Végrendelkezhetek-e a fiam lakásáról amiben haszonélvező vagyok és én fizetem a törlesztőrészletét (20 év alatt 500ezer forintot fizettem be)?
33-as válaszoló: Itt igencsak el vagy tévedve "Ha ki akarsz költözni a lakásból, azzal megszünik a haszonélvezeted és továbbra semmit sem kell fizetned. Ebben az esetben a tulajdonosnak /fiadnak/ ki kell téged fizetnie. Annak az összegnek annyiadik része járna neked, mint az örököseinek"
Ha a haszonélvezö MAGÁTÒL kiköltözik, az a saját döntése, ezzel a haszonélvet ténye nem változik. Az egyetlen eset, amikor lényeges a kiköltözés, ha a tulajdonos ezt kikényszeriti, de akkor is csak a haszonélvezö felé kell kifizetnie a haszonélvezet értékét, es CSAK a haszonélvezö beleegyezésével.
ez hol olvastad ??
ez nincs a jogszabályban!!!!!!!!!!!!!!
HASZONÉLVEZET NEM SZŰNIK MEG AZZAL HA NEM HASZNÁLJA!!!!!SŐT KI IS ADHATJA!!
eZ JOGBAN VAN
"de kiváltható az tuti ki is lehet vásárolni meg lehet venni!!!"
Nem kiváltható -nem recept!
Haszonélvezeti jog megváltható készpénzzel, de akkor új haszonélvező nem lesz. Ergo csak a tulajdonosnak éri meg.
Azért lenne egy viszontkérdésem: ha 3 gyermeke van, miért csak az egyik nevére vásárolta meg az önkormányzati lakást? Ez már az örökség tárgya nem lehet.
A rezsi fizetése természetes és jogos. Azzal, hogy fizeti a lakás törlesztőrészleteit (20 éve ilyen magas áron kevés lakást értékesítettek), azzal megajándékozta a fiát. Miért 20 év múlva jut valakinek az eszébe, hogy mégsem így gondolta? Miért nem a saját nevére vagy mindhárom gyerek nevére vette meg?
Végrendelkezni csak tulajdonról lehet, a haszonélvezet nem átruházható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!