Szülői házban/lakásban lakó fiatalok, fizetésetek mekkora részét adjátom oda szüleiteknek?
23 éves vagyok, 21 éves koromig eltartottak a szüleim teljesen, amíg tanultam. Az utóbbi bő két évben külföldön dolgoztam, akkor már magam ura voltam. Most viszont hazaköltöztem, és 2 hónap munkakeresés után találtam is egy állást. Szeretnék minél többet félretenni, hogy belátható időn belül tudjak itthon is önállósodni, ezért most azon gondolkodom mennyit kéne beadnom a közösbe, fizetés hány százalékát?
Egyre rosszabb az anyagi helyzetünk, bátyám is elvesztette munkáját nemrég, anyukám pedig elég rosszul keres, szóval nagyon jól jön majd az én bevételem..
Egyetértek veled ami a tesódat illeti, bár ha egy háztartásban laktok és hazaadsz,az az ő eltartására is megy. Nagyon nehéz ma munkát találni az igaz, de sajnos vannak olyan emberek akik szeretnek másokból megélni. Nem ismerem a tesód,ezért ha ő nem ilyen, ne zavarjon ha a pénzedből ő is részesül, elvégre test-véred, de kihasználni se hagyd magad, se a szüleidet.
Ami az összeget illeti, abban tényleg nektek kell megegyeznetek, hisz ti ismeritek pontosan a család anyagi helyzetét.
Én nem sokáig éltem otthon,de nagy család lévén a fizetésem több mint felét hazaadtam és még akkor is sokszor támogattam a családot amikor már különköltöztem. Mióta saját családom van, ezt már nem tudom megtenni, de ha úgy állnék anyagilag most is adnék nekik ha rászorulnának.
Hát nem könnyű az biztos, pláne a mai gazdasági helyzetben.
Azoknak akiknek a szülei nem tudnak segíteni az elindulásban (én is ilyen voltam) csak az albérlet marad, vagy a lakáshitel 20-25 évre, de ahhoz is kell némi önrész.
Próbálj meg legalább erre félretenni, ha lehet legalább 10 000 ft-ot havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!