Ha egész életetekben szegényen, kuporogva élnétek és egyszer csak óriási összeghez "jutnátok", mégis ti mit kezdenétek vele?
Szerintem mindenkinek van valami szívecsücske, amit szeretne a világban megjavítani.
Ezért az egyéni, hogy ki miyen célra jótékonykodna.
Az én mániám a vakvezető kutya képzés. Ebben az esetben arra áldoznék, de aktívan részt vennék benne. Nem a szakmai, hanem a pénzügyi részében.
Magyarország vakvezető kutya nagyhatalommá válna és ellátná a világot jól képzett ebekkel.
Vennék 1 jó helyen levő kertes házat, a maradékot pedig lekötném, amíg be nem fejezem a tanulmányaimat, mert pl. 300milliót már be lehet tenni évi nettó 10%-ra, vagyis évi 30 millió lenne a kamat, ami havi 2,5 millió tisztán. És ebből éldegélnék, és kimennék külföldre kitanulni egy olyan dolgot, amit itt még senki se csinál, de lenne rá igény, majd erre alapozva elindítanék egy orvosi-biotechnológiai céget, és el is ment a pénz (azért kb. 40-50 millió vésztartalékot hagynék).
Amennyiben bejönne az üzlet és milliárdos lennék, akkor jótékonykodnék, de nem úgy mint pl. a Demján, hogy szociális alapon osztogatnám a pénzt (mert így a jó része a pénznek naplopó, koszos bűnözőpalántákhoz kerül, akik nyerőgépbe hajigálnák vagy cigit/piát vennének belőle), hanem létrehoznék 1 ösztöndíjat orvostanhallgatóknak, és csak a tanulmányi eredmény számítana az elnyerésénél.
1. Az biztos, hogy senkinek nem mondanám el, csak akire tartozik (férj, feleség, szülők maximum). Mivel hirtelen ilyenkor olyan sok barát megjelenik, ismerem vagy nem, de mind engem akarna. Vajon miért?
2. A meglévő hitelektől (már ha van) igyekeznék minél hamarabb megszabadulni.
3. Most érdemes ingatlant vásárolni, mert pang a piac és áron alul is hozzá lehet jutni lakásokhoz, házakhoz, telkekhez. 5-10-15 év múlva meg jóval magasabb áron lehet őket majd eladni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!