Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez lenne az általános hozzáállás?

Ez lenne az általános hozzáállás?

Figyelt kérdés
Ha egy bármilyen nemű, korú ember meg akar halni, öngyilkos akar lenni, vagy "csupán" egy öngyilkossági kísérlettel akarja felhívni a figyelmet magára, akkor az ismerősök, ismeretlenek, rokonok, barátok (és/vagy) egyszerűen lehülyézik és átlépnek rajta? Valóban így kell ezt csinálni? Belerúgni még párat, mert egy idióta?
2012. márc. 11. 12:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
A feltűnési viszketegségnek is oka van. Akkor azzal kell foglalkozni. Illetve nem hiszem, hogy 100%-ig biztos lehet benne bárki, hogy az illető csak épp unatkozik, vagy tényleg felköti magát másnap.
2012. márc. 11. 18:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ez amolyan pszichológiai hárítás. Az emberek nagy része nem bír szembesülni azzal, hogy őt is össze tudná úgy törni valami, hogy meg akarna halni, ezért az agya önvédelemből elkezd mindenfélét kombinálni. "A Pisti öngyilkos akart lenni, de hát mindenki tudja, hogy a Pisti idegbeteg, én nem vagyok olyan, mint a Pisti, tehát nem lesz semmi bajom", és ezzel helyreállt a biztonság illúziója. Ugyanez áll azokra is, akik bűncselekmények áldozataihoz állnak hozzá így (persze, hogy kirabolták, minek megy arra estefelé), de még azokra is, akik pl. egy katasztrófa áldozatainál azt elemezgetik, hogy csak a gazdagoknak van pénze ott nyaralni; ez mind azt a célt szolgálja, hogy minél jobban eltávolítsa magától gondolatban az illetőt és ezzel a lehetőséget is, hogy vele is megtörténhet.

Sajnos ez azzal jár, hogy szegény áldozatba még egyet belerúgnak, ezért tudatosítani kellene az emberekben, hogy mi az oka annak, hogy ítélkeznek, és hogy nem kellene ezt csinálniuk.

2012. márc. 12. 01:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!