Miért nem bíznak meg bennem a nagyszüleim? Egyáltalán miért kell a hátam mögött szervezkedni?
Nem tud kitagadni, mert nincs miből, a szüleid örökölnek utána.
Egyébként fel tudnak vetetni, ha fel akarnak, kapsz fű alatt pluszpontot, ne aggódj. De ha nem akarsz orvos lenni és 100 évet tanulni, akkor ne menjél annak, nem könnyű pálya, nem is való mindenkinek.
Tisztán és érthetően mond meg neki hogy te nem szeretnél orvos lenni, ez ilyen egyszerű. Egyébként mindent el lehet intézni ne hidd azt, de ha nem akarod akkor közöld is vele.
Az én nagyszüleim is ilyenek voltak, öregapám folyton azt erőltette hogy menjek orvosnak mert jól keresnek és nagyon jó állás. Apámat is ugyanígy erőltették de apám nagy ívben letojta és inkább elment péknek, ami azért jobb neki mert már saját vállalkozása van és azt legalább szereti csinálni.
Én meg szintén megmondtam hogy ne erőltessék rám mert a Biológia meg a Kémia nem az én világom plusz az orvosi szakma sem érdekel. Én jelenleg rendőrnek készülök mert elég jól megvagyok testi adottságokba és már a felvételire készülök szinte, ha nem jön össze nincs baj megpróbálom 2-3 év múlva ez alatt vagy megyek nyelvet tanulni vagy szakmát tanulni hogy legyen valami munkám is.
Központosított felvételi van minden egyetemre.Felvételi max csak alkalmassági van pedagógia(óvónő,tanító),illetve katonai és testnevelési vmint gyógytornász szakokra.
Orvosira kémia,biosz,fizikai,matek érettségi kell és az összpontszámok érettségi alapján.
Olyan nincs, hogy ismerős ismerőse meg vmi ismerős dékán elintézi a felvételidet!
Szóval nagyanyád kajak elvan tévedve.
Csináld amit akarsz,amit igazán szeretnél!
Engem ált.iskolába,gimibe és egyetemre is úgy kényszerítettek.Sosem választhattam ki az iskolát,még általánosba sem,és gimiben sem.(pl kéttannyelvűbe nem engedtek).Jól el is b/szták az életem a szüleim,mert képtelen voltam ellenállni nekik.
Most itt vagyok 25évesen és még jópár hónap mire lediplomázom,mert nem szívből csinálom.
Mit értek el vele a szüleim?Azt, hogy szedem a sátorfám diploma után és többezer km-re utazom tőlük,ahol végre nem mérgezik az életem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!