Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka mellett lehet családi...

Munka mellett lehet családi életet élni? Nektek hogyan sikerül?

Figyelt kérdés

A férjemnek 160 km-re kell majd eljárnia dolgozni. Kb reggel 6-kor fog indulni és 5-körül ér majd haza. Azt mondta, munka mellett semmire sem lesz ideje, így döntsem el most én, hogy elvállalja-e a munkát. Azt mondta két lehetőség van:

1 - dolgozik és lesz pénzünk

2 - a családjával (velem és a gyerekkel) foglalkozik és éhezünk.

Ezt valóban nem lehet összeegyeztetni? Nincs arany középút? Nem úgy van most se, hogy hazajön a munkából és neki kell főzni, meg takarítani, bevásárolni, vasalni, mert azt én megcsinálom és a gyerekkel is foglalkozok (11 hónapos). Munka mellett valóban nem fér bele, egy közös séta, vagy játék? Engem már most is hanyagol. Több, mint 1,5 éve nem szeretkeztünk. Kb 4-5 havonta nézünk meg együtt egy filmet :(

Nem értem, ha nekem a házimunka és a gyerek mellett jut időm arra, hogy fát metsszek, kutyakakát felszedjek, virágoskertet gyomláljak és napi 3 órát sétáljak a lányommal, akkor neki miért nem fog sikerülni, hogy velünk legyen pár órát. Mit csinálok rosszul?

2012. márc. 26. 10:19
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem te csinálod rosszul, hanem ő. Vagyis inkább úgy mondom, talán ő nem akar veletek lenni. Nekem ez jön le. Ha 5 órára vagy 6 órára hazaér, akkor azért még tudna veletek foglalkozni, nem kellene leülni a tv elé. Én nem mondom, hogy néha az embernek nem jár egy kis egyedüllét, de hogy soha ne foglalkozzon a családjával, az már sok. Én úgy gondolom, mivel ez a házasság már amúgy sem túl jó, ahogy írod, vállalja el a munkát, többet se így, se úgy nem fog veletek foglalkozni, de így legalább lesz pénzetek. Beszéltél már ezekről vele? Hogy miért nem szeretkeztek? Hogy miért a tv-t nézi, ahelyett, hogy a gyerekével és veled foglalkozna? Elég lenne csak beszélgetni, nem kellene sétálni vagy egyéb megterhelő elfoglaltságot csinálni. Mit mond ezekre? Szerintem itt nagyobb gondok is vannak, mint most ez a munka kérdés.
2012. márc. 26. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!