Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Középkorú, egyedülálló barátnő...

Középkorú, egyedülálló barátnőm elvárja, hogy ha eljön hozzánk, akkor értemenjek autóval és haza is vigyem autóval, hogyan adjam a tudtára, hogy a későbbiekben inkább tömegközlekedéssel jöjjön és menjen?

Figyelt kérdés

30 km-re lakik kb,ez azt jelenti,hogy ha értemegyek és haza is viszem,akkor 120 km-t autózom,ha vendésgségbe jön hozzánk .

Teljesen természetesenek veszi,hogy érte is kell menni,majd addig marad ameddig akar este és megkérdezi,hogy akkor most én viszem haza,vagy a férjem ...legszívesebben ilyenkor azt mondanám,hogy egyikünk sem,mert igen drága az üzemanyag.

A másik dolog,hogy teljesen egyirányú a vendéglátás,mindig ő jön hozzánk (pedig én is kimozdulnék itthonról a két gyerekem mellől),mindig én látom vendégül,finomakat főzök,ha családi programjainkra magunkkal visszük (strandra,étterembe,kirándulni),akkor mindig arra hivatkozik,hogy nála nincsen pénz,de sóvárog,hogy ő ilyen és ilyen ételt de enne,mi pedig fizetünk mindent neki,holott mi sem vagyunk gazdagok,be kell osszuk a pénzünket.

Egyedül él albérletben,nagyon be kell osszon minden fillért,ilyen esetben egyértelmű,hogy elvárja tőlünk a szállítását,illetve a közös programokon mindig mindent mi állunk neki ?

2012. márc. 15. 19:45
1 2 3 4 5 6
 31/53 A kérdező kommentje:

"Ti szoktattátok őt erre"

Igen persze mi is kelletünk hozzá,szidom is a bolond fejemet,de most már egy ideje próbáltam vele éreztetni,hogy már kétgyerekes családanya vagyok,nem úgy működnek a dolgok mint régen,de mint ahogy mások írták itt mintha a harmadik gyerekünk lenne.

2012. márc. 15. 20:33
 32/53 A kérdező kommentje:
A gyerekek 2 és 6 évesek.
2012. márc. 15. 20:34
 33/53 anonim ***** válasza:
100%
Férjeddel beszéltél erről hosszabban?Mármint, hogy anyagilag mennyibe kerül a "barátnő"? Milyen állásponton van? (Azonkívül, amit írtál)
2012. márc. 15. 20:48
 34/53 anonim ***** válasza:
100%

6 éves,kell iskolába inditani,ami nem kevés pénz.

Tessék,tökéletes indok,ami valós is,eszméletlen pénzbe kerül egy iskolakezdés.

2012. márc. 15. 20:52
 35/53 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem a barátnőd. Ha az lenne, el tudnád neki mondani a problémád. De nem tudod. Nem vagytok barátok.

De ez esetben is próbálkozz meg azzal, hogy elmondod neki a problémád. Ilyen teljesen egyszerű.

2012. márc. 15. 22:01
 36/53 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem barátnőd van, hanem parazitád! Ha barátnő lenne, akkor nem várna el tőled semmi fizetést, meg furikázást azzal az indokkal, hogy neki kevés a fizetése. nem is értem, hogy hogy várhatja el, vagy hogy nem sül le a bőr a képéről, hogy mással fizetteti a szórakozását, és akkor még követelőzik is, meg vágyakozik, hogy ezt-azt vegyél neki az étteremben. Mi vagy te, az anyja? Építsd le sürgősen, mert az ilyen csak addig barát, amíg neki arra van szüksége, figyeld meg, mihelyt te kérnél valamit, pl. vigyázzon a gyerekeidre, jöjjön el segíteni pl festésben, a hobbikert rendbetételében, mindjárt lenne jobb dolga is. Ha meg szórakozni hívjátok, persze, hogy ugrik! át hülye lenne nem menni! Semmibe sem kerül neki, és akkor még lesik is a kívánságait! Költsd inkább magadra azt a pénzt, amit havonta arra a nőre szórsz, egy szép új ruhadarab vagy valami ékszer sokkal jobb barátod lesz, mint egy ilyen pióca....A férjed hozzáállását sem értem, hogy legalább valaki kijár hozzád...Basszus, te ennyire értéktelen ember lennél, hogy csak fizetős barátnőd akadhat? A barát pont attól barát, hogy tartja veted a kapcsolatot akkor is, ha az olykor áldozatokkal jár neki (idő, némi útiköltség)!
2012. márc. 16. 06:52
 37/53 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyen embert nem tartanám barátnak. Egyszerű potyázó. Nagyon gáz! Egyáltalán miért barátkozol vele? Ilyet akárhol találsz, nem kell érte 120 kilómétereket kocsikázni. Ha legközelebb jönni akar, mondd, hogy nem megfelelő. Ha mentek étterembe, rendelj magatoknak, és ha ő egy fillér nélkül jött el, nézz nagyon megdöbbenten, zavartan, hogy a barátnődnek milyen kínos lehet ez a szituáció, és hívd meg egy tányér vegyesköretre, mondván, nem hoztál pénzt, csak a magatok kajájára. :) Vagy ha jönne, mondjátok, hogy úsztok a munkában, úgyhogy nem tudtok érte menni, de mire megérkezik, már tudtok vele foglalkozni. Szép lassan le kell építeni ezeket a szerzett jogokat, vagy egyszerűen elküldeni a bélbe, hogy pumpoljon valaki mást.
2012. márc. 16. 09:29
 38/53 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egy ilyet kifogtam én is. Ráadásul még meg is lettem lopva, bár egy már a problémák végén volt.

Igenis, ha eljön (nem ha hozzátok) mond el neki, hogy mostanában neki kéne utaznia, mert egyszerűen most nem fér bele a keretbe! Bocsi-bocsi, remélem nem gond. Azután majd meglátjátok, hogy mi lesz a barátságból.

2012. márc. 16. 09:30
 39/53 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ismerős szitu.Nekem már mondták,hogy drága a benzin,csak az egészbe az volt a poén,hogy mindig én furikáztattam.Nekem nem volt drága...Kedves kérdező,inkább üljél otthon a 2gyerekkel,mintsem,hogy ilyen "barátnőd" legyen.El kell neki mondani,hogy pont elég kiadásotok van,drága az üzemanyag és nem engedhettek meg fölösleges kiadásokat.Ha annyira akar úgyis menni fog,ha annyira látni akar.
2012. márc. 16. 09:33
 40/53 anonim ***** válasza:
100%
Jelentsd be neki, hogy legközelebb ti mennétek hozzá! Vagy legközelebb játsszátok el az étteremben, hogy ti sem hoztatok pénzt, mert úgy emlékeztek, azt ígérte, meghív. Hadd izzadjon egy kicsit, vizionálja a botrányt meg a mosogatást a konyhán!
2012. márc. 16. 09:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!