Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy irigy vagyok a...

Normális, hogy irigy vagyok a lányomra, amiért ilyen jól süt/főz?

Figyelt kérdés
14 éves, ma volt a szünetének első napja, unatkozott, este hatra mire hazaértem ki volt takarítva a ház, és sütött kakaós csigát, ami egyszerűen hibátlan lett, nekem sosem sikerült.:-( Kb 2-3 éve süt/főz, mert mindig este 6-7-re érek haza, de néha már idegesít, hogy olyanokkal vár amikkel én mindig megszenvedtem, gyümölcskocsonyát mai napig nem tudok csinálni, meg ezt a tényt felhasználva röhögve megcsinálta, első próbálkozásra. De még rengeteg ilyen sütemény van, és néha úgy fáj a szívem, hogy sosem lehetek elég jó.
2012. ápr. 5. 22:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Nem normális.Az élet értelme nem a főzés,ezért nem tudnék irigy lenni senkire.
2012. ápr. 5. 22:19
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Küld már át húsvétra ide is :D Én még nagyon csak próbálkozom:S Örülj neki mert a te lányod :) Amúgy kicsit biztos én is irigy lennék rá. Lehet ő lesz a következő mesterszakács aki a tv-ben főzőműsort vezet:D Legyél rá büszke inkább és élvezd ki míg szereti csinálni és van is ideje rá :)
2012. ápr. 5. 22:25
 3/11 anonim ***** válasza:
93%

"szinte idegesit"

Ez eleg szomoru, mivel halasnak kellene lenned, es orulni annak, hogy ilyen ugyes a lanyod pl. tehat megdicserni, es meg veletlenul se erezze azt, hogy a sajat anyukaja, akinek oromet akar szerezni, az feltekeny es irigy a sajat gyermeke tehetsegere!

2012. ápr. 5. 22:25
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Legyél BÜSZKE a lányodra (könyörgöm, a lányod!!!!), ne irigy! Gondolj arra, hogy mindenki másban kiemelkedő. A lányod szuper szakács lesz! Ez akár életcél is lehet! Ne gáncsold, támogasd!
2012. ápr. 5. 22:30
 5/11 anonim ***** válasza:
62%

Gondolom az apja ügyességét örökölte. Nálunk legalábbis ez a felállás, anyám nem tudott főzni, míg férjhez nem ment, apám tanította meg, mert az ő édesanyja kiváló szakács volt, esküvőket bonyolított le, leánykorában is dolgozott, mint szakácsnő gazdag családoknál, apu pedig elleste tőle, de alapból kiváló érzéke van hozzá.

Engem nem igen hagytak érvényesülni otthon, de mióta süthetek, én is olyanokat alkotok, ami anyámnak nem megy. Ehhez is kell érzék, van, ami valakinek egyből megy, másnak 20 év után sem, ez van. :)

2012. ápr. 5. 22:33
 6/11 anonim ***** válasza:
93%

Nálunk ez úgy volt/van, hogy anyám jól "kihasznált" ilyen szempontból. Nem volt irigy sose. Ő nagyon keveset sütött/főzött, mert a nagyi után én álltam szolgálatba még gyerekként, hisz imádtam a dolgot.

Ez rendszer lett, és azt hittem az én feladatom. Aztán felnőttként néha szüneteltettem a szolgáltatást, és szép lassan rájöttem, hogy anya nem is szeret sütni/főzni. Egyébként tud, de sokmindent nem csinál, mert "ő olyat nem tud" címszóval. És annak ellenére, hogy sokszor kritizált is (van amit én se szeretek főzni és azt ugye összecsapom...), szóval mégis észre vettem, hogy szeretni kajálni a dolgaimat, és örül ha csak leülhet enni és nem kell neki vacakolnia.

Hagyd te is a lányodat. Neki az a feladata, te meg mondjuk mosol vagy porszívózol addig. Munkamegosztás. Aztán ki ne vedd a fakanalat a kezéből irigység miatt, mert majd elmegy a kedve nemcsak a főzéstől, hanem akár tőled is, de tényleg. Hagyd!

2012. ápr. 5. 22:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális dolog.Ha ilyen kis dolgokban nem tudsz örülni a sikerélményének,akkor mi lesz nagyban?
2012. ápr. 5. 23:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem normális, hogy ez ennyire zavar Téged. Nálunk is hasonló volt a helyzet. Mi ezt úgy oldottuk meg, hogy én voltam a sütifelelős, Anya pedig főzött. Ha süteményt csinálok abból mindig viszek Nekik. Most Húsvétra is a sütiket 2 családra méretezem, míg Anya a töltöttkáposztát csinálja dupla adagban (nekem ez és a gulyásleves nem megy olyan jól mint szeretném). Nem lehet mindenki mindenben jó. Anya beismerte, hogy Neki inkább örömet okozott, hogy nem kellett küzdenie azzal ami nem ment és csinálhatta azt amiben sikerélménye volt.

2012. ápr. 6. 08:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Kérj tőle tanácsokat, hogyan tudnál te is jobb lenni. Nagy igazság, hogy az ember sokat tanul a gyerekétől. Akár sütni - főzni is:)
2012. ápr. 6. 10:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, én így belegondolva tökre örülnék neki, ha a lányom ilyen ügyes lenne a konyhában! Bár az enyém még pici ehhez 4 éves, de én örülnék. Úgyhogy szerintem valahogy meg kellene értened és nem kellene féltékenykedni rá.
2012. ápr. 6. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!