Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy régen...

Miért van az, hogy régen teljesen elfogadott volt az, hogy egy lány 10-20 évvel idősebb emberhez megy feleségül, de ma elítélik az ilyet?

Figyelt kérdés
Mégis miért ítélik el azt, ha nagy a korkülönbség? Régen ez nem volt probléma, sőt. Ellenben manapság az teljesen elfogadott, hogy 16 évesen akár az embernek több alkalmi légyottja legyen. Most mégis az mitől jobb? :D
2012. ápr. 8. 11:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
85%

a 10 év még nem olyan sok, szerinte ez a korkülönbség még senkit nem zavar

20 éves lány 30 éves férfival, teljesen elfogadható

de 20 éves lány egy 40 éves férfival már kicsit fura

Elhiszem, hogy a 40 év körüli férfiak még jól tartják magukat és jól néznek ki, de akkor sem kéne egy fiatal lánynak majd az apjával egyidős emberrel lennie.

20. évem körül én is megismerkedtem egy idősebb férfival, tetszett nagyon, értelmes volt, de mikor megtudtam, hogy 37 éves akkor kicsit elgondolkodtam, hogy mit is akar ő tőlem. Én gyereket még nem szülnék neki, használni meg ne használjon, keressen magához való nőt. Ezzel be is fejeztem vele való további ismerkedést.

2012. ápr. 8. 13:34
 12/17 A kérdező kommentje:
11-es! Igazat adok neked. Nyilván az, hogy gyakorlatilag egy generációnyi különbség van 2 ember között, megváltoztatja azok gondolkodásmódját. Ilyenkor az embernek a jövőbe is bele kell látnia, milyen lesz 5 év múlva, vagy 10 év múlva, mikor mondjuk én csak 30 leszek? Viszont az tényleg nem világos miért kell mindig rosszra gondolni ilyen esetekben? Mintha szabály írná elő, hogy idősebb férfihoz csak a pénz miatt lehet menni, vagy nem is tudom.
2012. ápr. 8. 13:55
 13/17 anonim ***** válasza:
84%

Te most önigazolást keresel arra, hogy miért vonzódsz az idősebb korosztályhoz ?!

Szíved joga, hogy mit érzel és teszel, de azért ne hagyd figyelmen kívül a válaszokban rejlő igazságokat sem.

Amúgy pedig mindenki saját boldogságának a kovácsa.

2012. ápr. 8. 14:06
 14/17 A kérdező kommentje:
Semmire nem keresek önigazolást, a történelemmel meg tisztában vagyok :) szimplán nem értem miért kell előre elítélni azt, aki egy idősebb emberhez vonzódik? Persze ez ugyanolyan, minthogy a legtöbb ember a másikat az öltözéke, kinézete, bőrszíne, származása stb alapján ítéli meg.
2012. ápr. 8. 14:56
 15/17 anonim ***** válasza:
38%
Ne foglalkozz velük, ezen az oldalon ilyen kérdést feltenni felesleges, úgyis lehurrognak. Az én párom 19 évvel idősebb, 22 éves vagyok. Nincs apakomplexusom, mert a szüleim nem váltak el, jó a viszonyom velük. Ahogy írták, 2mercis típus, na és? Aki ezen gúnyolódik, nyilván irigyli. De 40 évesen nagyon jól néz ki a párom, többdiplomás, szellemi és lelki társam is. Akit pedig nem szeretsz,azzal nem tudsz hosszabb távon együtt lenni. Ettől én nem vagyok eltartott, sem plázacica, ezek mind csak előítéletek. Meg őrült dolog már jövőt tervezni, meg ki hal előbb, ez milyen dolog? Én 5 év múlva is fiatal leszek, akár új életre készen. Most jól érzem magamat,boldog vagyok, sok itt leszólóval ellentétben, szóval nem használ ki itt senki senkit sem. Ha neked az idősebbek tetszenek,hajrá! :) Csak biztatni tudlak, egy teljesen más világ, sokat tanulsz, formálódsz!
2012. ápr. 8. 20:08
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért kell rosszra gondolni ilyenkor,mert az idősebb pasik nem azért akaszkodnak rá fiatal lányokra,mert jaj de szeretik,meg vonzódnak hozzá BELSŐLEG,hanem azért,mert fiatal pipihusit keresnek,akivel villoghatnak a haverok előtt.Ha tetszik,ha nem,ez van.Sajnos saját tapasztalat,régen sokszor megtaláltak ilyen undorító emberek,ma már egy kicsit keményebben koptatom le őket,sajnos néha durvának kell lenni,hogy megértsék,hogy nem minden nő kuva.Az ilyen kapcsolatok közül 10-ből 1 pár szeretheti egymást igazán.Meg amúgy szerintem a legtöbb emberrel ez így van,ezért van ennyi válás.Nekem az a véleményem erről az egészről,hogy az idősebb pasik kihasználják a naiv,fiatal lányokat,akik védelmet keresnek és ez undorító dolog.Igazából őket nézem le,de nagyon.De néhány csaj is megéri a pénzét...sokan tényleg csak a lakásra meg a pénzre mennek.őket nevezik kuvának:)
2012. ápr. 8. 21:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem 100-200 évvel ezelőtt sokkal kisebb volt a generációs különbség. Egy 1830-ban 20 éves kb. ugyanolyan környezetben élt, mint egy 20 évvel későbbi 20 éves. Ma ugyebár ez nagyon mondható el.

És még egy: ma fetisizálják a fiatalságot, régen az idősebb kornak sokkal nagyobb volt az értéke.

2012. ápr. 20. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!