Kozjegyzo által kiállított"Kozjegyzoi okirat élettársi kapcsolatròl"Ez a papírforma lehetové teszi számomra, hogy a gyermekét egyedul nevelo anyára vonatkozò segélyeket igényeljem?
Koszonom a vàlaszokat, bàr egyenlore nem lettem okosabb....
Ismètlem, kotelezoen kellett èlettàrsi papìrt csinàlnunk (a magyar torvènyek a Lombik programban valò rèszvètelhez kèrik).
Nem kìvànom senkinek ezt a bonyodalmat..... Egyèb esetben csak a spermabankbòl vàlaszthattam volna "apàt" a gyermekemnek.
4. válaszoló vagyok
Értem, hogy miért kellett a papír, de hiába nem éltek együtt, ha van egy ilyen papír. Ha nyilatkoztok hogy megyszűnt az élettársi kapcsolat, természetesen egyedülálló leszel és így tudod ezeket igénybevenni.
Amíg a papír "él" addig hiába bizonygatod az igazadat, ez egy hivatalt sem fog érdekelni.
Ha már a pocakodban van a kicsi, nyugodtan kezdjétek el intézni a megszüntetést, ha még beültetés előtt állsz, akkor várd ki amíg beköltözik a pici!
Nem értem, mi nem volt érhető a válaszokból számodra.
Mivel HIVATALOSAN élettársi kapcsolatban élsz, ezért két fizetésből nevelitek a gyereket.
Az emelt családi pótlék annak jár, aki hivatalosan egyedül neveli a gyerekét, tehát nincs sem férje, sem élettársi kapcsolata.
Tehát a válasz: NEM igényelheted ezt a fajta segélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!