Apám alkoholista. Hogy lehetne rávenni, h ő is le akarjon szokni?
Én írtam a saját történetünket már ezen az oldalon. Megtaláltam a linket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__2..
Igaz, itt egy kicsit más kérdés miatt írtam meg, de ugyanezt tudnám itt is elmondani. A második hozzászóló voltam ott.
Sajnos sehogy, amig mellette áll valaki, adiig nincs motivációja - ha egyedül marad, akkor esetleg magába száll, de nem biztos.
Az alkoholistákkal általában az a legföbb probléma, hogy nincs meg bennük az akarat arra, hogy ellenálljanak az alkoholnak.
Aok van, aki egy idöre leszokott, és utánna mégis ujra kezdi.
Az én apám soha nem szokott le. Egy fél év volt, amikor nem ivott egy kortyot sem. Már nem tudom, hogy akkor mi vette rá, mert még kicsi voltam akkor ahhoz, hogy ezt az egészet megértsem, csak a fél évre emlékszem. De aztán az sem tántorította el a pohártól, hogy agyvérzést kapott és a fél oldalára lebénul. Tovább rombolta az agysejtjeit míg végül teljesen el nem vesztette a tudatát és pelenkázni, meg etetni nem kellett (még évekig).
Kívánom, hgy nálatok ne így végződjön a történet, mert bármennyire is ivott egy ilyen véget senki sem érdemel meg. Sem az aki iszik, sem azok akik mellette élnek.
Vannak amúgy ilyen szerkentyűk, amiket az ember bőre alá ültetnek be, ami akkor csinál valamit, ha alkohol kerül a szervezetbe. Elég drasztikus megoldás, de van akinek beválik. Esetleg nézzetek ennek utána.
Kitartást!
Alkoholról egyik legnehezebb leszokni.
Vegyétek rá, hogy járjon valami elvonó kúrára, vagy körbe. Attól még nem lesz baja.
Köszi a válaszokat!
Hát igen....van aki még rosszabb helyzetben van, de jó olyan példát is hallani, hogy van még kiút....
Mondjuk nekünk öcsémmel szerencsénk volt (ő 15 én 19 vok) annyiban, hogy anya mindent megtesz érte, hogy normális életünk legyen (maradjon pénzünk hónap végére, ne adhassa el a cuccainkat, meg ne verjen v hasonló), de már kezd sajnos idegileg kikészülni ettől a hülye helyzettől, próbáljuk levenni róla minnél jobban ezt a terhet (tom h nem szép megfogalmazás, de nehéz rá mást mondani)
köszi a történeteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!