Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nyáron kapom a családi pótléko...

Nyáron kapom a családi pótlékot, ha még van egy évem az OKJ-s suliból, idén kaptam, de már elmúltam 20 éves? Az igénylőlapra rá volt írva, hogy a suli várható befejezésének időpontja 2010. június.

Figyelt kérdés
Mert hallottam olyat, hogy 18 év felett minden évben küldeni kell igénylőlapot. De ha rá volt írva arra amit év elején küldtem, hogy 2010 júniusig járok, akkor minek? Ti hallottatok ilyenről? Most akkor küldjek még egy igénylőlapot?
2009. jún. 10. 10:22
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
Talán ha felhívnád az Államkincstárat???
2009. jún. 10. 12:11
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert 18 éves korig van tankötelezettség. Elméletileg utána bármikor abbahagyhatók ugyebár a tanulmányok, ezért, hogy valóban fennáll a tanulói jogviszonyod, azt ilyen gyakorisággal igazolnod kell.

Viszont én úgy tudom, hogy a nyári időszakra az adott tanévi igazolás érvényes, a következőt a 2009/2010-es tanévre kell küldeni.

2009. jún. 10. 13:19
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 2. válaszadónak!

Az 1. meg bekaphatja!:D

2009. jún. 10. 14:39
 4/10 anonim ***** válasza:
32%

Az első miért kaphatja be? ők az illetékesek, tehát korrekt információt tudnak adni a kérdésedre.

A második válaszoló iránt érzett háládról meg csak annyit, hogy a tankötelezettség 16 éves korig van.

Ennyit a korrekt információról és a háláról. Te talán még azt is elhiszed, hogy Rómában milyen szép kilátás van az Akropolisz tetejéről az Eiffel toronyra, ugye?

ja, és nem az első válaszoló vagyok, csak kicsit felhúzott, hogy a korrekt válaszolót leszólod. Szegénységi bizonyítványodat bemutattad, erre kapsz plusz 1 év CSP-t!

2009. jún. 10. 20:01
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

Utolsónak nagyban igaza van, tényleg a Kincstár a legilletékesebb az ügyben. Amúgy jelenleg középfokú oktatási intézményben kaphatod 23 éves korig a csp-t, ezt akarják 20-ra csökkenteni.

Abban viszont téved, hogy 16 a tankötelezettség, a törvény szerint 18, de pl szakmát adó intézményben a tan. befejezése, ami előbb is lehet ugye, ha 3 éves, és még egyéb kivétel is van.

2009. jún. 10. 20:43
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

[link]

olvasd el, de ezt írja:

A tankötelezettség vége

A tankötelezettség végének megállapítása szempontjából alapvető fontosságú az a kérdés, hogy a diák mikor kezdte meg tanulmányait.

A közoktatási törvény 129. § szerint

„(1) Annak a gyermeknek, aki tanulmányait az általános iskola első évfolyamán az 1997/98. tanévben, illetve azt megelőzően kezdte meg, tankötelezettsége annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége meghosszabbítható legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a tizennyolcadik életévét betölti.”

Bár itt konkrét tanévről szól, mert ahhoz kötődött a cikk, de hivatkozik a törvényre is.

A tankötelezettség 16. életév betöltéséig tart normál esetben!

... harmadik voltam...

2009. jún. 10. 21:19
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

itt van még 1 link

[link]

2009. jún. 10. 21:30
 8/10 A kérdező kommentje:
Jajj! :D Mióta korrekt válasz egy gúnyos kérdés 3 kérdőjellel a végén?! Attól, hogy igazat ír, más formában is tehetné. A 2. válaszadónak pedig a kedves hozzászólását köszöntem meg, amilyenre te nem vagy képes úgy néz ki..
2009. jún. 10. 22:06
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a 20.43-as válaszadónak is!

Sziasztok!

2009. jún. 10. 22:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Az első voltam. A három kérdőjel pontosan azt akarta jelenteni, hogy ez lenne (számomra) a legtermészetesebb, hogy a legilletékesebbet megkérdezzem telefonon. Én már hívtam őket más ügyben és nagyon segítőkészek voltak. A három kérdőjel nem azért volt, hogy utálatoskodjak, csak a nyomaték kedvéért. Hosszabban válaszolni akkor nem volt időm. Elnézést ha félreérthető voltam, de aki kiállt mellettem az értette így is. Köszönöm!!
2009. jún. 12. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!