Normális, hogy irigy vagyok a lányomra, amiért ilyen jól süt/főz?
"szinte idegesit"
Ez eleg szomoru, mivel halasnak kellene lenned, es orulni annak, hogy ilyen ugyes a lanyod pl. tehat megdicserni, es meg veletlenul se erezze azt, hogy a sajat anyukaja, akinek oromet akar szerezni, az feltekeny es irigy a sajat gyermeke tehetsegere!
Gondolom az apja ügyességét örökölte. Nálunk legalábbis ez a felállás, anyám nem tudott főzni, míg férjhez nem ment, apám tanította meg, mert az ő édesanyja kiváló szakács volt, esküvőket bonyolított le, leánykorában is dolgozott, mint szakácsnő gazdag családoknál, apu pedig elleste tőle, de alapból kiváló érzéke van hozzá.
Engem nem igen hagytak érvényesülni otthon, de mióta süthetek, én is olyanokat alkotok, ami anyámnak nem megy. Ehhez is kell érzék, van, ami valakinek egyből megy, másnak 20 év után sem, ez van. :)
Nálunk ez úgy volt/van, hogy anyám jól "kihasznált" ilyen szempontból. Nem volt irigy sose. Ő nagyon keveset sütött/főzött, mert a nagyi után én álltam szolgálatba még gyerekként, hisz imádtam a dolgot.
Ez rendszer lett, és azt hittem az én feladatom. Aztán felnőttként néha szüneteltettem a szolgáltatást, és szép lassan rájöttem, hogy anya nem is szeret sütni/főzni. Egyébként tud, de sokmindent nem csinál, mert "ő olyat nem tud" címszóval. És annak ellenére, hogy sokszor kritizált is (van amit én se szeretek főzni és azt ugye összecsapom...), szóval mégis észre vettem, hogy szeretni kajálni a dolgaimat, és örül ha csak leülhet enni és nem kell neki vacakolnia.
Hagyd te is a lányodat. Neki az a feladata, te meg mondjuk mosol vagy porszívózol addig. Munkamegosztás. Aztán ki ne vedd a fakanalat a kezéből irigység miatt, mert majd elmegy a kedve nemcsak a főzéstől, hanem akár tőled is, de tényleg. Hagyd!
Szia!
Szerintem nem normális, hogy ez ennyire zavar Téged. Nálunk is hasonló volt a helyzet. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy én voltam a sütifelelős, Anya pedig főzött. Ha süteményt csinálok abból mindig viszek Nekik. Most Húsvétra is a sütiket 2 családra méretezem, míg Anya a töltöttkáposztát csinálja dupla adagban (nekem ez és a gulyásleves nem megy olyan jól mint szeretném). Nem lehet mindenki mindenben jó. Anya beismerte, hogy Neki inkább örömet okozott, hogy nem kellett küzdenie azzal ami nem ment és csinálhatta azt amiben sikerélménye volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!