Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a rossz szülői...

Mit tegyek a rossz szülői mintákkal?

Figyelt kérdés
Apám negatív példát hagyott, nem igazán ismertem, anyámtól meg az állandó megfelelést, mindig jópofizást stb... na meg a lényeg a szorongás, depi...
2012. febr. 27. 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia! Egész hasonló a helyzetem. Apukám nem ismer nagyon, hiába van itthon.. Mivel úgy nőttem fel, hogy kiskoromban nem foglalkozott sokat velem, mert keveset volt itthon eltávolodtunk egymástól sajnos...:S Most, hiába van itthon. Nem tudunk sokat beszélni, vagy normálisan...

Anyunak nekem is folyamatosan meg kell felelnem a mai napig, elvárja, hogy jól tanuljak, jó gyerek legyek, meg hasonló, amit meg is értek... Persze, titokban én művelek, amit művelek. De nem feszegetem a határokat... Úgy gondolom, nem kell mindenről mindig tudniuk.. Remélem jól gondolom. És néha az a furcsa érzésem van, minthogyha anyu, és apu teljesen másképp látnák a világot... Lehet azért, mert máshogy nőttek fel, más elvárásokkal. És előfordul, hogy csodálkoznak ha valami újjal állok elő. Mondjuk én 17 éves vagyok, úgyhogy már megszoktam...

Megkérdezhetem, hogy te hány éves vagy? :)

2012. febr. 27. 19:56
 2/3 A kérdező kommentje:
én 25.szégyellem. Nekem probléma, hogy nincs elvárás, na meg apám nekem nagyon nem jo mintát hagyott. Nem merek férfi lenni, félek és gyáva vagyok.nem is tudom.
2012. febr. 27. 20:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Hellinger-féle családdfelállítással, pszichodrámával pl. elhagyhatóak a negatív minták, és újak szerezhetőek.

Esetleg a távolabbi családtagok vagy más családok megfigyelésével keress jobb mintákat. Pszichológus is segít vagy keress ilyen témájú könyveket.

2012. febr. 28. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!