Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kezd elegem lenni anyámból!...

Kezd elegem lenni anyámból! Hogyan vegyem rá hogy menjen már el egy egy tanfolyamra?

Figyelt kérdés

Anyukám nem ért a számítógéphez. Azt se tudja hol kell bekapcsolni. Ha nem mutattam már meg neki 1 milliószor akkor egyszer sem. nagyon elegem van belőle hogy mindig engem ugráltat ha ő oda akar ülni a géphez.

Csak a mai napom példaként: én neki álltam filmet nézni,erre ő elkezdte mondogatni h miattam nem tud ő gépezni,milyen szemét vagyok amiért nem kapcsolom be a gépet. Jó film leállít gép bekapcol neki. Már helyezkednék vissza,mire hallom hogy mondja h én direkt elrontottam az internet ikont mert nem tudja megnyitni. Megyek vissza,mire odaérek arra már vagy 20 mozilla meg volt nyitva.. kicsit lassú a gép,jó bezárom meg minden. Egyet meghagyok,neki áll nyomni az iwiwet meg a többit amit már meg tud nyitni. Közbe folyamatosan kiabál hogy hogyan lehet belépni erre a facebookra,adjam meg a jelszóm mert ő meg akarja nézni. Mondtam h hát regisztráljon aztán meglátja h milyen,erre ő nem tudja hogyan kell,stb.. neki állt hisztizni h én nem ugrok és segítek neki regisztrálni. A filmből semmit nem értettem mert folyamatosan pofázott nekem. Mondtam szeretném megnézi a filmet majd máskor megmutatom,erre neki áll dühöngeni h jó akkor ne segítsek neki semmit,majd visszakapom én ezt a viselkedést,stb... Ekkor ugy döntött h kikapcsolja a gépet. Már mondtam is neki h start menü kikapcsolás. Megint neki áll h ő azt nem tudja hol van, stb.. mondtam neki h jó majd akkor én később kikapcsolom. De már rángott a feje az idegességtől h ő nem tud felkelni a géptől,mert én nem mozdulok,csak meresztem magam. Kikapcsoltam a tv-t és kinyomtam a gépet is. Meg jól összevesztzünk h nem igaz h nem lehet egy filmet megnézni,mert ő ilyen h.ülye,és h miért nem tud elmenni egy számítógépes tanfolyamra ami minden hónapba indul a helyi könyvtárba. és az szerintem nem válasz h mert neki 3 müszak mellett nincs erre ideje meg energiája. Nekem nincs türelmem őt tanítgatni,42 éves,igazán elmehetne hátha a saját korabeliekkel együtt haladva könyebben megy neki. Meg hát ingyenes is. Biztos nem gond ha esetleg ugy dolgozik h nem tud elmenni,segítenének neki.

Mivel vegyem rá h könnyítse már meg mindkettönk életét és ne tőlem várja h tanítgassam. Mert én hiába mutatom neki semmit nem érek vele.

2012. márc. 10. 19:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
70%

Szerinted neked hányszor válaszolt anyukád a kérdésedre:

"Mi ez? És ez mi? Miért ilyen? Hogy kell csinálni?"

Ez az élet velejárója, mert az ember úgy ismeri meg a világot, hogy kérdez. Ő valószínűleg türelmesen válaszolt minden kérdésedre. Ő nem fogadott pót anyát, aki nevelgetett, így szerintem megérdemel annyit, hogy most Te tanítgatod, amihez Te értesz jobban. Ő nem született bele a számítógépes világba, így jóval nehezebben tanulja meg a dolgokat.

Legyél türelmes vele!

2012. márc. 10. 20:23
 12/18 anonim ***** válasza:

Ilyenkor örülök neki, hogy édesanyám számítógéppel dolgozik már 20 éve.

Fogj egy füzetet és írd le neki mit hogyan kell, jobb ötlet: vegyél neki egy ezzel foglalkozó könyvet, böngéssze azt.

2012. márc. 10. 20:23
 13/18 A kérdező kommentje:

"Ő nem fogadott pót anyát, aki nevelgetett"

Jó de én gyerek voltam. Nekem nem volt választási lehetőségem. de anyukám már felnött fiatalos nő. Ő tehetne az ügy érdekében h megtanuljon kezelni vmit amit eddig nem tudott. De nem csinál semmit. Különben nemtartanánk itt már 3 éve.

A tesómnak több türelme volt hozzá az biztos... nekem nincs ennyi.

Szeretném rávenni h menjen el egy tanfolyamra. Mindenknek jobb lenne

2012. márc. 10. 20:31
 14/18 anonim ***** válasza:
Próbáld meg elmondani neki, hogy jobban meg tudják tanítani ott, mint te otthon. Normálisan elmondani, ne olyan stílusban, hogy na jó megyek segítek a hülye anyám szaros problémájában, hogy hagyjon már békén életem legfontosabb dolgát végezni: filmet nézni.
2012. márc. 10. 22:14
 15/18 anonim ***** válasza:

Na ha egy 42 éves, messze nem idős vagy feledékeny nő nem képes 3 év alatt megtanulni, hogy hogyan kell bekapcsolni a számítógépet (megnyomni egy bazi nagy gombot, könyörgöm!!!), akkor maradjon inkább a passziánsznál. 80+ éves nagymamám tudja kezelni a mobiltelefonját, nehogymár egy felnőtt nő ennyire technikai analfabéta legyen.

Őszintén, nekem se lenne türelem már.

2012. márc. 10. 23:02
 16/18 anonim ***** válasza:

Mondjuk tényleg furcsa, hogy a mai világban vannak ilyenek, főleg, hogy 3 éve ott gép, ráadásul nem is idős az anyukád.

Apukám teljesen magától tanulta meg használni a gépet, mert meg akarta tanulni, persze ő is eleinte kért segítséget, de ő le is írta amikor magyaráztam neki, illetve járatott ilyen PC-s újságokat.

Barátom szülei is ilyen technikai analfabéták, az apja még elböngész a neten, de egy CD megírása már nagy akadály, pedig ő is sokat ül a gép előtt.

2012. márc. 11. 00:06
 17/18 Pevi válasza:

Az tényleg idegesítő, ha ennyire antitalentum valaki a számítógépekhez. De meg kell mondjam ez nem kimondottan korfüggő. Én 53 éves vagyok és szuperül kezelem a számítógépet, mivel vagy 20 éve ezzel dolgozok. Szeretem is, el sem tudom nélküle képzelni a mindennapokat. Ebből következik, hogy a mobiltelefonokkal sincs problémám, sem az ún. hagyományossal, sem pedig az okos telefonokkal.

Szerintem édesanyád azért nem tudja kezelni a számítógépet, mert nem ismeri a számítógépes nyelvezetet. Lehet, hogy előbb ezekkel az alapfogalmakkal kellene megismertetni.

2012. márc. 13. 12:56
 18/18 lila nyuszi válasza:

Megbeszélnétek, hogy napi fél-egy órát foglalkoztok vele akkor menne. Mamám 84 évesen netezget, zenét hallgat youtubeon, könyvjelzőkre beállítottam neki, gép olyan, hogy csak az elosztót kell megnyomni és minden beindul magától, igaz, hogy egy erős gép.

20/N

2012. márc. 28. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!