Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet csinálni azzal, aki...

Mit lehet csinálni azzal, aki szegénynek kiáltja ki magát, holott nem az, csak egyrészt bután költ, másrészt semmit nem tesz a változás érdekében?

Figyelt kérdés
Nagyon idegesítő a sok alaptalan panasz, de mégse mehetek oda és oszthatom be a pénzét helyette. A finom célzásokat hárítja, a tanácsokat elutasítja...reménytelen az ilyen?
2009. jún. 9. 14:56
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ismerem én is ezt a típust és nem lenne velük semmi baj, ha nem panaszkodnának. Mert amikor valaki elkezd sírni, hogy neki mennyire nincs pénze, de képes röhejes dolgokra hirtelen felindulásból nagyobb összeget kiadni... utána meg sír, hogy nincs pénze... hát elég nehéz az embernek megállnia, hogy ne mondjon ezt-azt.

Mondok konkrét példát. Egyik ismerősünk kb 160 ezret keres havonta. Felesége jóval kevesebbet ennél. Tavaly hozzájutottak 1,7 millió forinthoz. Tudod mi lett? 2 (azaz kettő!!) hónap alatt úgy elverték azt a pénz hülyeségekre, hogy aztán még anyuka adott nekik kölcsönt. És nem véletlenül írom azt, hülyeségekre, mert tudod miket vettek: plazma tv-t (a miniatűr szobába), 200 ezer forintos új számítógépet (nem mintha addig nem lett volna gépük, ami mindennel tele volt pakolva), táskákat és karkötőt az asszonynak, órát a férjnek, aki egyébként nem hord órát... vagyis most már igen, mert munka után felcsatolja a csuklójára és abban feszít a számítógép előtt. És mind ezekkel nem is lenne semmi probléma.... HA! Ha nem rohadnának a falak abban a kis otthonukban és nem lehetne megpusztulni a dohszagtól. Ha a feleségnek harmincnéhány évesen nem hiányozna a két első foga például... Vagy ha a 9 éves gyerek lett volna valaha is valahol kirándulni. (nyaralást már nem is merek írni) Kérdem én, hogy ők, akik ilyen körülmények között élnek miért nem kaptak az alkalmon és miért nem szigetelték le a falakat? A vacak karkötő helyett miért nem csináltatták meg az asszony fogait? Szerencsétlen gyereket miért nem vitték el ha messzebb nem is , hát a balatonhoz, mert még soha nem látta?

Pár hét elteltével pedig elkezdtek panaszkodni, hogy mennyire nincs pénzük, pedig a gyereknek új cipőt kellene venni...

A válasz a kérdésedre: Igen. Reménytelen az ilyen.

1,7 millió nem sok pénz. És ha valakinek alapvetően megvan mindene, akkor miért ne szórhatná el plazma tv-re vagy ékszerre, ha ahhoz van kedve? De amikor valakiknél ilyen alapvető dolgok nincsenek meg mint amiket leírtam, akkor az ember csak pislog, hogy miért ilyenekre költenek.

2009. jún. 10. 16:17
 12/12 A kérdező kommentje:
Hát igen ők sem vesznek fel ám akármilyen ruhát, csak C&A-sat, nem esznek akármilyen felvágottat csak selyemsonkát, Pick szalámit, meg Füstlit. Külföldről hozatnak ágyat, 10-ért választanak ágytakarót, a nő úgy fogyózik, hogy megveszi a 20dkg Norbi kalácsot 600-ért minden estére....És bizony sok kicsi sokra megy. Engem ez irritál,hogy tudom ,hogy nem szólhatok bele, viszonyt kénytelen vagyok végignézni, és a panaszaikat végighallgatni.
2009. jún. 11. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!