Mit csináljak a szüleimmel hogy megengedjék hogy eljöjjön hozzám egy internetes barát?
Hát nézd, egy saját igaz történet, hátha segít...
14 voltam, a másik fél 15. Rengeteget beszéltünk, folyton-folyvást, ugyanúgy, mint ti... webkamera, kilométernyi e-mailek eleinte stb. És mégis, akárhogy hozakodtam elő anyámnak róla, azt mondta NEM, kizárt, hogy találkozzunk, biztos egy szakállas pedofil édesget engem. Hajlíthatatlan volt, reménytelen. Az ő szülei ugyanígy fogták fel... Köztünk mennyi volt a távolság? 30 km. Nem sok. Mi az? Kb. fél óra utazás, ráadásul egyikőnk sem a világvégén lakott. Mutogattuk a szüleinknek, akkor beszéljenek MSN-en, itt egy kép, ott egy másik, bla-bla. Semmi eredmény.
Hát, duzzogva vártunk. Beszélgettünk tovább. Négy és fél év múlva újra megkérdeztem a szüleimet, hogy na... találkozhatok-e X-szel, mert na, akkor vegyék már észre, azóta is róla beszélek, beszélgetünk, elvagyunk. Anyám morcosan rábólintott, mivel felajánlottam, hogy óránként felhívom, élek-e még. (Megjegyzem, ekkor már 18 voltam, hajszálnyira attól, hogy elköltözök otthonról egyetem miatt. Az azért durvább, egy másik városban tökegyedül, mint találkozni egy szem emberkével. Na mindegy.) Most meg 20 évesen kész röhej, hogy az egyik legeslegjobb barátomról van szó, akiről folyton faggatóznak anyámék, na mi történt, na voltunk-e ezen a színházi előadáson, amott stb.
Ugyanakkor másik ismerősömmel nem bírtunk várni... füllentettem-hazudtam, hogy ó, ismeri még X és Y osztálytársam is, aztán fél év ismeretség után, mivel ő volt az idősebb és engedték a szülei, eljött a városomba egy délutánra.
Szóval lehet így is, úgy is. Kisebb füllentéssel (nem, nem akarom, hogy hazudozz, az abszolút lükeség) vagy várakozással.
Jó, lehet, csúnya dolog, amit mondok, de 12 és 13 éveseknél én is megfontolnám az ilyen találkozókat. Ha nagyon hajlíthatatlanok, próbálkozhatsz nagyon apró füllentéssel, vagy tényleg... akkor csináljátok csoportosan. Osztálytársak, ő is, mindenki egyrakáson. Az, hogy X hozta Y ismerősét is stb. az meg már édesmindegy. Ez még jobb is, mint a füllentősdi, sőt. Elég természetes dolog, hogy X elhozza Y-t, nem? És elvégre, ha van közös ismerősötök, akkor miért ne?
Hm.
Én 15-16 évesen már csomó ilyen animéssel találkoztam (anime rendezvényeken például) azután hogy MSNeztünk, és többekkel azóta is barátok vagyunk, sőt, legjobb barátnőmet is így ismertem meg :-) Szüleimnek nem nagyon részleteztem hogy "ez most egy első találkozás egy animéssel" hanem valahogy úgy adtam elő, hogy nem tűnt veszélyesnek.
Egyébként meg, ha webkamerán látják hogy tényleg kb 12 éves (azért egy pedofil 16+ éves már nem tudná eljátszani hogy 12) akkor nem nagyon áll a pedofilos feltételezés... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!