Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha rászorul valamelyik családt...

Ha rászorul valamelyik családtagod pénzre, segítesz neki? Vissza kéred azt a pénzt?

Figyelt kérdés
Függ-e attól, hogy arra kell, hogy kenyeret vegyen, vagy elmehessen szórakozni?
2012. febr. 25. 12:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
Én nem adok. Igaz, a hozzám legközelebb állók (szüleim) hálistennek nem is szorulnak rá. Esetleg olyat segítenék rokonnak, hogy egyszer-egyszer bevásárolok neki, de pénzt nem hiszem, hogy adnék.
2012. febr. 25. 12:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mire kell a pénz, illetve miért nincsen neki. Pl, ha tudom, hogy direkt szórta el és a saját hibájából van ilyen helyzetben, akkor nem segítek neki. Ha önhibáján kívül kell fontos dologra, akkor adok neki, de csak úgy, hogy vissza is adja. Persze kamatot nem kérek, mert nem vagyok bank, de nem akarom, hogy bárki is kihasználjon.
2012. febr. 25. 12:56
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
Nem adnék, mert én sem állok úgy anyagilag, hogy osztogassam. De ha úgy is állnék, akkor is valószínűleg szerződést íratnék vele alá, hogy x időn belül visszafizeti. Még akkor is, ha családtag. Ha nem akarja eltűntetni a pénzem, és természetesnek veszi, hogy ő vissza fogja azt fizetni, akkor a szerződést is aláírja fenntartások nélkül. Ha húzza miatta a száját, akkor keressen mást, akit palira vehet. És természetesen függene attól, hogy mire kell neki. TV-re nem adnék, ha kenyérre kéne (értek ezalatt bármi létfontosságú élelmiszert, szóval csipszet, kólát nem), akkor meg elmennénk együtt, és megvennénk.
2012. febr. 25. 13:22
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A húgom most vált el a barom férjétől.Mivel a férje házában éltek,így a húgom az utcára került.Én és a nővérem elég jó anyagi körülmények között élünk,így közösen vettünk egy kis garzont a húgomnak Pesten.A garzon a húgom nevére került,és sosem kérnénk vissza az árát.Nekem csak a 2 testvérem a családom(szüleink meghaltak)Nagyon is örülök,hogy tudjuk egymást segíteni..
2012. febr. 25. 13:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Segítenék, ha lenne pénzem, de volt már rá példa, hogy a férjem az ő családtagjainak adott. Természetesen függ attól, hogy mire kell. Szórakozásra nekünk sem igen telik, így ez az indok ki van zárva. Mindig kölcsönkértek az illetők, de sosem láttuk viszont. Szerintem egy fél millióval biztosan megrövidítették a férjem. Most már nem adunk nekik, mivel nincs miből. De ha lenne, se adnánk. Munkakerülő, hazudós emberekről van szó.
2012. febr. 25. 13:37
 6/12 anonim ***** válasza:

Persze hogy segítenék! Ha rá van szorulva ( a szórakozás az nem létszükséglet!) bajban van, bárki rokonomnak adnék.

A barátnőmet is kisegítettem amikor elhagyta a férje, neki nem volt munkahelye, és a gyereke tankönyveit kellett megvenni, én fizettem ki a tankönyveket.

Vagy most egy másik barátnőmnek elromlott a gázkazánja. Egyedül neveli a gyerekét, szüleire sem, senkire nem számíthat. 3 ezer forintja maradt fizetésig, csökkent a fizetése 10 ezerrel, a hitele viszont ugyanannyival nőtt... szóval nagyon nagy bajban van. A házukban 11 fokra lehűlt a levegő. Sírt hogy mi lesz így velük. Nem tudja kifizetni. Megsajnáltam, hívtam szerelőt és kifizettem. Most jó a fűtés. Barátnőm esküdözött hogy valahogy visszafizeti, de ki sem hagytam szólni. Nem azért segítettem mert vissza akarom kapni.

Szüleim rossz passzba kerültek, svájci frankos lakáshitelük van, ami megemelkedett brutálisan, most már 200 ezer. Édesapámat közben leváltották a vezetői posztjáról.. indok nélkül... egy 25 évesre... persze jogi lépések történtek de a munkahelye nem akar még fizetni. Muszáj volt nekik segítenem, kifizettem a félretett pénzemből a hitelüket. Nem élek velük, de kötelességem segíteni nekik.

2012. febr. 25. 13:50
 7/12 anonim ***** válasza:
Szerencsére olyan helyzetben vagok, hogy tudok segteni (egy bizonyos mértékig). Anyunak számla hátraléka volt és az utcára kerültek volna ha nem segítűnk nyu húgával. Minden évben ez van, de most elég nagy volt az összeg. Utána persze kiderült még 1-2 uzsorahitel meg miegymás. Csak azokat kérem vissza, mert ez már nem az első eset volt, és én is családot szeretnék alapítani amihez pénz kell. Ráadásul öcsém nem dolgozott, tehát nemtudott beszállni. A feltétel az volt, hogy el kell mennie dolgozni, és segíteni anyut. Elég érzékeny téma ez a "családnak/barátnak pénzt kölcsönözni", de szerintem tartozunk annyinak a szüleinknek, hogy kisegítsük őket, hiszen ők neveltek fel.
2012. febr. 25. 14:06
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mekkora összegről van szó, ha kisebbről, adok.

Kérni nem szeretek. Egyszer kirabolták a férjemet az út közepén, nagynehezen felhívta apámat, odament, hazajuttatta. Ezt követően napi szinten hallgattam, minden idióta, irreális kérése kapcsán, hogy "dehát ő is adott 5 ezer forintot". Annyira felidegelt, hogy amint megjött a fizetésem, odaadtam neki egy ötezrest. Kérdőn rámnézett, és sak ennyit felelt: "...és a kamat?" Adtam neki még egy ezrest, és ennyi.

2012. febr. 25. 15:51
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerencsére a szüleim nem szorulnak rá, hogy pénzt kérjenek. Tesóimnak meg nem pénzt szoktam adni, hanem inkább megveszem, amit szeretnének (pl. cipő, ruhák), vagy ha drágább, akkor beszállok az összegbe. De ezt sem kérik, csak ha megemlítik, akkor kipótolom a hiányzó összeget, vagy megvesszük együtt, ha épp mászkálás közben mutatják.

Exem szülei anno sokszor kértek pénzt (együtt éltünk exemmel, közös kassza), eleinte adtunk, de aztán kiderült, hogy sokszor új mobilra kellett, meg cigire, a gyerekek meg közben vajas kenyeret ettek, na akkor befejeztük az adományozgatást, és inkább kaját vittünk, ha átmentünk hozzájuk. Azóta nem szeretek pénzt adni...

24N

2012. febr. 25. 16:34
 10/12 anonim ***** válasza:

ma 13:30

Nos ilyen egy igazi testvér,nekem a testvérem sajnál tőlem 200 ezer ft-ot kölcsönbe adni,igen nem örökbe hanem kölcsönbe,annak ellenére hogy én annak idején oda adtam neki a régi autómat ami 600 ezret ért,amikor jobban álltam anyagilag.Amikor eladta az autót mondtam neki hogy kellene belőle 100 ezer ft,mert meg vagyok szorulva,nem kaptam egy árva vasat sem..szerencsés a testvéred hogy így segítesz neki,pedig a testvérem is 800 ezret keres havonta,mindene megvan de tőlem sajnálja a 200 ezret még kölcsönbe is.ez van..

2012. febr. 25. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!