Milyen vicces történeteid vannak a családodról?
Siklósi kirándulás, a siklósi várban. Anyukám már előre mondta, hogy milyen jó hely, mert egyszer aludt ott, a várban kiépített szállóban.
Amikor odaértünk ahhoz a részhez, kérdezte az idegenvezetőt, hogy lehet-e még most ott aludni, merthogy ő már aludt ott régebben. Az idegenvezető zavartan nézett, nem tudott semmi ilyesmiről. Végül apukám megszánta:
"-Na de anyukám, hogy emlékezhetne erre, fiatal még. Az még a török időkben volt, hogy te itt aludtál."
Azóta szállóige nálunk a "török időkben".
Második, ezt jól megszívtad...
Nálunk minden ünnepen összejön a család, és eszünk, beszélgetünk.
Egy alkalommal az unokatesómnak eszébe jutott egy vicc (ezt később tudtuk meg) és halkan kuncogni kezdett. Mamám látta ezt, és rá is rájött a röhögés. Lassan mindenkin eluralkodott a nevetés, és kacagtunk hangosan, tiszta szívből, még a könnyeink is kijöttek. Ez tartott pár percig, aztán csend lett, néztünk egymásra. Egy halk mondat : -akkor most min is röhögtünk? Na, ennyi kellett, és kitört újra a nevetés. Mai napig nem tudjuk, mi volt a vicc, de megérte.
Apámmal a belvárosban sétáltunk,majd megálltunk egy kirakat előtt.Én rövid időn belül elindulta,de apám elbambult,és tovább maradt a kirakatnál.Pár méterrel arrébb megfordultam,és a következő jelenetet hallottam,láttam.
Apám még mindig bambulva a gondolataival,nem vette észre,hogy én elmentem,de odaállt egy nő.Apám magyarázott valamit,majd elindult.
-Andikám,elég volt a bámulásból,gyerünk menjünk tovább.Szépen megfogta a nő kezét,és elkezdte húzni maga után.
A nő egy szót sem szólt meglepetésében,én meg azért nem mert elkezdtem nevetni.Apám meg hátra sem fordult,csak noszogatta a nőt,hogy ne kéresse magát,induljon már,mert elkésünk..:)Később nem győzött bocsánatot kérni a nőtől.Persze a végén amikor mondtam,hogy tényleg létezem,és a lánya vagyok,már ő is nevetett.
Egyszer papámmal lekéstük a buszt és a busz megállóban volt taxi telefonszám, de elég kopott volt, de a lényeg,hogy taxit akartunk hívni és papám mondta,hogy ott egy taxi én meg oda sem néztem mondtam,hogy várjon mindjárt kiolvasom a telefonszámot a megállóban aztán felnézek látom,hogy beül egy rendőrautóba...
Képzelhetitek,hogy meglepődtek a rendőrök, és papám már elő is vette a pénzt és beült és nyújtotta az 5 ezrest majd mikor a sofőr hátranézett leesett neki,hogy ez nem taxi...
Aztán jót nevettek a rendőrök is:) nem tudom,hogy lehetett egy rendőrautót taxinak nézni, papám azt mondta,hogy a szirénára valamiért azt hitte,hogy az a taxi.
Bár elég öreg volt már akkor is papám, valami agyi beütése volt már akkor is,de közel sem volt bolond:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!