Álmodozunk kicsit? Mit tennél a pénzzel, ha ma megnyernéd a főnyereményt az ötöslottón?
Kinek mondanád el először, és ki az, akinek semmiképpen se szólnál róla? Családnak és a legjobb barátodnak/barátnődnek adnál belőle valamennyit, és ha igen, akkor mennyit? :)
Mi lenne a legelső dolog, amit vennél belőle, mihelyst kézhez kapod az összeget?
Álmodozzunk kicsit...
Én a vőlegényemnek és a szüleimnek szólnék. Tuti több embert hívnék a lagziba, mivel sajnos így kicsi a keret. Aztán tuti nászút, majd vennénk egy szép házat, letenném a jogsit és vennénk két kocsit. Majd amikor minden megvan, mert ezt kb. 50 millából kihoznám, adnék apukámnak, anyukáméknak, anyóséknak, tesómnak és a sógornőméknek pénzt, a szülőknek 50-50 millát tesóknak 15-15 millát, hogy ne legyen gondjuk egyelőre semmire és segítsek nekik. többet is adnék a tesóknak, de azért nem én akarom biztosítani nekik egy életre a jólétet, bár ha megtehetem miért ne?. Jótékonykodnék, menhelyeknek és kórházaknak adnék, a maradékot befektetném. De tuti, hogy dolgoznék mellette továbbra is, mert szeretem a munkám és a munkatársaim, de legalább tudnék menni évente kétszer nyaralni. kb. így. így is milliárdos lennék, pedig mennyit elosztogattam. Nem is tudom, ennyi pénzzel mit kezdenék. én ha 200-at nyernék, azt is elosztanám a szülőknek, rokonoknak, csak nyilván kevesebbet kapnának. 100-at megtartanék, a többit elosztanám. vagy inkább csak 60-at osztanék el, de így is nagy segítség lenne nekik, nekünk meg egy életre megoldódna minden problémánk :)
De ez csak álom :(
Szerintem, csak a szűk családnak szólnék.
Kifizetnék belőle, egy-két hitelt pl., vennék apunak egy kocsit, lakást.
Anyunak is vennék jó pár dolgot, mondjuk egy jól felszerelt tip-top konyhát :-) szeret főzni/sütni.
Tesómnak is kocsit vagy ilyesmit, amit szeretne.
A többi családtagot igyekezném kisegíteni.
Magamnak szívesen vennék egy világ-körüli hajóútra szóló jegyet, megnéznék szívesen jó pár vidámparkot :-)
Vennék egy Smartot, Mustangot, Aston Martint, meg egy Gilera DNA50-et :-D meg egy tengerimalac farmot pl.
Ezek így tök jó lenne, persze azért befektetnék, meg adakoznék is.
Én senkinek sem mondanám el a szeretteim biztonsága érdekében.
Viszont ha megnyertem, azonnal 5 nap szabadság, rengeteg bank felkeresése és bankszámlák nyitása + minden banknál megérdeklődni a VIP szolgáltatást és kiválasztani a legjobbat.
90 nap van a nyeremény felvételére!!! Addig dolgoznék és közben elhatároznám, hogyan kérem a nyeremény átutalását (pl: ha nyitottam 26 bankszámlát, a 2,7Mrd Ft-ot egyenlően utaltatnám - ez kb 103 millió Ft / bank). Amikor megérkeztek az átutalások, a kiválasztott VIP bankba 1 bankszámlára utaltatnám a teljes összeget és a többi bankban megszüntetném a számlákat.
Utána elutaznék egy pár hónapra és nyugodtan kitalálnám, melyik külföldi bankba tenném a pénzem javát és csak a kamatokból élnék, de abból is csak úgy, hogy az infláció feletti részt költeném el. A tőke az szent, ha azt szeretném, hosszú generációkon át anyagi biztonságban legyen a családom.
29/29 vagyok:
természetesen segítenék diszkréten a szeretteimen is (bár senki sincs rossz anyagi hyelzetben, biztos megélhetés és évi 1 belföldi nyaralás megoldott mindenkinél). Azért évente 1x kibérelnék egy családiházat a Balatonon és meghívnám a teljes családot 1 hétre. Ballagásra jelentősebb összeget adnék, ha autóvásárlás lenne kiegészíteném kisebb összeggel...
Csak annyit segítenék vele, ami nem bántó és nem hivalkodó.
És természetesen létrehoznék egy alapítványt, ami rászorulókon segít (legfőképp gyerekeken) és ez lenne az új munkahelyem, ebbe fektetném az energiámat (megszervezni beteg kisgyerek külföldi kórházba utazását, orvosi ellátását, költségekre szponzorok gyűjtése és a végösszeg kiegészítése, otthoni ápolás megszervezése, finanszírozása...
Rengeteg értelmes dolgot tudok elképzelni, amivel kevesebb könny és több teli poci lenne a világon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!