Hogy találnék IGAZI, megbízható barátokra?
Először is: a leírásodból az jön le, hogy eléggé sajnálod magad. Leírtad az élettörténetedet, meg sérelmeidet, pedig a kérdés nem erre irányulna elvileg, hanem barátokat keresel.
Ez elég rossz indítás.
A másik: "Pedig úgy tudnék vigyázni egy barátra! Megbecsülném, ápolnám a barátságunk! Csak lenne már valaki!!!" - túl elkeseredett, túl könyörgő... Ha az életben is ilyen vagy, megrémíted az embereket a ragaszkodásoddal. Ilyen korban már nem legjobb barátnőket keres az ember (mármint nem abban az értelemben, mint a tinik, tudod, "ő az LB-m", stb.), hanem barátokat, viszont a saját élet és önállóság megtartásával. Ez sajnos ilyenkor már így van, ezen lehet keseregni, de a valóságon nem változtat. És főleg nem lesz tőle kevésbé igaz a barátság.
Mindezekre nem azért mutattam rá, hogy megbántsalak vagy cikizzelek, hanem tanácsként: ha barátokat akarsz, akkor keress egy klubot vagy akár fórumot, ahol hasonló érdeklődésűek vannak, mint te (lehet ez a kedvenc sorozatod fóruma, vagy könyvklub, vagy színházba-járó csapa... bármi!), vagy menj el sportolni, valami csapatsportot, ha van rá lehetőséged...
A lényeg, hogy alkalmakat teremts a barátkozásra, de ne konkrétan barátot keresve indulj el, mert ez nem így működik, hogy "Leszel a barátom?" - "Oké". Kicsiknél még van ilyen, de később nem.
Szóval önbizalom, fel a fejjel, és a lényeg, hogy alkalmat adj a barátság kialakulásának. Semmiképp ne ilyen elkeseredetten, "szeretetre éhesen" állj hozzá a dologhoz, mert pont ellentétes hatása lesz!
Sok sikert! :)
Szia!
Teljesen átérzem a problémád!
22 éves vagyok, 6éve pesten élek. 2 'igaz' barátra leltem akik mellettem voltak ameddig kihasználhattak. Két igazi pofára esés után rájöttem, hogy akik barátaim voltak azokat költözéskor elvesztettem. Vagyis idővel eltávolodtunk. Így maradt a párom. Tudom vele bármit megbeszélhetek, de hiányzik egy barát.
15:20-as vagyok.
Eszemben sem volt megbántani téged, nem is azért írtam azt, amit. De ezt feljebb is mondtam.
Csak úgy gondoltam, hogy az nem segít rajtad, ha én is veled kesergek, hogy igen, mindenki ilyen, és nincsenek igaz barátok, stb., hanem gondoltam - talán rosszul -, hogy inkább tanácsot, segítséget várnál.
Én a saját tapasztalatomból kiindulva írtam, hogy szerintem(!) nem így kell hozzáállni egy barát-kereséshez, mert volt egy barátnőm, aki ezt csinálta, és annyira görcsölt, és egyre idegesítőbb lett, a végén többek között erre ment rá a barátságunk. Csak segíteni akartam, nem belekötni abba, amit írtál. Engem az sem zavar, ha az egész élettörténetedet leírod, csak úgy gondoltam, hogy a problémádra keresel lehetséges megoldást.
De persze kesereghetünk is, ha ettől érzed jobban magad: igen, valóban nehéz igaz barátokat találni. Ez van, sajnos.
Igen, kezdek rájönni, hogy nem vagyok egyedül a problémával. (Eddig se hittem azt hogy csak nekem nincs barátom). De miért váltak ilyenné az emberek? :(
Ez inkább csak költői kérdés volt.... :(
Én szívesen barátkoznék bárkivel aki ír nekem, akár csak beszélgetni egy jót, vagy egy mozi színház, akár vmi sport. 21/L Bp
Ezt a kérdést én írtam ki :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!