Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők ti ez normálisnak...

Szülők ti ez normálisnak tartjátok?

Figyelt kérdés
Tehát 20 éves lány vagyok. Nem merem elmondani anyunak, hogy egy fiú elhívott randira. Nagyon szigorúan neveltek, eddig egy barátom volt, de akkor is anya ki volt borulva, nyugtatókon élt. Nem akarok neki hazudni, de nagyon összefogok veszni vele emiatt. Én ezt nem tartom normálisnak. Rendes fiú, és megszeretném ismerni. De képtelen vagyok vele beszélni, mert jön majd a lelki zsarolásaival..
2012. márc. 15. 18:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ismerős a szitu, nagyon nehéz ilyenkor, sokszor győz a bűntudat. Azt tudom mondani hogy nem a te hibád ha sír, nem te vagy a hibás, a rossz, ha nyugtatókon él. Az ő döntése hogy mit csinál, te egy önálló ember vagy és nem csináltál semmi rosszat.
2012. márc. 15. 19:25
 12/20 anonim ***** válasza:
Előzőnél van a tuti. A bűntudat! Szóval NE érezz bűntudatot. Nem vagy bűnös. Anyukádnak vedd meg az andaxint, vagy a remotív extrát, és ne godnolj rá. Esetleg beszélhetsz is vele, elmondhatod, milyen a világ manapság, de ne olyankor kezdjed, mikor épp el akarsz menni. Inkább, mikor barátságosan, csak úgy vagytok.
2012. márc. 15. 19:45
 13/20 anonim ***** válasza:
Tényleg nem normális amit művel. Mellesleg pont, hogy kitol veled, elveszi az esélyt, hogy megismerd a világot. Nem csak a fiúkat, de magát a valódi életet. És mindezt a szeretet nevében. Önző, zsarnok viselkedés, amivel csak rosszat tesz neked. Nem is értem, majd ő akar neked párt választani? Vagy egyszer próbálkozhatsz, aztán ha nem jön be, jön az én megmondtam? Komolyan nem értem, de egyre sűrűbben látom, hogy normális szülőknek van tök hülye gyereke, normális gyereknek meg tök hülye szülője. Állj ki magadért, nem hinném, hogy a saját életét hiba nélkül levezényelte, de a tiédet még akkor sem írhatná elő pontról pontra.
2012. márc. 15. 20:05
 14/20 anonim ***** válasza:
Vannak még ilyenek ..... ?!
2012. márc. 15. 20:19
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, igazatok van. De az nagyon gáz ha mondani sem merem neki hogy fiúval megyek el???
2012. márc. 15. 21:01
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nagyon gáz. Mert ebből már látszik, hogy nem mersz kiállni magadért. Ezzel egész életedben bajba sodrod magad, legjobb prédája leszel bármilyen uralkodásra hajlamos embernek. Annyira tele leszel szorongással, félelemmel, hogy bárki bármit megtehet veled. Nagyon rossz út, még fiatal vagy, változtass ezen. Kapkodja csak a nyugtatóit, nem a te problémád, hanem az övé. Felpofoznám magam, ha ilyen anya lennék. Nem neked kell szégyellned magad, hanem neki. Mondom ezt két korodbeli "gyerek" anyujaként. Te már felnőtt vagy, fiatal felnőtt. Jogod van felnőttként élni, ez nem az a kategória amiben joga van a szülőnek korlátozni. Nem egy alkoholista csavargóval állsz össze, mert akkor neki lenne igaza. Így nincs.
2012. márc. 15. 21:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem gáz, hisz nem tehetsz róla, hogy így tönkretett a 20 év alatt.

Ha valaki 20 éven keresztül hallgatná a zsarolásokat, lelki fenyegetőzéseket, benne is kialakulna egy gátlás, amit nem olyan egyszerű ám feloldani.

Nem tudsz elköltözni? Akár albérlet, vagy másik rokon... Itt drasztikus lépéseket kell bevetni már, jó mély levegővel, vissza se fordulva, hogy mit szól a sárkány hozzá.

2012. márc. 16. 07:58
 18/20 anonim ***** válasza:
72%

gáz, mert anyád nagy munkával teljesen leépítette az önállóságodat, az öntudatodat. Ideje hogy visszaszerezd.

nem kell,hogy megmond neki, ne mondj semmit. 20 éves vagy semmiköze hozzá. De ne hazudj.Mondd azt, hogy elmész és kész. Ha kérdezi kivel, mondd, hogy magánügy.

2012. márc. 16. 08:01
 19/20 A kérdező kommentje:
ha azt mondanám hogy magánügy, üvöltözne, és belül egy olyan gát van bennem, hogy igaza van, és megsajnálom..... De tudom hogy ez nagyon nem normális dolog. mondtam már neki hogy 20 éves vagyok, de nem érti meg
2012. márc. 16. 09:51
 20/20 anonim ***** válasza:

akkor legyél 20 éves.

Az a gond az ilyen szülői viselkedéssel, hogy valahol 8 éves szinten tart téged. mert a 8 éves fél megmondani hová megy és fél az üvöltéstől. Normális esetben ezt kamaszkorban "kinövik" a gyerekek.

Szorítsd össze a fogad és menj. ne hagyd, hogy az önzősége tönkretegye az életed. (ahogy gondolom már soha nem kapod vissza a 16-18 éves mindíg szerelmes bulizós időt sem,ami neked kimaradt)

2012. márc. 16. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!