Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok haa 13 éves...

Mit csinálnátok haa 13 éves lányotokat egy pedofil 50 éves pasi akarná behálózni az oldalról? Bekapcsolva maradt a profilja és a pasitol kb 50 levél amiben találkozóra csábítja. Séta tanulás menjen el a lakására stb.

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 09:02
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
93%
hat mar ne is haragudj,h de hogy lehetsz ilyen szerencsetlen? Menj el a rendorsegre es jelentsd fel! Attol,h irsz neki egy levelet,h kopjon le,a te lanyodrol lehet,h lekattan(habar inkabb az a meglatasom,h ezzel inkabb magahoz tudja edesgetni),de talal majd masikat,masikakat. En nem is ertem az olyan szĂźlĂśket,akik talalkoznak egy ilyen esettel,es itt totyorognak,ahelyett,h azonnal lepnenek!
2012. ápr. 26. 09:15
 12/45 A kérdező kommentje:
A facebook profiljat is megkereste a lányomnak !mi lesz ha odamegy az iskolához vagy ilyesmi? Nem a facen kereste meg ez is cseles gondolom hogy ne derüljön ki ő ki. Hanem írta neki levélben. Ő e az. A férfi megírta a születési idejét persze ha nem kamu és a keresztnevét ez is lehet mondjuk kamu. De ha bármi történik ha nem jön haza a lányom a rendőrség a levelezés birtokában tud bármit tenni szerintetek? Annyira ideges vagyok. Igen azt kellett volna hogy elmegyek egy találkozóra de most már ezt nem tudom megírtam neki hogy szalljon le a lányomról.
2012. ápr. 26. 09:15
 13/45 A kérdező kommentje:
Elmegyek a rendőrségre.kösz a válaszokat. Telefonon beszéltem velük.
2012. ápr. 26. 09:19
 14/45 anonim ***** válasza:
94%

Az megoldható, hogy most egy ideig valaki elkísérje a lányod a suliba?

Én az osztályfőnökének is szólnék, hogy ha ne adj Isten nem érne be az első órára...

És a lányod meg egy időre el kell tiltanod a géptől. Ebből ne engedj.

2012. ápr. 26. 09:19
 15/45 anonim ***** válasza:
95%

A lányodat kérd meg, hogy engedjen be a FB profiljába és állítsd át a biztonsági beállításokat. Már az is sokat segítene, ha ismerősnek nem jelölt emberek számára semmilyen adat nem lenne hozzáférhető.

Én pl azért állítottam át így, mert munkát keresek és nem szeretném, ha a leendő munkaadó a személyes beszélgetéseimet, stb nézegetné majd a FB oldalamon. Most csak annyit lát belőlem egy idegen, hogy mi a profilképem és milyen nemű vagyok (nem mintha a keresztnevemből nem derülne ki).

Illetve érdemes végignézni a lányod ismerőseit is, ha olyan idősebb fickót látsz, aki nem rokon/ismerős/tanár, stb, akkor letiltani közülük.

A rendőrség az első lépés, de a FB átállítás némileg védhet a további ilyen esetektől.

A rendőrség szerintem már csak a lányod kora miatt is intézkedni fog. A fickóval folytatott chat/levelezés maradjon a gépen, mert a rendőrségnek hasznos információ lehet, ne töröljétek le addig!

2012. ápr. 26. 09:23
 16/45 anonim ***** válasza:
82%

Illetve nem túl etikus megoldás, viszont mivel jogilag is kiskorú a lányod és még ennyire hiszékeny (ami nem is felróható, hiszen 13 csak), érdemes lenne egy keylogger programot telepíteni a gépére (a vírusirtónál is be kell állítani, hogy engedélyezze, egyébként az le fogja tiltani) és figyelemmel kísérni, hogy kikkel és mit beszélget.

Viszont a kisebb tinititkokat hagyd meg neki (pl barátnővel leveleznek, hogy de helyes a Peti gyerek az osztályban, vagy hogy borotválja-e a lábát), ezekkel ne szembesítsd, mert bizalomvesztést okozhat.

2012. ápr. 26. 09:26
 17/45 anonim ***** válasza:
70%

Vedd kezelésbe a laptopját a lánynak és használd a szülői korlátozásokat, le lehet tiltani weboldalakat, pl chatet ilyesmit. És el kell beszélgetni a kisasszonnyal, hogy ez nem csak hegyibeszéd. Pécsett még mindig szabadon garázdálkodik egy ilyen pedofil, nem egy kislányt molesztált már, meg egyet el is akart kapni, de a fickó elmenekült.

Esetleg osztályfőnöki órán vagy szülőin szóba lehetne hozni az ilyesmit, hogy figyeljék a környéken a gyanús embereket.

Engem is egyszer el akartak kapni, igaz nem tiniként és nem a neten édesgetve, de a mai napig nem hevertem ki lelkileg és félek sötétedés után az utcára lépni, illetve enyhén pánik beteg is lettem. Azt az embert nem sikerült elcsípni, azóta sem történt semmi sem az ügyben.

2012. ápr. 26. 09:36
 18/45 anonim ***** válasza:
94%
Már nem azért, de minek fenyegetőzni a feljelentéssel? El kell menni a rendőrségre és valóban bejelentést tenni. Tök nagy szerencse, hogy te észrevetted, hogy a lányodat fűzögeti, de nem biztos hogy más is ilyen szerencsés lesz. Az is lehet, hogy a lányod ha látná, hogy ez bizony igen is rossz. Ha egy másik anyuka feljelent egy pedofilt, akkor attól már lehet hogy a te lányodat megvédte egytől. Legalábbis attól az egytől. Sok kicsi sokra megy. Ha eljön az a nap, amikor nem csak fenyegetőznek az emberek, hanem cselekszenek is, akkor talán megélhetjük, hogy nagyobb biztonsággal kiengedhetjük az utcára a gyerekeinket.
2012. ápr. 26. 09:53
 19/45 anonim ***** válasza:
24%

Hát elszomorodnék, hogy a lányom ennyire ostoba. Én biztos, hogy már kicsi korától beszélnék neki a csúnya netes bácsikról, sőt, minden chates oldalt letiltanék. Ezek után a facebookját is (gondolom, abban a profiljában voltak a levelek) Milyen fotókat tölt fel a lányod? Mert a mai 13 évesek úgy pózerkodnak, mint az utolsó k****ák... Gondolom nem egy ártatlan képe volt kitéve, de én azt sem engedném, hogy egyáltalán képet tegyen ki magáról.

Az emberkének pedig írnék a nevemben, hogy ha nem száll le róla, megveretem és kicsinálom.

2012. ápr. 26. 10:12
 20/45 anonim ***** válasza:
87%

Ha ennyire félsz, kísérd mindenhova a lányod, vagy több barátnőjével együtt menjenek.

Esetleg menj be a rendőrségre és mondd el az aggodalmadat, hátha elmennek az emberkéhez, és akkor garantáltan besz*ratják annyira, hogy nem meri felkeresni a lányod.

Én most mindenesetre eltiltanám a nettől. Vagy korlátoznám, hogy ezekhez az oldalakhoz ne férjen hozzá.

2012. ápr. 26. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!