Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mióta keresel munkát?

Mióta keresel munkát?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalataid, miért nem jöttek össze az állások? Mik lehettek a gondok egyes álláskereséseknél?

2012. ápr. 9. 10:48
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én mondjuk még csak diákmunkát kerestem, és eddig relaítve szerencsém volt. Az első munkahelyem előtt kb. két hétig kerestem állást, egyetem faliújságán találtam eladói hirdetést, felhívtam a számot, aktuális volt, mentem próbanapra, felvettek. Aztán az a munkahely megszűnt. Utána egy hónapig kerestem folyamatosan munkát... így visszagondolva elég gyorsan sikerült munkát találnom, de akkor kínszenvedésnek tűnt :D...

akkor 4 interjúra hívtak be, egyikről kiderült, ovb, a másikról, Zepter, hazudtak az álláshirdetésben, mert telemarketingesnek nem mennék soha, mert ez nem az én stílusom, és biztos nem tudnék megkeresni eleget ahhoz képest, amennyit dolgozom. A harmadiknál valszeg az volt a gond, hogy sztem a testbeszédemen látszódhatott, hogy görcsösen figyelem a reakcióikat, és lehet, magabiztosabb munkatársat kerestek. A negyediknél egy nagyon szerencsétlen véletlen miatt nem feleltem meg-moziba kerestek büfést, és pont az interjú közben tört rám egy köhögőgörcs, és azért olyan munkában, ahol étellel foglalkozunk a nap 6-8-10 órájában, gondolom, még véletlenül sem akarták megkockáztatni, hogy felvegyenek egy tüdőbeteget, pedig nem beteg voltam akkor, csak vbmi irritálni kezdte a torkomat. Lett volna még egy munka, amit már el is vállaltam, de visszadobtam, mert utána variált a kapcsolattartó össze-vissza, hogy nem is biztos, hogy annyi napig tart, amennyire meg lett hirdetve, meg egyebek, na, ekkor azt mondtam, hogy ezt velem ne játsszák tovább.

A többi helyről gyakorlatilag vissza sem jeleztek, pedig rengeteg helyre elküldtem az önéletrajzomat.

Azóta egy médiafigyelői betanításon voltam... igazából ott az volt a lényeg, hogy jelentkezzünk gyorsan az egyik időpontra, és onnantól nem volt interjúztatás, betanították, és azóta (kb. 1 hónapja) dolgozom ott. Elvileg akik nagyon bénán teljesítettek, azokat 2 hét után eltanácsolták, de erről tudok túl sok mindent. Ez egyelőre most egy fix munka, legalábbis nyár végéig biztos.

Mellette még van egy ilyen cikkírós izé, az még egyelőre elbírálás alatt... van egy olyan érzésem, hogy kamu, vagy hogy nagyon sokat kell gürizni akármilyen kifizetésért... de kipróbálom, hátha.

2012. ápr. 9. 13:46
 12/19 anonim ***** válasza:
11. vagyok, annyit hozzátennék, hogy pesti, és tudom, hogy itt sokkal több a lehetőség is.
2012. ápr. 9. 13:49
 13/19 anonim ***** válasza:

tavaly szeptembertől keresek munkát. tudni kell, hogy hiába élek az ország 3. legnagyobb/legnépesebb városában, hihetetlenül kevés a lehetőség. mindenféle sz.r állást megpályáztam, de tényleg sz.rabbnál sz.rabbakat, hetente minimum 10-20-at, néha be is hívtak állásinterjúra, azt hittem, egyenesben vagyok, de végül sehonnan sem kerestek. kicsit ez ártott az önbecsülésemnek, mert tisztában vagyok a képességeimmel és nem tudtam hova tenni, hogy ide se és még ide se kellek és ez hogy lehet??!! aztán márciustól van állásom, és az a durva, hogy ez nem kényszer, szeretem, amit csinálok, sokkal jobb, mint amikre kényszerből anno beadtam. szóval lehet direkt alakult így a sorsom. mindenesetre én örülök és ne add fel te se! (szóval én olyan fél évig kerestem sikertelenül így összegzésképpen)

21/N

2012. ápr. 9. 14:49
 14/19 anonim ***** válasza:
Na és mit szóljon az, aki valami keleti megyében él, és semmi más sincs itt mint elküldik mindenhonnan az embert, és tényleg nincs semmi lehetősége.
2012. ápr. 9. 14:55
 15/19 anonim ***** válasza:
keleti megyében élek. :)
2012. ápr. 9. 14:57
 16/19 anonim ***** válasza:

Főváros, diákmunka.

Amikor komolyan elkezdtem keresni pár héten belül volt állásom.

Ok, eleinte idegesített hogy kiküldtem az önéletrajzomat és semmi.

De aztán behívtak egy helyre amire már hetekkel előtte jelentkeztem, meg egy másik helyre amire aznap.

Az első interjút elhalasztották.

De a másik munka annyira jó hogy maradok annál.

Fizetésben is jó, meg munkakörben is.

Úgyhogy holnap fel kell hívnom az első helyet hogy már van munkám.

Nekem max. annyiból volt nehezebb hogy passzívon vagyok és egy új törvény miatt arra is figyelnem kellett hogy a munkánál okés legyen a passzív státusz - habár az aktívot is meg tudtam volna oldani egy kis kavarral...

Holnap megyek betanításra.

A héten lesz egy próbanap.

Aztán munka. :)

Egyébként jah, fővárosban könnyebb munkát találni.

Ha nem válogatok akkor 1 nap alatt lett volna munkám, de olyat szerettem volna ahol nem gépiesen kell dolgoznom, hanem tudok közben tanulni/olvasni vagy ilyesmi. Még nem voltam annyira megszorulva hogy Tescoba menjek pénztárosnak futószalagon dolgozni, mint egy gép.

De ha nagyon kellett volna azt is elvállalom.

Voltam már szórólapos, elég tré volt a minúsz fokokban kesztyű nélkül...

2012. ápr. 9. 19:33
 17/19 anonim ***** válasza:
utolsó: nagyon durva, de képzeld, h itt Miskolcon a tescós állásokért harcolni kell. én is dolgoztam már nagyon tré helyeken, call centerben, pénztárosként a Corában, hostessként (jó, az okés volt), árupakolóként (nem olyan rossz az), stb. de végre olyan munkám van, amit szeretek, kapcsolatban tudok lenni emberekkel, nem kell rájuk semmit rásóznom és ÉLŐ a kontakt. és persze olvasni is tudok mellette, fő szempont. :DD 14:49 voltam.
2012. ápr. 9. 20:04
 18/19 anonim ***** válasza:

utolsó előtti vagyok.

Tudom, ezért írtam a legelső mondatban hogy FŐVÁROS.

Vidéki rokonnak ajánlottam már diákmunkát tescoban de mire hívta őket már mondták neki hogy annyira pang a tesco náluk hogy nem kell diákmunkás.

Camponába/Budafoki útre mindig keresnek diákot. Húgom ment is gimi alatt, azonnal felvették pedig csak 16 volt.

2012. ápr. 9. 20:13
 19/19 anonim ***** válasza:

2 és fél éve vagyok munkanélküli. (Somogy megye-Kaposvár).

Itt egyszerűen lehetetlen elhelyezkedni, főleg ha az embernek nincsenek befolyásos ismerősei. Már az összes helyi multihoz, mekihez is jelentkeztem és semmi.

Itt még egy szaros közterületfelügyelőnek is diploma kell, az mindegy, hogy milyen, csak diploma legyen.

Persze mindeközben azért dolgoztam évente kb 4-6 hónapot, mert ami akadt közmunka bármit elvállaltam.

2012. ápr. 18. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!