Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves kortól lehet gyerekn...

Hány éves kortól lehet gyereknek a tesóját oviba vinni?

Figyelt kérdés

Én gyeden vagyok itthon, az élettársam meg fősulira jár, és tanulnia kell, ezért nem tudom én vinni a kisebbik lányt oviba. A nagyobbik lány, (9) megbízható, de a kisebbik (7) miatt már többször elkésett az iskolából. Vajon ebből származhat bajom?

Még szerencse, hogy itt a nyári szünet, de a volt férjem pereskedéssel fenyeget emiatt....szerinte felelőtlen vagyok.

2009. jún. 16. 13:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha otthon vagy, miért is nem tudod?

Fogod a picit, a kicsit, és elmentek szépen együtt, a nagy meg megy iskolába..

Szerintem ez azért alap...

Arról már nem is beszélve, hogy az élettársad sem tanul a nap 24 órájában szerintem...

Abba belegondoltál, mit érezhet az a szegény kislány, hogy még az is nyűg, hogy "megszabaduljatok tőle"??

2009. jún. 16. 13:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Na várj, mert nem értem: "az élettársam meg fősulira jár, sokat kell tanulnia,ezért nem tudom én vinni a kisebbik lányomat az oviba"

Hogy függ ez a kettő össze? A pasi a suliba, te meg az oviba a gyerekkel. Nem azért, mintha egy kilenc évesre rá nem lehetne bízni, de én megéltem ezt mint gyermek és a magaméval már nem tenném. Kegyetlen dolog volt 10 éves kislányként reggel fél hatkor kelni, hogy hétre mindketten felöltözzünk, hétre az óvodába érjünk, átöltöztessem a hugomat és fél nyolckor más a suliban legyek. Kettőkor hazamentem, fél négykor meg indulhattam vissza az oviba a tesóért.

Anyám meg reggel még aludt mikor indultunk, délután meg a kapuban beszélgetett, nem ért rá...

Mostmár nekem is van gyerekem. A férjem másoddiplomázik és persze sokat tanul hozzá. A munka mellett másodállásban vállalkozásom is van. De inkább nem alszom éjszaka és orrabukom a fáradtságtól, minthogy a gyerekemet azzal a feladattal terheljem, ami egyébként az én dolgom lenne.

Amúgy neked mi a fontosabb? A gyermekeid testi épsége, vagy az élettársad diplomája?

Nem olyan világ van már, mint régen. Annakidején jó ha két autó volt a lakókörnyezetemben, mikor gyerek voltam. Most meg lassan háztartásonként kettő. Én bizony két ilyen kicsit - főleg ha az egyik szertelen is - nem engednék ki egyedül az útra.

2009. jún. 16. 13:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de nem ertem,h miert nem tudod elvinni a kislanyod a suliba, azert mert gyeden vagy? Milyen messze van az iskola?
2009. jún. 16. 13:39
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem írsz kommentet?Vagy rosszul írtad le amit mondani akartál,vagy igazuk van az előttem szólóknak,egy felelőtlen nemtörődöm anya vagy.Ha így van,igaza van a volt férjednek,indítson is pert ellened.Nagyon sokan vagyunk szerintem akik pici babával együtt visszük a nagyobbat oviba suliba.Nekem is 3 gyerekem van,de gyerekre gyereket sosem bíznék,és én és a férjem vigyázunk rájuk.Ezért vagyunk a szüleik.
2009. jún. 16. 13:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát az élettársadban sincs annyi, hogy ha neked fárasztó, akkor elvigye a gyereket? Mert tanulnia kell... Atya-gatya. Nekem van 4 diplomám, 2 munka mellett aztán sose esett le a karikagyűrű az ujjamról...

De én fel tudok kelni hajnalban és összeszedni a 2 db 5 hónapos gyerekemet hogy elvigyük a 3,5 éves gyereket az óvodába. Nem okoz problémát. Persze ha a párom meg tudja oldani, elviszi helyettünk, az is természetes. Gondolom, nem azért nem viszi, mert nem az édes gyermeke... Mert ez fel sem merül bennem.

2009. jún. 16. 13:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azt még el is tudom képzelni, hogy esetleg a kicsivel felcihelődni nem olyan könnyű, nade akkor az élettársad miért nem segít? Sokat kell tanulnia? Na de azért csak nem egész nap. Én is egyetemre járok, mellette van egy másfél éves gyerekem. Eleve csak este tudok tanulni, amikor már alszik, mégis megvagyok. Ha jól értem, nem az élettársad az apja a két nagyobbiknak. De ettől még ő válaszotott olyan nőt, akinek gyermekei vannak. Bizony neki is kell csinálni ezt-azt. Szerintem az a kis idő, amíg elviszi a gyerekeket iskolába, oviba, nem nagy kiesés a tanulásból. Amúgy én még a 9 évest se engedném egyedül, kivéve, ha nincs messze az iskola. Alsós koromban engem is mindig kísért anyukám vagy apukám, persze nekem busszal kellett menni.
2009. jún. 16. 13:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt sajnos én sem értem.

Nekem is van 2.Pici meg sulis, de mindig meg tudtam oldani,Van babakocsi, már az idő sem hideg reggelente egy ideje,az sem lehet hátrány.Mi messze lakunk a sulitól...de jó is az a kis séta:)

Jogosan van felháborodva az exed!!

2009. jún. 16. 13:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Kivancsi lennek azert a kommentedre,mert ez a sztori nagyon gaz!
2009. jún. 16. 13:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de miért a gyerekednek kéne a kistesóját oviba vinni? Ez a szülő feladata...
2009. jún. 16. 14:27
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (kisközségben) gyerek nem mehet az oviba a testvérért! Egyszerűen hiába idősebb pár évvel, mondjuk legyen 10-11 éves, akkor is egy gyerek! Elkalandozhat a figyelme, és máris megtörténik a baj. Akkor ki lesz a hibás, a felelős? A család? Az óvoda? A nagy tesó? Felénk is próbálkozik néhány szülő, mert lusta elmenni a gyerekért az oviba, de az óvónők nem adják ki az ovist, csak 14 évnél idősebb vagy felnőtt viheti el. Én is viszem a pici babámat hónapok óta reggel, mikor visszük az ovis gyereket. Azonkívül van egy 9 évesem, akinek éppen útba esne az ovi, én nem bíznám rá, hogy vigye a tesót, mert még nagyon gyerek és figyelmetlen mindkettő, nem szeretnék bajt!
2009. jún. 16. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!