Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Álmodozunk kicsit? Mit tennél...

Álmodozunk kicsit? Mit tennél a pénzzel, ha ma megnyernéd a főnyereményt az ötöslottón?

Figyelt kérdés

Kinek mondanád el először, és ki az, akinek semmiképpen se szólnál róla? Családnak és a legjobb barátodnak/barátnődnek adnál belőle valamennyit, és ha igen, akkor mennyit? :)

Mi lenne a legelső dolog, amit vennél belőle, mihelyst kézhez kapod az összeget?

Álmodozzunk kicsit...

2012. ápr. 21. 08:03
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Én a vőlegényemnek és a szüleimnek szólnék. Tuti több embert hívnék a lagziba, mivel sajnos így kicsi a keret. Aztán tuti nászút, majd vennénk egy szép házat, letenném a jogsit és vennénk két kocsit. Majd amikor minden megvan, mert ezt kb. 50 millából kihoznám, adnék apukámnak, anyukáméknak, anyóséknak, tesómnak és a sógornőméknek pénzt, a szülőknek 50-50 millát tesóknak 15-15 millát, hogy ne legyen gondjuk egyelőre semmire és segítsek nekik. többet is adnék a tesóknak, de azért nem én akarom biztosítani nekik egy életre a jólétet, bár ha megtehetem miért ne?. Jótékonykodnék, menhelyeknek és kórházaknak adnék, a maradékot befektetném. De tuti, hogy dolgoznék mellette továbbra is, mert szeretem a munkám és a munkatársaim, de legalább tudnék menni évente kétszer nyaralni. kb. így. így is milliárdos lennék, pedig mennyit elosztogattam. Nem is tudom, ennyi pénzzel mit kezdenék. én ha 200-at nyernék, azt is elosztanám a szülőknek, rokonoknak, csak nyilván kevesebbet kapnának. 100-at megtartanék, a többit elosztanám. vagy inkább csak 60-at osztanék el, de így is nagy segítség lenne nekik, nekünk meg egy életre megoldódna minden problémánk :)

De ez csak álom :(

2012. ápr. 21. 10:26
 22/42 anonim ***** válasza:
100%
utolsó vagyok. és természetesen kihagytam a szépészeti dolgokat. nem vagyok a plasztika híve, de legalább el tudnék menni sportolni és egészségesebb kaját vehetnék magunknak :)
2012. ápr. 21. 10:32
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi most a fonyeremeny, mert nem kovetem, de ugy tudom most eppen magas, szoval legyen masfel milliard. Eloszor termeszetesen a csaladomnak szolnek, es a nagyon kozeli barataimnak. (ez kb. osszesen 8-10 ember) A csaladtagjaimnak adnek, mondjuk fejenkent 50 milliot. A legjobb baratnomnek is, mert szegeny elegge megvan szorulva. Magamnak vennek egy nagy, medences hazat, valami jo kornyeken itthon. Aztan vennek egy kisebb lakast, mondjuk NY-ban. Azt kiadnam. Ezen kivul szeretnek egy nyaralot Gorogorszagban. (felig gorog vagyok) A maradekbol jotekonykodnek, valoszinuleg orokbe fogadnek egy gyermeket es meg vennek egy Ford Mustangot. :) (hu, de gyorsan eltapsoltam :D )
2012. ápr. 21. 10:34
 24/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem, csak a szűk családnak szólnék.

Kifizetnék belőle, egy-két hitelt pl., vennék apunak egy kocsit, lakást.

Anyunak is vennék jó pár dolgot, mondjuk egy jól felszerelt tip-top konyhát :-) szeret főzni/sütni.

Tesómnak is kocsit vagy ilyesmit, amit szeretne.

A többi családtagot igyekezném kisegíteni.

Magamnak szívesen vennék egy világ-körüli hajóútra szóló jegyet, megnéznék szívesen jó pár vidámparkot :-)

Vennék egy Smartot, Mustangot, Aston Martint, meg egy Gilera DNA50-et :-D meg egy tengerimalac farmot pl.

Ezek így tök jó lenne, persze azért befektetnék, meg adakoznék is.

2012. ápr. 21. 10:37
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólnék én senkinek, szarnék mindenkire magasról.
2012. ápr. 21. 11:31
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szolnék senkinek sem,mert ismerem őket hogy milyen pénzéhes banda , ha még kölcsönbe is kérnék sem adnék senkinek mert azt soha nem adnák vissza mert nekem is a szerencse csak úgy ide pottyant.Aki eddig velem szóba sem állt vagy már elfelejtett akkor rögtön eszükbe is jutnék,ne csak olyankor legyek jó mikor pénzért állnak sorba. 1 kivétel van akinek szívesen adnék az édes apám aki felnevelt.Egyből vennék 120 négyzetméteres házat 1 új hó fehér Opelt na és egész életemben nem kellene dolgoznom mert a pénz kamatozna a bankban a többi.Azt mondják hogy a pénz nem boldogít , de szerintem ha valaki szegényen is boldogtalan akkor legalább ha gazdag legalább annyi öröme legyen hogy nem kell spórolni,mert sokan ez miatt boldogtalanok és ez miatt vitatkoznak hogy nincs semmire se pénz.
2012. ápr. 21. 11:36
 27/42 anonim ***** válasza:
64%
Kifizetném a szüleim lakáshitelét. Nem mondanám meg miből, azt mondanám jól keresek, egy ideje erre gyűjtök. Felköltöznék egy budai villába, megvenném az összes olyan autót ami nekem tetszik, hogy kedvem szerint azzal járkálhassak amelyikkel akarok. Megműttetném a mellem, mert kicsi, új fogsort csináltatnék. Mikor már jól néznék ki elmennék a Maldív-szigetekre úgy 1 hónapra pihenni. Itthon befejezném a főiskolát (feleslegesen, mert soha többet nem dolgoznék... 2 milliárdból csak elvegetálok valahogy életem végéig). Utána pedig éldegélnék kényem kedvem szerint. Párom van, de nem tudom, megosztanám-e vele ezt a dolgot. Szeretem, de szerintem tönkretenné a kapcsolatunkat, ha ő tudná, hogy nekem több pénzem van mint neki. Ő mindig büszke volt rá, hogy honnan jött és mennyi pénze van. Szóval neki nem kéne a nyereményből egy forint se, már csak büszkeséből sem, de amúgy sem szorul rá. Úgyhogy szerintem a házvásárlás és egyéb ügyeim intézése közt akadna pár percem szakítani vele. Oknak kitalálnék valamit... Meguntam, nem szeretem, stb. Megbántanám, csak hagyjon békén, ne keressen többet. Később biztos megismerkednék valakivel aki szintén olyan anyagi körülmények között él, mint én. Ha rákérdezne, hogy hogy vagyok milliárdos huszonévesen, valószínűleg azt kamuznám, hogy a nagyszülőktől örököltem. Nem kell neki tudni, hogy simán mázlista vagyok.
2012. ápr. 21. 11:41
 28/42 anonim ***** válasza:
100%
Húh. Hát remélem nem egy ilyen ember nyeri meg mint te, bár sajnos a szerencse sokszor az ilyeneknek kedvez. Sajnálom szegény pasid h egy ilyen önő nővel van. Tényleg szeretheted.
2012. ápr. 21. 11:57
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Én senkinek sem mondanám el a szeretteim biztonsága érdekében.

Viszont ha megnyertem, azonnal 5 nap szabadság, rengeteg bank felkeresése és bankszámlák nyitása + minden banknál megérdeklődni a VIP szolgáltatást és kiválasztani a legjobbat.

90 nap van a nyeremény felvételére!!! Addig dolgoznék és közben elhatároznám, hogyan kérem a nyeremény átutalását (pl: ha nyitottam 26 bankszámlát, a 2,7Mrd Ft-ot egyenlően utaltatnám - ez kb 103 millió Ft / bank). Amikor megérkeztek az átutalások, a kiválasztott VIP bankba 1 bankszámlára utaltatnám a teljes összeget és a többi bankban megszüntetném a számlákat.

Utána elutaznék egy pár hónapra és nyugodtan kitalálnám, melyik külföldi bankba tenném a pénzem javát és csak a kamatokból élnék, de abból is csak úgy, hogy az infláció feletti részt költeném el. A tőke az szent, ha azt szeretném, hosszú generációkon át anyagi biztonságban legyen a családom.

2012. ápr. 21. 12:02
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

29/29 vagyok:

természetesen segítenék diszkréten a szeretteimen is (bár senki sincs rossz anyagi hyelzetben, biztos megélhetés és évi 1 belföldi nyaralás megoldott mindenkinél). Azért évente 1x kibérelnék egy családiházat a Balatonon és meghívnám a teljes családot 1 hétre. Ballagásra jelentősebb összeget adnék, ha autóvásárlás lenne kiegészíteném kisebb összeggel...

Csak annyit segítenék vele, ami nem bántó és nem hivalkodó.

És természetesen létrehoznék egy alapítványt, ami rászorulókon segít (legfőképp gyerekeken) és ez lenne az új munkahelyem, ebbe fektetném az energiámat (megszervezni beteg kisgyerek külföldi kórházba utazását, orvosi ellátását, költségekre szponzorok gyűjtése és a végösszeg kiegészítése, otthoni ápolás megszervezése, finanszírozása...

Rengeteg értelmes dolgot tudok elképzelni, amivel kevesebb könny és több teli poci lenne a világon.

2012. ápr. 21. 12:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!