Végrendelkezhetek-e a fiam lakásáról amiben haszonélvező vagyok és én fizetem a törlesztőrészletét (20 év alatt 500ezer forintot fizettem be)?
de gondolom fillérekért vette meg anno és ugy hogy szülőké volt az önkormányzati dolog
de ha teljesetfia megvette valóban halála után nincs miről rendelkezni
ezért írtam hogyha birtokában van(tulajdoni lapon tulajdonos valamilyen arányban)
"birtokában van(tulajdoni lapon tulajdonos valamilyen arányban"
- a "birtokában van" és a "tulajdonos valamilyen hányadban" két TELJESEN KÜLÖNBÖZŐ dolog.
Birtokában akkor van, ha ő lakik benne.
Tulajdonos pedig akkor, ha az ingatlan-nyilvántartás őt tünteti fel tulajdonosként. (Vagy, ha elbirtokolta, és az még nem került bejegyzésre, de ezzel most ne foglalkozzunk.)
de ne haragudj bérleti díjat nem kérhet a fia mivel fordítva kérhetne a nő ha ott lakik mivel haszonélvező!!
ha meg fizeti a fia helyet és ugy fizeti mintha a fia fizetné az gáz
de persze ezt még lehet bizonyitani a biroságon hogy a fiu tojt fizetni a lakásérte
olyanról vitatkozunk amit nem is tudunk
ha tulaj a fia tárgytalan a vita akkor tiszta sor a dolog
de ha fia helyet fizet az viszont gáz mert ugye az olyan mintha fia fizetne
jo én azt gondoltam hogy
fiáé a fele
a másik a édesanyjáé aki fizeti a törlesztőt ergo másik fele nem a fiáé és akkor arról rendelkezhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!