Miért nem szeretnek a férjek gyermektartást fizetni?
Nem lehet így általánosítani.
Ha a pénz nem elég a gyerekre, akkor persze, hogy az anyuka többet kér!
"Nem iszik, jó az ágyban, szóval jó, kívül belül."
Ez határozná meg egy férfi jó tulajdonságait?
Amúgy sok "férfi" ha elválik a nőtől és van gyereke, hajlamos azt is elfelejteni, hogy a kisgyerek létezik. Ezt sok pasitól olvasom itt is, hogy az ő dolguk az utódnemzés, aztán továbblépés(mert még majomkorukban így volt a természetes). Sok egyed nem civilizálódott, sajnos...
(nekem az "apám" volt ilyen p@r@szt, nem édesanya vagyok, de a tényen nem változtat..)
Msot tulajdonképp mi a probléma? A gyereket nem lehet kikapcsolni,félretenni ,ezt illik átgondolni családtervezés idején.És bizony ezzel jár,ha elválnak a felek,mivel a gyereket ketten cisnálták kötelesek igy vagy úgy tisztességben felnevelni,nem húzhatja ki magát senki a teherviselés alól.
Hát ezért "akarnak az anyák pénzt kicsikarni" az ex férjekből. Micsoda szörnyetegek bazz..
Kikérem magamnak .. már bocsánat!!!
Anyuka vagyok, 5 éve elvált. Az ex férjemmel van egy közös lányunk, aki most lesz 9 éves.
A férjem fizeti a gyerektartást (fizetésének azt a bizonyos %-át, ami elő van írva). Vállalkozó vagyok, tehát nekem spec. nincs szükségem a lányom pénzére. Én abból nevelem őt.
Az ex férjem ezt tudja jól. Minden hónapban centre pontosan elszámolunk. Van egy számla a lányom nevén, amire a saját keresetemből × forintot minden hónapban beteszek.
A lányom sportol, különórákra jár, vannak néha extra kiadások, amikre van, hogy nem számítok.
Igyekszem/igyekszünk mindent megadni neki, de csak módjával.
Az ex férjemnek van egy párja 4 éve. Tőlem 2 évvel fiatalabb a hölgy. Semleges a kapcsolatunk, a lányom szereti őt.
Az ex férjem előre megbeszélve bármikor elviheti a lányunkat. Plusz minden második hétvége és a szünetek 50%-a.
Én sosem forgattam ki a volt férjemet a vagyonából. Sosem zaklattam azért, hogy több gyerektartást adjon vagy küldje hamarabb. Nyilván én nem szorulok rá, el tudom tartani a lányunkat. Viszont tisztában vagyok azzal, hogy sokan kevés pénzből élnek meg, emiatt a gyerektartás összege ha nem fizetik, akkor súlyos megvonásokhoz is vezethetnek.
Egy gyermek nem kéri, hogy megszülessen. Őt adott pillanatban ketten "készítik". Ha valaki gyereket vállal, akkor felelősségteljesen kell viselkednie. Akár anya, akár apa.
Egy beteg gyereknek nem lehet azt mondani hónap végén, hogy nincs pénz gyógyszerre vagy nincs pénz ételre, új cipőre, stb..
A gyermek eltartása ugyan akkora felelősség az apukának, mint az anyukának!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!