Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más is volt így? Mit tettetek?

Más is volt így? Mit tettetek?

Figyelt kérdés
A párom folyamatosan dolgozik, sokszor éjszaka is (ilyen a munkája). Amikor itthon van természetesen alszik, de amikor felébred csak pár óránk van, hogy együtt legyünk azelőtt, hogy másnap ismét menne dolgozni. Szeretem őt, de már kezd kiakasztani, hogy olyan mint egy lemez..folyton azt hangosztatja, hogy neki mennyire rossz, mennyire utálja a munkáját, mi lesz vele? mi lenne NEKI a megfelelő hivatás..és folyamatosan ezt hallgatom abban a pár órában míg együtt vagyunk.. Már vígasztaltam, tanácsot adtam..sőt azt is mondtam, hogy megértem, hogy problémái vannak és dolgozzunk a megoldáson, de nem segít ha folyton erről beszél. Néha már azt érzem, hogy akkor sincs itthon ha testben igen. Sőt lassan már menekülök a folyamatos panaszáradat elől és elmegyek olvasni, vagy gépezek..NEm tudom mit tehetnék..Ezerszer újra meg újra elmondom, hogy hogy gondolom, sajnálom őt, mit lehetne tenni..ne izguljon..stb.stb. de újra és újra mindig elmondja ugyanazt. Néha már azt érzem, hogy én vagyok a rossz mert nem akarom tovább már hallgatni...
2009. jún. 22. 14:48
 1/8 A kérdező kommentje:
+ hangoztatja
2009. jún. 22. 14:55
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Igaz én ilyen helyzetben nem voltam,de azt javaslom,a párod vegyen ki szabit ha tud,és mindenképpen valami olyan kikapcsolódást kéne találni,ami kedvére való.Legalább arr az időre elfelejtetni vele a bajait.

Elképzelhető hogy valami komolyabb lelki baja van,depresszió pl?Nem lehet hogy nem is a munkáját utálja hanem a KÖRÜLMÉNYEKET ahogyan dolgozik,akikkel dolgozik,a főnökét,stb.Én pl utáltam bejárni dolgozni(most gyesen vagyok) de itthon jöttem rá,hogy nem a munkát utáltam,hanem a fent említetteket.Éjszakáztam is.

Próbáld meg kiszedni belőle,mi az amit konkrétan utál.Vagy kit.Ebből érezni fogja azt is hogy érdekli mi van veled,de valahogy meg kell érteni vele,hogy ez a kettőtök kapcsolatára hogyan hat ki.Ha mindenre csak negatív válaszokat ad,akkor egy pszichológus segítségét kellene kérni,vagy megpórbálni a MagneB6-ot szedni.Ez oylan vitaminokat tartalmaz,ami az iylen kimerült,lehangolt emberek közérzertén sokat javít(onnan tudom,mert én is amikor azt szedtem MINDEN bajom elmúlt.)

2009. jún. 22. 14:58
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
....bocs érezni fogja hogy érdekel téged mi van vele.....
2009. jún. 22. 15:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben édesanyámmal voltam. Ha visszaemlékszem, már gyermekkoromban is az ő munkáját hallgattam otthon, olyan volt, mint egy gramofon, ami soha nem jár le. A mai napig vissza tudom mondani a főnökei nevét, a munkatársnőket, meg egy-egy sztorit, amit az unalomig ismételgetett. Hiába mondtuk, hogy ezt már mondtad...

Igazán hosszantartóan semmivel sem tudtuk ebből kibillenteni. Néha egy-egy családi esemény eltereli a figyelmét, de a mai napig képes felhívni azt a pár rokont, akivel még beszél és a nagyüzemi hegesztőgép hibáival traktálni...

Szerintem depresszió áll a háttérben, képtelenek kiengedni a fáradt gőzt és csak zakatolnak-zakatolnak folyamatosan.

Nálunk az elbeszélgetés sem használt, azt szűrte le belőle, hogy mi (mármint a család többi tagja) lenézzük az ő munkáját. Hiába mondtuk, hogy pontosan, hogy nem és ki kellene szakadnia belőle, legalább míg itthon van, egyszerűen nem tudtunk rá hatni. Egy pszihológiát végzett barátnőm szerint a munka utáni "leeresztési időszak" normál esetben kb. fél óra, addig kimorogja-beszéli az ember, és utána jön a privát élet, vagy bármi ami foglalkoztatja. Ha nem így van, akkor mindenképpen próbálkozni kell kirángatni ebből (beszélgetés elterelése, közös programok, új hobbik "felfedeztetése") mert ha még nem depis, akkor az lesz.

2009. jún. 22. 15:13
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyilkos érzés lehet nem megfelelő helyen és körümények között dolgozni, ezért én a munkahely változtatást venném fontolóra. Az ember ott éli le életének egynegyedét, tehát egyáltalán nem mindegy, szívesen dolgozik-e ott, vagy kényszerből. Segíts neki egy másik munkahelyet találni, ahol jobban érzi magát. Mindannyiotoknak jobb lenne, ha jó kedvvel indulna el dolgozni és hazajőve élménnyel beszélne a munkájáról.
2009. jún. 22. 15:19
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is közösen vessétek bele magatokat az új munkahely keresésbe, és mellette, próbáljatok közös programokat kitalálni. Ha nincs sok idő, akkor csak sétálni menjetek ki, vagy üljetek be egy cukrászdába..

Megpróbálhatnál vele beszélgetni az érzéseidről, szerintem sokat segítene ez is rajtatok. Nálunk is majdhogynem ugyanez volt, és amikor elmondtam a páromnak, hogy mit érzek, hogy hogyan csapodik le rajtam és a kapcsolatunkon az ő panaszkodása, megdöbbent. Nem is sejtette, hogy mi folyik körülötte, és bennem, annyira elfoglalta a saját baja. Ezt követően sokkal többet törődött velem, igyekezett kikapcsolni, ami persze nem mindig sikerült, de sokkal jobb volt vele lenni.

Szóval kitartás!

2009. jún. 22. 15:50
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én férjem dettó ugyan ez,csak annyi külömbséggel hogy ő kűlfőldön dolgozik.A telefonbeszélgetéseink meg most már az sms-ek is csak arról szólnak hogy szegény ő mert neki olyan rossz.Csak azt nem veszi észre hogy nekem ugyan olyan rossz sőt rosszabb,nincs munkám nincs hova mennem, ha esetleg el szeretnék menni egy kicsit csavarogni a kislányunkal mert mi egy tyúkszaros kis faluban lakunk.Ő egy kőlfőldi nagy városban van tehát bárhova elmehet bármit csinálhat.A haverjaival el is megy ide-oda nem unatkozik.Ha megpróbálok vele beszélni hogy most már maradjon itthon akkor ha már ennyire szenved hát még én vagyok a hülye hogy mit gondolok én.Tudod én is szeretnék egy kicsit dolgozni iszonyatosan hiányzik a munka 23 éves korom óta nem dolgozom most meg vagyok 31 éves.Folyamatosan sajnáltatja magát,és most már azt vettem észre hogy a szomszéddal a postással a boltos nénivel mindenkivel.Annak örül ha sajnálják,ráadásul mostanában meg azt vettem észre hogy olyan célzásai vannak hogy én küldöm ki,nem mondja csak célozgat.Én a hét év alatt amióta kint van soha egyszer sem mondtam neki hogy mennyen,mindig hívom soha nem küldöm.Jaj bocs ez egy kicsit hosszúra sikeredet,sajnos nem tudok tanácsot adni csak azért írtam hogy nem vagy egyedül ezzel.
2009. jún. 22. 18:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Én mikor figyelmet akartam, egy percre, közöltem vagy a cég vagy én, és rájött hogy hülyének nézik a munkahelyén
2010. febr. 22. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!