Ez lenne az általános hozzáállás?
Szerintem ez amolyan pszichológiai hárítás. Az emberek nagy része nem bír szembesülni azzal, hogy őt is össze tudná úgy törni valami, hogy meg akarna halni, ezért az agya önvédelemből elkezd mindenfélét kombinálni. "A Pisti öngyilkos akart lenni, de hát mindenki tudja, hogy a Pisti idegbeteg, én nem vagyok olyan, mint a Pisti, tehát nem lesz semmi bajom", és ezzel helyreállt a biztonság illúziója. Ugyanez áll azokra is, akik bűncselekmények áldozataihoz állnak hozzá így (persze, hogy kirabolták, minek megy arra estefelé), de még azokra is, akik pl. egy katasztrófa áldozatainál azt elemezgetik, hogy csak a gazdagoknak van pénze ott nyaralni; ez mind azt a célt szolgálja, hogy minél jobban eltávolítsa magától gondolatban az illetőt és ezzel a lehetőséget is, hogy vele is megtörténhet.
Sajnos ez azzal jár, hogy szegény áldozatba még egyet belerúgnak, ezért tudatosítani kellene az emberekben, hogy mi az oka annak, hogy ítélkeznek, és hogy nem kellene ezt csinálniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!