Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van valakinek valami ötlete?...

Van valakinek valami ötlete? Úgy érzem 34 évesen vége az életemnek.

Figyelt kérdés
Kezdem az elején. 3 műszakban, szalag mellett dolgozom, nettó 95 ezerért. Errefelé még ennek is örülni kell. Anyám 54 éves, eddig dolgozott, de januárban agyvérzést kapott, fél oldalára lebénult, úgyhogy már nem dolgozhat soha. Most tulajdonképpen 24 órás ápolásra szorul. Én vagyok vele, mert más rokona nincs, addig amíg dolgozom, egy ápolónő van vele, de arra rámegy a fél fizetésem. Eddig egy albérletben laktam a párommal, de miután elmegy a fizetésem az ápolónőre, nem tudtam ott lakni, kénytelen voltam hazaköltözni, a párom meg elhagyott, mert ő nem akar a beteg anyósával egy fedél alatt lakni. (6 éves kapcsolat volt). Ezek után úgy érzem, semmi esélyem arra, hogy bárki mást találjak, hiszen nem nagyon van olyan, aki tolerálná, hogy semmi szabad időm nincs. Illetve azt, hogy nem tudok különköltözni. Megtakarításom nincs. Úgyhogy perpillanat úgy érzem, hogy lehúzhatom a rolót, innentől már semmi értelme az életemnek. Van ebből kiút?
2012. márc. 7. 11:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnálom, ami veled történt! De! Nekem van egy ismerősöm 24 éves srác, hasonló helyzetben van mint te, az anyukája 6 éve halt meg, a családja a nagymamája és az apukája volt. A mamája tavaly agusztusban halt meg, rá egy hétre az apukája, ugyanúgy mint a te anayukád agyvérzést kapott és fél oldala lebénult, 1 hónapra rá megszűnt a munkahelye is...szóval neki is kijutott a bajból. Ő az apukáját bevitette egy idősek otthonába, minden nap bejár hozzá, ápolja. Az apukája rokkantságija kb 130.000, szerintem anyukád is ennyit kaphat, ebből ő még kap is vissza valamennyit. Szóval abszolult nem reménytelen a helyzeted, nagyon nehéz, elhiszem, de van olyan akinek sokkal rosszabb. Párodról pedig csak annyit, hogy később hálás leszel, hogy elhagyott, egy kapcsolatban előfordulhatnak válsághelyzetek és ha akkor a párod nincs melletted, az nem való melléd!!!! Remélem minden rendben lesz!!!Kitartás!!!!
2012. márc. 7. 11:18
 12/19 anonim ***** válasza:
Azért az nem túl sok, pár ezer forint, de legalább év eleje van, még lehet a kasszában. Az egyszerit is próbáld meg, az 10-20 000 Ft is lehet. És mindkettőt anyukád nevében, törzsszámára hivatkozva és az aláírásával (akárhogy is néz ki, ha nem tud írni, akkor +++ -szel és 2 tanúval) kell kérni.
2012. márc. 7. 11:19
 13/19 anonim ***** válasza:
Írtam priviben, fontold meg.
2012. márc. 7. 11:31
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kiút mindig van!Én 22 vagyok és ebben a cipőben járok..Bár jobban állunk,mivel az én anyukámmal 2 éve történt és lassan ,de biztosan haladunk a gyógyulás felé...Mindig jobban van szerencsére...

Én sem tudtam egyetemre menni,de még csak dolgozni sem,most már ha sikerül egy garzont intéznem,akkor elkezdhetem az életem...Ő is bármit megtenne értem fordított esetben...

Ne félj,meg fog oldódni minden és egyáltalán nincs vége az életednek...Tudom nehéz ilyen helyzetben,de fel a fejjel maradjon benned egy kis optimizmus is...Párod pedig egyáltalán ne sajnáld,szerintem ha igazán szeretett volna,akkor kitart melletted.Barátom is segített nagyon sok helyzetben,akkor még nem volt jogosítványom,autóm sem,Ő vitt minket orvosokhoz,nem egyszer kézben hozta be édesanyámat és még sorolhatnám...Ezt sosem felejtem el Neki...

2012. márc. 7. 11:46
 15/19 anonim ***** válasza:
Szia! van egy olyan: ápolási díj. Ezt indokolt esetben rokon OTTHONI ápolására adják. Nem tudom pontosan,mennyi, de a 3 műszak és a fogadott ápolónőhöz képest lehet hogy érdemes utánanézni az Önkormányzaton érdeklődjél. (talán itt is lesz vki, aki tudja?)
2012. márc. 7. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
Az ápolási díj sztem 28500 Ft. De ha van fizetésed mellette, akkor nem jár.
2012. márc. 7. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:

14-es vagyok...

Az ápolási díj majdnem mindenkinek más összeg,több dologból számolják ki...Én 216 eurót kapok,nem sok,de több,mint a semmi..

2012. márc. 7. 15:06
 18/19 anonim ***** válasza:
Jah igen és azt kifelejtettem,hogy napi 4órát dolgozhatsz mellette,ha meg tudod oldani...Legalábbis itt Szlovákián így van...
2012. márc. 7. 15:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Itthon ez nem így van. Ennek az összegnek lehet a 80 v 130%-a, de ha kap mellette mást, akkor csak a különbözet jár ápolási díjként.

Itt is vannak szempontok, de pénz, az nagyon kevés.

2012. márc. 7. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!