35 évi házasság után véletlen, ha elhalálozna a nejem, van két gyermekem, minden ingatlan az Ö tulajdona, mit örökölnék Én?
Figyelt kérdés
2012. febr. 7. 11:30
2/8 anonim válasza:
Mindent a leszármazói, vagyis a gyerekei örökölnének, neked viszont özvegyi haszonélvezeted lenne mindenen.
3/8 anonim válasza:
Jaj, bocs, elnéztem! Nem az ő gyereki,hanem csak a tieid. Ilyen esetben te örökölsz!
4/8 anonim válasza:
Ha meghalna a nejed, akkor elsösörban az ö gyerekei örökölnek, ha ilyen nincs, akkor az ö testvérei. A házastárs csak akkor örököl, ha van végrendelet, viszont a haszonélvezet mindenképpen megilleti. A te gyerekeidnek - jogilag - semmi köze a feleségedhez.
5/8 anonim válasza:
Az egyenes ági utódlás működik jelenleg kis hazánkban, azaz mindent az egyenes ági leszármazók (azaz a gyerekek) örökölnek!
7/8 anonim válasza:
Így semmit sem lehet mondani.
1. mióta vagytok házasok? Az ingatlanok megszerzése előtt óta, vagy utána? Ha utána, a feleséged miből vette? Saját, házasság előtti megtakarításból, örökségből, közös pénzből?
2. A gyerekek közösek vagy az övéi?
8/8 anonim válasza:
valóban nem ilyen egyszerű, ez előttem szólónak igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!