Jogilag mit történhet? Megbüntethetik a páromat?
Rendelt a párom egy atlaszt, amikben állatok,növények stb van. Azt hiszem az első csomag lett kifizetve, aztán küldtek még 3at, ami nem.
Állítólag több felszólító levelet küldtek, mi egyet sem kaptunk, csak a 6.at.
A 3 kifizetetlen csomag ára kb 3500 ft. Küldtek egy 9 ezres csekket. Oké, hogy késedelmi kamat vagy mi a tököm amit hozzáraktak, na de ennyit?
Mi lesz ha nem fizetjük ki? telefonon csak annyit mondtak, hogy nincs olyan lehetőség, hogy visszaküldjünk mindent. (egy mappa van és hozzá sok kártya)
Még a régi címen vettük át a csomagokat.
Azt gondoltuk, ha a 2.at nem fizetjük ki, jön róla egy csekk, azt majd kifizetjük egyszer ha lesz miből.
Aztán jött még 2 csomag, bár nem értem miért küldtek még 2-t, ha a 2.-at sem fizettük ki.
Az oké, hogy ki kellene a 3 csomag árát. Megnéztem a levlet, a 3 csomag ára 3876 ft.
A csekk amit kiküldtek pedig 8590 ft-ról szól.
Nekem annyiban engedte el (gyanítom ugyanezen cég) az első 1200 Ft-os csomag kifizetését ha a kártyákat sértetlenül visszaküldöm. Bár nálam volt bizonyítható lemondó levél, hogy nem kérem ennek ellenére kiküldték. De még így is nekem volt ráfizetés amiért feladtam postán.
Illetve régebben volt egy ismerősöm aki rendelt egy csomó lexikont 9-10 ezer forintosat de nem fizette ki. Azt hiszem mentek felszólítások de nem fizette be. Nem ül még börtönben :)
ki kell fizetni, nem tudsz mit csinálni...
én is rendeltem egyszer, be is fizettem, erre jönnek a felszólítók, hogy fizessem, meg stb... jött a köv csomag, visszaadtam a postásnak... erre jön levél 7800ft-ról, mert nem fizettem ki az első-második csomagot...
a csekket be kellett fizetnem, annak ellenére, hogy tudtam bizonyítani, hogy az 500ft-ot befizettem, mert megvolt a is sárga cetlim...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!