Meghalt Apu, mik a teendőim? Önk. Lakása volt, be kell jelentenem az önk-nál?
És a Nyugdíjfolyósítónál is nekem kell bejelenteni? És a hiteleivel mi lesz?
Nincs tulajdona semmi, én meg visszautasítom majd az "örökséget", de akkor is, az otp kitől fogja megtudni? A közjegyzőtől?
Szóval mi minden teendőm van halálesetkor?? Kérlek segítsen valaki, nagyon szét vagyok esve!!!!
A nyugdíjintézethez telefonálj be mindenképpen. Nekem is meghalt a papám júliusban, de mire beszóltunk volna, már kiutalták a következő havi nyugdíjat a számlájára. Csak hát az már nem volt jogos, így büntetést kellett fizetni + persze visszafizetni a pénzt.
A többit nem tudom, de ezt mindenképpen intézd el.
Részvétem!
Sajnálatos hír ez most!
1. A kórházban gyorsan intézkedj a tárolás miatt, egy valag lovét rád vernek!
2. Szervezd le a temetést mielőbb, ne kelljen sokáig tárolni, a temetés sem olcsó, az alsó hang kb 300 ezer forint :(
Nem elég ,hogy el veszíti az ember a szerettét, de nem hagyják megnyugodni azonnal intézkedni kell!
Be kell jelenteni mindenütt hogy elhunyt, pl. Bankoknál, önkormányzat, APEH, és ami még eszedbe jut!
Nekem tavaly halt meg apukám, úgy volt benne leszek a szervezésbe, meg ezekbe a dolgokba, de a felesége kihagyott bennünket a fiait!
Ma már azt sem tudom hol vannak az édesapám hamvai! :(
sajnos érdemben többet segíteni nem tudok, de!
"És a hiteleivel mi lesz?
Nincs tulajdona semmi, én meg visszautasítom majd az "örökséget""
Ezt, ha úgy értetted, visszautasítod a hitelt...nah, azt sajnos nem lehet, ha te vagy az egyetlen gyereke, és nincs felesége, Neked kell kifizetned
Részvétem!
A hitelhez általában, kell kezes, és ebben az esetben a kezest fogja terhelni, nem téged!
Hiszen ilyen esetekre is van a kezes, az a kisbetűs részben volt!
rengeteg hitel van, amihez nem kell kezes.
ha volt keresete, arra is kaphatott, kezes nélkül...
Ha visszautasítom az örökséget, ami nincs is, akkor tartozást sem kell fizetnem. Mindenki a ráhagyott örökrész mértékéig köteles megtéríteni a megöröklött tartozást is.
Mivel az örökség értéke 0ft, a tartozást kifizetésére sincs alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!