Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Önbizalom növelés! Hogyan?...

Önbizalom növelés! Hogyan? Tippek?

Figyelt kérdés
nincs önbizalmam. félek hogy a barátom szó nélkül lelép, félek hogy nem vagyok elég jó, már több munkahelyet is otthagytam még az elején hogy úgysem vagyok oda jó stb.. elszalasztom a lehetőségeim mert nem bízok magamban. Mit tegyek? Ha stresszes vagyok emiatt kihat az egészségemre, fáj a gyomrom nincs étvágyam.
2012. márc. 14. 11:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

a pszichológus kontraproduktiv

vagy csak meghallgat és ül és ezenkivül semmi...

vagy elkezd beléd magyarázni dolgokat...te meg úgyis a saját magad hülyeségeit fogod magadnak mondogatni...

és minél jobban győzköd, te annál rosszabbnak érzed majd magad...

meg amúgy bölcsészdiploma...nagyon kevés a jó szakember, sok csak a lovéra megy és semmit nem tud...szóval igazad van kérdező

2012. márc. 14. 14:12
 12/13 anonim ***** válasza:

Sima SZTK-s pszichológusom van, nekem bevált.

Én annyira paráztam mindentől, hogy stresszes alapon volt magas vérnyomásom, asztmám és refluxom. Mindez 22 évesen.

De elkezdtem járni pszichológushoz, és minden jobb lett. Az az igazság, hogy a jó szakember megtalálja, hogy milyen módon segíthet. Pl. az enyém tudja, hogy nálam nyálas, "képes vagy rá" szövegekkel nem ér el semmit, de ha racionalizál, és tényszerűen levezeti a dolgokat, akkor magamtól is rájövök, hogy mit kell tennem.

Szerintem neked is tovább kéne keresgélni. Biztos, hogy gyógyulni akartál? Nem lehet, hogy FÉLTÉL meggyógyulni, és ezért saját magadat akadályoztad? Mert a gyógyulás útján sok dologgal szembe kell nézni, amitől félsz.

Én elkezdtem járni egy tanfolyamra, amit mindig is akartam; ezt egy évvel ezelőtt nem mertem volna megtenni, mert évekig otthon kuksoltam, még a boltba se mertem lemenni. Persze ijesztő és sokkal nehezebb, mint egy átlagos stressz-szinttel megáldott embernek, de nem félhetek mindentől egész életemben.

2012. márc. 14. 15:00
 13/13 anonim ***** válasza:

A pozitív gondolkodás mellet nagyon sokat segít, de jól jönne egy kis környezetváltozás, nyaralás, vagy hasonlók. Nekem hasonló problémám volt. Egyszerűen nem hittem el magamról hogy menne, mindig csak másodiknak mertem csinálni bármit is, és nagyon sokat szorongtam.

Érdekes hogy egy fordulópont volt, amikor egy részeg férfi be akart törni hozzánk, és a félelemtől reszketve valami előjött bennem és úgy elkezdtem vele ordítani hogy takarodjon el innen, egyből el is menekült:D és ezt úgy hogy előtte fel se mertem emelni a hangomat. Akkor kicsit elgondolkoztam hogy mégis csak tudhatok valamit.

Utána minden téren kipróbáltam ezt a "képességemet" ami persze mindenkiben megvan csak elő kell hozni: már képes voltam saját magam telefonon pizzát rendelni vagy más ügyet intézni, boltban reklamálni ha arra kerül sor, és hasonlók...

Viszont a zárkózottságot valami biztos hogy előhozta. Elnyomás, erőszak, kudarc stb.. Ez majd idővel kialakul még letisztázod magadban a dolgokat. De addig is, sok szerencsét!

2012. márc. 23. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!