Két fiatal, kezdő fizetésből mikor tud felépíteni egy házat Magyarországon? Soha?
Soha.
Mi pár év múlva karunk venni lakást, de arra sem fogja futni. Ha csak hitelre alapoznánk, beledöglenénk, így meg vehetünk egy lyukat, ahová nem lehet gyereket szülni.
Sajnos önerőből, csupán a kezdő fizetésből félretett pénzből nem nagyon lehet komolyabb beruházásba kezdeni manapság Magyarországon.
Persze miért is lehetne, hiszen vannak csoportok, akiknek pont az az érdeke, hogy Te meg mások hitelt vegyenek fel, de ebbe nem menjünk bele, a lényeg, hogy szerintem ez is közrejátszik abban, hogy a fizetések (direkt) ilyen alacsonyak és minden más nagyon drága. A gazdasági nehézségek mellett persze.
Mi azért élhetünk saját lakásban, mert a szülők "ránkhagyták", elköltöztek máshová. Ha ez nem így lenne, fogalmam sincs mihez kezdenénk. Hitel, külföld, albérlet...szerintem mindegy melyiket választod. Ez tőled függ. Ha sorrendet kéne állítanom akkor így nézne ki:
1 Külföld
2 Külföld és hitel (Amíg ki nem fizeted kint dolgozni.)
3 Albérlet vagy hitel
A telektől meg ne váljatok! Az az első lépés a ház felé. Épp tegnap láttam valakinek a kérdésénél ezt:
Egy lakás áráért összedobják, 10 milla körüli összegért már 2-3 szobásak vannak.
Itt Magyarországon kérlek, soha a büdös életben nem fog ez sikerülni. Felvehetsz hitelt, amit aztán egész életedben fizetsz, és esetleg jól megszívod vele, mint mostanában a devizahitelesek.
Szerintem mindkettőtöknek olyan munkája van, amivel simán kimehettek külföldre, szerintem keresgéljetek és ha találtok, és van eszetek, akkor kimentek!!! Én nem szülnék gyereket ebbe az országba, az biztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!