Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Esküvő! Ingyen van vagy fizetni kell érte?
ha jól tudom, 1.500,- Ft-os illetékbélyeg kell hozzá.ha lakcimkártyacsere is van az pluszba 500 ft.
Személyi, lakcímkártya, jogsi, útlevél. Ezekért kell fizetni, a többi ingyenes.
Jó tanács: ha van jogsija és nem sokára lejárna, akkor csináltasson egy orvosi vizsgálatot és megkapja újra 10 évre, nem kell akkor 2x kifizetni majd az okmányirodai költséget!
A személyiért 1500, a lakcímkártyáért 500 Ft ot kell fizetni Az adókártya és TAJ-kártya ingyenes. Az adó kb egy hónap, a TAJ 2 héten belül postázva van.
Viszont ami ú dolog hogy akinek eddig nem volt TAJ száma és egyben kártyája, az csak biztosítottság esetén igényelhet kártyát, ez alól a gyerekek kivételek mert ők alanyi jogon kapják meg. Biztosítottság alatt a levonásokkal terhelt jövedelmeket értik. Sajnos neten nincs még róla semmi legalábbis én nem találtam, de az Egészségbiztosítási Pénztár ügyintézője csak tudja mit beszél, mert onnan hallottam ezt a dolgot. 2012 jan 1 óta van érvényben.
Családsegítő szolgálatosként elég nehéz megértetni az emberekkel ezt a változást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!