Miert jon mindenki azzal, hogy nem fog sikerulni csaladot alapitani a parommal?
En egyetemista vagyok (de nyari szunetben rendszeresen dolgozok), es a parom epitkezesben dolgozik.
De annak ellenere, hogy igyekszunk sporolni, eleg jol, mindenki azt mondja, hogy a mai fiatalsagnak nem fog sikerulni a csaladalapitas.
23L, parom 30 eves.
Mert Magyarország ilyen pesszimista, depressziós ország, de addig igazuk van, hogy ITT az ég egy adta világon semmihez nem lehet kezdeni! Meneküljetek a süllyedő hajóról! :)
Amúgy meg szerintem az is a baj, hogy mindenki úgy van vele, hogy csak akkor lehet családod, ha mindent meg tudsz venni a kicsikédnek. Mintha legalábbis a jó nevelést meg a szeretetet pénzzel helyettesíteni lehetne -.-
De fog! Csak nehezen.
23N és 30F saját lakásban és én nem dolgozom éppen, de nekünk sem indul be még...de nem adjuk fel! Ti se tegyétek.
Azért, mert vannak ilyen emberek: irigyek és rosszindultatúak, bizalmatlanok, eleve kijelentik hogy "úgyse", ha valaki mégis bármit csinálna, azt igyekeznek szétverni és bebizonyítani, hogy nekik van igazuk: úgyse.
ja: és aki azzal jön, hogy "a mai fiatalságnak..." ott mindig tudd, hogy idősebb vagy idős ember esetén egyszerű színtiszta irigység van emögött: az, hogy az ő életeét már elkapálta, előtted még ott egy csomó LEHETŐSÉG és sok-sok év. Ezt irigyli, ez fordul nála hamar gyűlöletbe és pusztító indultokba, negativizmusba. (mint pl. a rosszindulat).
Sikerülni fog! Ha nem otthon, akkor másutt. Rajtatok áll a dolog mindig! :)
Egyszerűen azért, mert manapság ebben az országban egy fiatal csak úgy tud saját lakáshoz jutni és elkezdeni az életét ha: örököl, vagy a szülei vesznek neki, ha megtehetik. Vagy keresel annyit, hogy ki tudod fizetni a havi 80-100 ezres törlesztőrészletet.
A többség még 30 évesen is albérletről-albérletre vándorol. Régebben könnyebb volt a fiatalságnak elkezdeni a nagybetűs életet. Volt munkahely, sok esetben kaptál hozzá szolgálati lakást, voltak otp-s lakások, amiket fillérekért lehetett bérelni, majd 10-20 év múlva potom pénzért megvásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!