Nyáron kapom a családi pótlékot, ha még van egy évem az OKJ-s suliból, idén kaptam, de már elmúltam 20 éves? Az igénylőlapra rá volt írva, hogy a suli várható befejezésének időpontja 2010. június.
Azért, mert 18 éves korig van tankötelezettség. Elméletileg utána bármikor abbahagyhatók ugyebár a tanulmányok, ezért, hogy valóban fennáll a tanulói jogviszonyod, azt ilyen gyakorisággal igazolnod kell.
Viszont én úgy tudom, hogy a nyári időszakra az adott tanévi igazolás érvényes, a következőt a 2009/2010-es tanévre kell küldeni.
Köszönöm a 2. válaszadónak!
Az 1. meg bekaphatja!:D
Az első miért kaphatja be? ők az illetékesek, tehát korrekt információt tudnak adni a kérdésedre.
A második válaszoló iránt érzett háládról meg csak annyit, hogy a tankötelezettség 16 éves korig van.
Ennyit a korrekt információról és a háláról. Te talán még azt is elhiszed, hogy Rómában milyen szép kilátás van az Akropolisz tetejéről az Eiffel toronyra, ugye?
ja, és nem az első válaszoló vagyok, csak kicsit felhúzott, hogy a korrekt válaszolót leszólod. Szegénységi bizonyítványodat bemutattad, erre kapsz plusz 1 év CSP-t!
Utolsónak nagyban igaza van, tényleg a Kincstár a legilletékesebb az ügyben. Amúgy jelenleg középfokú oktatási intézményben kaphatod 23 éves korig a csp-t, ezt akarják 20-ra csökkenteni.
Abban viszont téved, hogy 16 a tankötelezettség, a törvény szerint 18, de pl szakmát adó intézményben a tan. befejezése, ami előbb is lehet ugye, ha 3 éves, és még egyéb kivétel is van.
olvasd el, de ezt írja:
A tankötelezettség vége
A tankötelezettség végének megállapítása szempontjából alapvető fontosságú az a kérdés, hogy a diák mikor kezdte meg tanulmányait.
A közoktatási törvény 129. § szerint
„(1) Annak a gyermeknek, aki tanulmányait az általános iskola első évfolyamán az 1997/98. tanévben, illetve azt megelőzően kezdte meg, tankötelezettsége annak a tanévnek a végéig tart, amelyben a tizenhatodik életévét betölti. A sajátos nevelési igényű tanuló tankötelezettsége meghosszabbítható legfeljebb annak a tanévnek a végéig, amelyben a tizennyolcadik életévét betölti.”
Bár itt konkrét tanévről szól, mert ahhoz kötődött a cikk, de hivatkozik a törvényre is.
A tankötelezettség 16. életév betöltéséig tart normál esetben!
... harmadik voltam...
Köszönöm a 20.43-as válaszadónak is!
Sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!