Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez normális dolog? Aztán miért?

Ez normális dolog? Aztán miért?

Figyelt kérdés
Annyit elárulok hogy én egy nagyon érzékeny lelkű lány vagyok (14 éves). Tavaly nyáron halt meg a mamám, aki egy néhány kilométerre arrébb lévő faluban lakott tőlünk. a másik mamámhoz képest nem állt valami közel hozzám, de őt valamivel jobban szívleltem, mert mindig megdicsért hogy milyen jó tanuló vagyok (nem mint a másik mamám) és amikor csakúgy vendégségben volt nálunk, akkor is kaptam tőle ajándékot. Amikor megtudtam a halálhírt, nagyon megilyedtem, de nem lettem szomorú. A temetési napon keztem el először sírni érte aztán egész nyáron többet nem gondoltam rá, mivel a párom mindig kiverte a fejemből. De mikor elkezdődött a suli akkor már kevesebbet találkoztam a párommal és akkor kezdődött el a gyászos lelki traumám vagy mi. Napokon át csak bőgtem, anyámat is már húztam vele. :S A suliban egészen más lettem, mindig nagyszájú voltam (de nem nagyképű), erre egy szót se szóltam soha senkihez. Aztán a barátok is távolodtak tőlem, és egy nagyképű, flegma f*sz álandoan bántott, mer most leb*ziztam azért mer nekem jött egyik szünetben DIREKT. Barátaim se igazán foglalkoztak velem :S egyedül a páromra számíthattam akivel sajnos igen keveset lehettem együtt, mert a tanulás... -.-. Szóval ez a korszak iszonyúan sz*r volt, csak azt nem értem mér történt ez így??? mért érdemeltem ezt ki??? nem tettem semmi rosszat csak gyászoltam, ennyi, mégis így alakult a sorsom. Ez a sz*r korszak kb. féléves volt, aztán összeszedtem magam mer már baromira elegem volt mindnekiből és kinyitottam a szám, és elfeledtem a gyászt. Egyedül csak az bánt, mér így alakult akkor a sorsom??? Valaki megtudná nekem mondani konkrétan? Soha nem értettem mért ilyen a sors... :@
2009. jún. 19. 00:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Az élet nem mindig igazságos,sajnos ezt 90 évesen se fogod megtudni miért. Részvétem egyébként. Jól tetted ,hogy összesezedted magad,a gyász pedig furcsa dolgokat tud kihozni az emberből,sokszor kifordulunk önmagunkból,de mindig össze kell kaparni magát az embernek,sajnos tudom milyen érzés.Inkább a jövőbe tekints,mert fiatal vagy,ne azon rágódj,mivel érdemelted ezt ki,az életben mindnekivel történik egyaránt jó és rossz dolog.. a miértjét ha valaki tudná,már nagy pénzt kaszált volna belőle,azthiszem:-)
2009. jún. 19. 00:59
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Részvétem, és örülök, hogy túljutottál a mélyponton. A társaid viselkedéséről 2 dolog jutott eszembe, vagy túl fiatalok még, és nem veszítettek még el olyant, akit valamiért nagyon szerettek, vagy nem elég kulturáltak ahhoz, hogy elfogadják a másik ember gyászát (még ha másképp is gondolkodik valaki erről - én pl. úgy, hogy aki meghal, az nem el, hanem haza megy -, a kulturált ember tekintettel van másra egy ilyen kérdésben).

Próbáld így felfogni, és akkor könnyebb lesz elrendezni magadban ezt a nem túl jól sikerült időszakot.

2009. jún. 19. 01:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részvéteteket és persze a válaszokat is! Háth igen, nehéz volt túl esni rajta, de örökké nem gyászolhatok... Hála a páromnak, és a tesómnak akik nagyon sokat segítettek nekem. Anyám is segített de csak egy keveset, mivel ő sem volt valami túl jól hisz az ő anyja ment el... Még mindig nagyon hiányzik a mamám és ez az első családi halálesetem vagy mi. De azért remélem hogy jó helyen van =). Ámbár volt egy korábbi haláleset is ami elég durva volt :S. Alsós voltam mikor a magyar tanárnőm halt meg rákban. Akkor még nem igazán tudtam mi a gyász, de aztán mégis... Sajnálatos módon minden embernek elkell mennie =( Az élet nem örök, csak odafönt vhol...
2009. jún. 19. 01:55
 4/4 anonim ***** válasza:
81%

Èn azt gondolom, hogy benne vagy az igazi tini korban, el kell keserítselek ez még jópár évig így fog menni.

Bárkire vagy bármire foghatod, hogy a sors vagy akárki más ilyet tett, pedig ez csak te magad van, te irányítod a magad sorsát, olyan lesz amilyennek te szeretnéd. Jönnek közbe dolgok, pl halál eset, de te döntöd el, hogyan élj, hogyan irányítsd.

Egy jó példa, hogy tavaly nyáron nem gondolkodtál semmin, elvoltál, aztán a suliban nem jött minden össze, és arra fogod most hogy mert gyászoltál. Ha a mamád nem hal meg akkor is így történt volna, akkor mire fogtad volna?

Az éltedet te irányítod. Vannak köteleségek amit be kell tartnai, meg kell tenni, de te döntöd el hogy mennyire tartod be.

Pl anyukád azt mondja takaríts ki. Te eldöntöd, hogy nem teszed meg. Ezzel a döntéseddel azt is eldötöted, hogy anyukáddal veszekedni fogsz, mert "nem kitakarítás"= "anyukád mérges lesz". vagy eldöntheted hogy kitakarítasz = anyukád megdicsér. Szóval mindig magadban keresd a megoldást.

2009. jún. 19. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!