Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyum egyre gyakrabban mondoga...

Anyum egyre gyakrabban mondogatja hogy milyen jó lesz ha elköltözöm. Nagyon rosszul esik. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyetemre járok és még szeretném megcsinálni a mesterképzést is. Próbálok mellette dolgozgatni,de nem mindig kapok munkát,most ösztöndíjakat is kapok,de néha nehezen jövök ki a pénzemből,meg ráadásul végzős vok bsc-n,nyelvvizsga meg ilyenek, bejárós vagyok és otthon lakom.Gyakran mondogatják hogy ez meg az az ismerősük már dolgozik,meg hogy mennyivel könnyebb lesz majd ha elköltözünk otthonról(tesóm is egyetemista) Ráadásul párom sincs egy jó ideje,és e miatt is sokat hallgatok,hogy nem járok bulizni,meg mindenféle.Megértem őket,de így is nagyon bánt hogy ennyi idősen még mindig nem tudok hazaadni,ráadásul még néha pénzt is kell kérnem tőlük amellett hogy eltartanak még mindig és nagyon rosszul esik hogy ilyeneket mondanak mellé. Mit tegyek? Hogyan beszéljem meg velük?

21/L

2012. márc. 31. 16:15
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Hát mi fontosabb a számodra?Hogy legyen mesterképzésed, vagy hogy külön mehess a szüleidtől?
2012. márc. 31. 16:26
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én összebeszélnék a tesómmal, de akár egyedül is elmennék. Aztán pattoghatnának, amikor nem nézek feléjük még egy év múltán sem.
2012. márc. 31. 16:31
 3/8 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy pont azért mondogatja, mert fél attól, hogy kirepültök, így készíti fel magát. Nem tudom elképzelni, hogy egy anya ezzel basztergálja a gyerekét...
2012. márc. 31. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Szal megvan mindened. Eltartanak, taníttatnak, és nyekeregsz, hogy ne is mondjanak semmit. Gondolom cserébe azért segítesz anyudnak, mosogatni, főzni, takarítani. Nem csal lebzselsz. Ugye?
2012. márc. 31. 19:40
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen,segítek amiben tudok,de nincs állandó jövedelmem és ezt ők is tudják.
2012. márc. 31. 20:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Félre ne értsetek,jó a kapcsolatom a szüleimmel,segítek itthon,főzök,mosogatok stb,munkát is próbálok vállalni,csak kb hetente kéthetente anyum elejt pár szót a költözésről,vagy felemlegeti hogy a munkatársai lányának van barátja,vagy most megy férjhez. Nem panaszkodni akarok,csak bíztam benne hogy másnak is mondogatják ezt otthon,és egy két tanács hogy mit tehetnék még azért hogy ne mondja anyum ezt.Mit mondjak hogy ne bántsam meg de kicsit megértse a helyzetemet? Egyébként egy kicsit jobb életet várok a diplomától. Csináltam már mezőgazdasági munkát nyaranta 6 évig meg szalag mellett dolgoztam gyárban,és szeretnék könnyebb meg jobb életet.
2012. márc. 31. 20:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Az anyukád lenne a legjobban elkeseredve és meglepődve azon, ha valóban meg is tennéd.

Normáis szülő nem beszél ilyen durva dolgokat, hacsak nem akarja valójában a szövegének a szöges ellentétét elérni. Ezzel a magatartással ugyanis két utat jelöl ki neked: vagy nem mered soha elhagyni (ezt szeretnl valószínűleg ő maga), vagy pedig bemorculsz és otthagyod őket.

Anyukád valójában fél, hogy hamarosan felnőtt leszel tesóstól együtt és elköltözöl tőlük, éled a magad életét. Mint ahogyan minden normál gyerek teszi, ha felnő. Ezt akarja megakadályozni, elég durva módszerekkel. Normális szülő SOHA nem mond olyat a gyererekének, hogy micsoda teher a léte! Hiszen ő maga akarta, hogy gyereke legyen!

Máshoz pedig nem hasonlíthat téged, hiszen te nem vagy egyenlő azzal az emberrel, akihez hasonlít! Csak fájdalmat okoz szándékosan, irigységet és gyűlöletet szít benned egy harmadik ember ellen. Gonosz én önző dolog az ilyesmi. Hogy nem szégyelli magát?!

Egy jó szülő nem azt nézi, hogy XY-hoz képest te ki vagy és hol tartasz, hanem téged - mert te vagy a gyereke.

Párod azért nincs, mert anyád nagyon durván ragaszt maga mellé, de közben azért szid, mert nem jársz bulizni...szép. :(

Tényleg jó volna, ha minél előbb elköltöznél otthonról és a magad lábára állnál, amint lehet. Ilyen anya, ilyen szülő nem tesz jót senkinek hosszú távon.

2012. márc. 31. 20:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Mondjuk én inkább arra gondoltam,hogy anyum szeretné ha önállósodnánk egy kicsit,mert elég határozatlanok vagyunk,meg régen jártunk bulizni elég sokat,csak az egyetem alatt eléggé otthonülős típusok lettünk. Egyébként van egy általános iskolás kis tesónk is.Ettől függetlenül hasznosak voltak az infok,elgondolkoztam rajtuk Köszönöm.
2012. márc. 31. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!