Közös ingatlan eladása. Te hogyan reagálnál?
Csak abba mennék bele,hogy az anyai örökrészemet kifizessék az eladási árból.
Apukád meg az új nő a feléből gazdálkodjon,ahogy akar. A családi béke így is oda van.
Leírom az első gondolatomat: nem mondanék le! Miért?
Most anyud után a fele ház a tiétek a tesóval (azaz 25-25%).
Illetve édesapád után is jön/jöhet majd még ugyanennyi egyszer, azaz neked lenne fél házad (természetesen nem szeretné senki ha édesapáddal történne valami)!
Ha belemész a cselszövésbe, akkor egy ingatlan (ami vagy összejön, vagy nem...) harmada lehetne tiétek, azaz 33,3/2/fő!!!!! A többi a nőé.... Na ez a vicc! Nemcsak édesanyád utáni öröklésből akar megkárosítani, hanem a saját részét sem rátok hagyná. Szóval ha ő így áll hozzá, akkor te miért is akarsz jó fej lenni???
Ez azért egy édesapától.... Sztem nincs az a pénz, amiért egy édesapa háttérbe szoríthatja saját vérét... Azaz így lenne a normális. De hát ugye láttunk mi már érdekes dolgokat...
Ha nagyon jó fej akarsz lenne (bár ennek nem látom indokát!), akkor kérj tanácsot ügyvédtől, hogyan lehet ezt úgy megcsinálni, hogy ne szenvedj hátrányt!
De én biztosan élből elutasítanék egy ilyen ajánlatot, márpedig hidd el, igyekszem kerülni a konfliktusokat az életemben. De ez felháborító!!!
Nem.
Belemennék a közös értékesítésből, azzal a feltétellel, hogy a vételárból igenis kérem az engem megillető részt.
Ha ez így nem tetszik nekik, vagy nem elég "gyors" az értékesítés, vegyék meg ők a részemet, piaci értéken persze.
Ha jól jönne a pénz, akkor fizessenek ki, most, és akkor ennyi volt az anyai örökség. Bizonytalanba ne menjél bele.
A másik meg, hogy nem mondasz le, akkor nem tudják eladni a házat. Szerintem ez a két lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!