Hogyan döntenél?
Képzeld el:
Boldog családanya vagy: három fiad van: 7, 4, és két évesek. Jó anyagi helyzet, mindkét szülőnek jó munkája van, saját háza: jöhet a negyedik gyerek, ami a titkos vágyad: egy kislány. Idáig minden tökéletes.
A 16. héten észreveszel egy csomót a melledben. A biopszia kimutatja, hogy rosszindulatú daganat, amit azonnal kezelni kell.
Két választásod van:
a. levetőség: Elveteted a lányod és elkezded a kemoterápiát
b. lehetőség: kihordod a lányod, de sokkal kisebb az esélye, hogy túléled a betegséget.
én is A-t választanám. már előttem sokan megindokolták, hogy miért, én most neked tennék fel egy kérdést! Hogyan döntenél?
a.: Ha túléled, megszülöd a (nem biztos, hogy egészséges) kislányodat
b.: megszülöd a picit, és magad után hagysz 4 félárvát és a párodat
c.: elveteted a picit, adsz egy esélyt magadnak, és utána megpróbáltok ismét babát vállalni.
Gondolkodj. Én csak és kizárólag csak abban az esetben vállalnám a rizikót, ha sokszori próbálkozásra sem sikerülne teherbe esnem, nem lenne több gyerekem, de egyszer sikerülne. na akkor nem mondanék le, de a te eseted más.
A feleségem volt. A legidősebb fiú nem a sajátom, de gyakran átjön.
Nézem a kis Esztert ehte az anyja, ő vigyáz a bátyuskájára. Csupán kíváncsi voltam, ti mit válaszolnátok. Tegnap beszélgettem erről a bébiszitterrel, akit mint kiderült tényleg jól választottam: ő is B-t mondott.
Fáj, hogy így történt de nem bánok semmit. Mikor meghalt, azt mondogattam: előző életemben én voltam Hitler és most büntet a karma veszettül.
Aztán egy idő után úgy éreztem: nyertem. A feleségem elött megrögzött agglegény voltam, egyéjszakás kalandok, a munka és a haverok tették ki az életem. Most munka után hazaérek, rámakaszkodnak a gyerekek, hogy APAAA ITT VAGY!
Én úgy érzem, a nejem mentett meg a magányos dilis öregember sorstól. Családom van, akik szeretnek és egy angyalom, aki vigyáz rám fentről. Egy ilyen nő csak oda kerülhetett. És, majd ha meghalok és talán odajutok hozzá, addig ölelgetem amíg bele nem fáradok!
Mint kivülálló azt mondanám a,hisz ez az ésszerü döntés.
Ha ugy nézem mint anya,akkor B.Nem hiszem hogy képes lennék megölni a gyerekem,aki bennem fejlődik.
Semmi garancia nincs arra hogyha elvetetem meggyógyulok,és akkor már két életnek annyi.
10:29-hez hasonlóan van egyéb alternativa ma már szerencsére kemoterápián kivül,és van olyan kemoterápiához hasonló gyógymód ami csak tt hat ahol kell,nem teljes testben mint régen
Sajnos az akkor még nem volt elérhető mikor az eset történhetett
Khm, ha te voltál a férj, neked nem lett volna a véleményed más a dologról? :S Nem is kérdezte meg, hogy te esetleg hogy gondolod a dolgot?
Amúgy nagyon sajnálom, tényleg, részvétem. Semmiképpen se lehetett könnyű döntés... :(
Én az a-t választottam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!