Szerintetek egy kapcsolatban kel tudni a másik fizetését?
Többgyermekes házaspár vagyunk. Nagyságrendileg tudom a férjem fizetését, de pontosan soha nem tudtam, és nem is érdekel különösebben. Én is jól keresek, a fizetésünk egy részét tesszük át minden hónapban a közös kasszába, a többi pedig marad nekünk hobbikra, egyebekre.
Ha az egyik fél szándékosan titkolja a fizetésének összegét, az nagyon fura.
Én nem is tudnám úgy elképzelni, hogy nem egy kasszán élünk a párommal/férjemmel.
Ha van vagy lesz gyerek, akkor hogy oldják meg a vásárlást?
Szerintem, ha titok van az ilyen dolgokban, akkor az nem is igazi kapcsolat. Ott van valami..... Valamiért nem akarja kiteregetni, hogy mennyit is kap és esetleg hova tűnik a pénz.
Nem "KELL" tudni egy kapcsolatban, de még párkapcsolatban sem feltétlenül a másik fizetéséről egészen addig, amíg együtt nem élnek.
Összeköltözés előtt viszont már egészséges tisztázni, az ok lehet például az is, hogy milyen, mekkora albérletet tudnak fizetni, vagy mekkora hitelt tudnak felvenni.
Addig, amíg ilyen szóba sem kerül, még csak közelbe sem, egyenesen bunkóság rákérdezni.
A pénz akkor lehet tehát közös, ha közös a háztartás.
De akkor is csak LEHET. Nem ez a mérvadó egy szerelemben, kikerülhető téma.
Ha valaki erőszakosan, visszatérő témázással ragaszkodik ahhoz, hogy
1. megtudja a másik anyagi hátterét, vagy
2. titkolja a saját fizetését
az nagy gond.
De még az is lehet, hogy a 2.pont az 1.pont folyománya.
Mi tudjuk nagyjából, hogy mennyit keres a másik, de mi együtt élünk. Nincs közös számlánk még, nagyjából felesben fizetjük a dolgainkat, mindenkinek a saját számlájára megy a pénze.
Szerintem nem feltétlenül kell tudni, de ha vannak közös kiadásaitok, akkor egy idő után lehet, hogy elkerülhetetlen lesz.
Az a baj csak, ha valaki valamit nagyon titkolni szeretne a párja elől, mert akkor felmerül a kérdés, hogy miért akarja elrejteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!