Egy normális kapcsolatban, egy idő után elmúlik az a rózsaszín köd, hogy 'Waóó de helyes ez a srác' másik félről 'De szép ez a lány'?
Nálatok ez még meg van, kisbaba után is, esetleg esküvő után is, vagy egy idő múlva, már csak egymásra úgy tekintetek, mint 'Szeretem' és már nem tartod úgy helyesnek mint régen.
Rövidebben a kérdés, de sokkal hülyébben hangzik, nektek párotok tetszik, azaz még érzitek azt a lángot mint először?
Én úgy gondolom, hogy az elején a nagyon nagy tetszés, hogy "húúú de helyes..." azért van, hogy egyáltalán összehozza a 2 felet. Ha tetszik valaki, érdeklődni kezdesz, és abból alakulhat ki a kapcsolat, a lángok, pedig arra késztetnek, hogy még szorosabban egybeforrjatok. Aztán amikor csillapodik a láng, akkor derülnek ki a dolgok. Hogy az összeforrás sikerült-e, lehet-e tovább együtt parázslani. Mert a tűz hosszú távon elemészt, a parázs melegen tart. :) És néha fel is lobbanhat éppen.
Szerintem.
23N
Ezt a megszépülést én is tapasztaltam.Az elején úgy érzetem helyes,iszonyúan vonzó,nagyon jó a humora és úgy éreztem,hogy ő kell nekem.Ennek már több éve és most még helyesebbnek látom,mint az elején.Van,hogy rácsodálkozom mennyire szépen tud nézni vagy de helyes ez a mosolya,vagy amikor este elmegy fürdeni és alsónadrágban végig megy a szobán csak nézem,hogy hihetetlen,hogy vele élhetek.Ezek persze csak a külső adottságai,de most főleg erre irányult a kérdés.
Egyszer valamelyik kérdésnél leírtam,hogy mi mivel dobtuk fel az egyik évfordulónkat. Eljátszottuk a legelső randinkat.Elmentünk ugyanarra a helyre,ugyanabban a ruhában,ő ugyanolyan virágot vett és úgy tettünk mintha nem is mernénk egymást túl jól,beszélgettünk,nevetgéltünk.Az egész környezet és a hangulat meghozta,hogy évek után izgultam a közelében.Este hazakísért,feljött és szeretkeztünk,ami az első randin nem volt.Olyan volt,mintha először csinálnám egy vonzó idegennel.Borzasztó izgalmas volt! :)
8 éve vagyunk együtt a férjemmel...és tetszik... :)) nem is nézek más férfiakra úgy, hogy "na, de jó pasi!" egyszerűen semmi ingerenciám nincs ez irányba....
de ha valaki észreveszi, hogy más férfi/nő is jól néz ki a párján kívül abban még semmi rossz nincs...feltéve ha csak ennyiben merül ki a dolog. :)
Nyolcadik: Mondjuk igaz amit leírtál, mert folyton nem éghet a tűz, örökké nem tarthat, viszont az a baj, hogy legtöbb kapcsolat csak a tűzig megy, aztán elfelejtenek rá 'Rakni' és így kialszik...
Kilencedik: Jó érzés lehet, és gondolom az még rátesz egy lapáttal, hogy látod milyen jó apa :))
Tizedik: Ez is aranyos volt :)) Vagyunk így egy páran, hogy ha megkapnánk/megkapjuk azt az embert akit szeretnénk, elsem hisszük, hogy egy ennyire jólkinéző fiú/lány miért pont engem választott? A baj, ott van hogy sokan elfelejtik nem csak megszerezni kell, meg is kell tudni tartani
Tizenegyedik: Azta : ) Én mikor kiírtam a kérdést, komolyan azt hittem, ez a tetszik , jól néz ki szitu elmúlik 1 vagy 2 év múlva, de itt szinte csak olyanról olvasok, hogy azért a 'jól néz ki' láz sem múlt el.
Tizenkettedik: Mondjuk igazad van, hogyha már nem kívánod akkor nem tartod helyesnek, ha nem kívánod már nem kell az ágyban, ha nem kell az ágyban már nem olyan a kapcsolat, ha nem olyan a kapcsolat rossz lesz a hangulat, a rossz hangulatból meg jön a válás.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak:)
Sziasztok!
Mi még csak két éve vagyunk együtt, de megosztom én is, amit eddig megéltem. Ez csúnya dolog, de eloőször fel sem tűnt, sőőt, az ideált, akit elképzeltem magam mellé totálisan az ellentéte volt. De megfogott benne valami. Aztán összejöttünk, és én is egyre helyesebbnek látom, most már Ő az álompasi a számomra :) Talán az a tűz nincsen már meg, ami az elején volt (két év alatt elég sok minden történt), de ha úgy alakul, vissza tudjuk csempészni, illetve nagyobb fokra tudjuk kapcsolni a szerelem tüzét. Mert a szerelem, a feltétel nélküli szeretet meg van. Ritkán bókol, de a szeméből nagyon sok mindent ki tudok olvasni. S a tekintete mindent elmond:)
3 és fél éve vagyok együtt a barátommal, ami nem túl sok ugyan, de azért leírom a tapasztalataimat. :) Szerintem a párom csak egyre jobb és jobb pasi lett az évek alatt, sokkal vonzóbbnak és férfiasabbnak látom most, mint mikor összejöttünk. Szeretem a szemét, a mosolyát. Amúgy én is azt vettem észre, hogy a rózsaszín köd nem múlik el, csak átalakul - nálam mély szerelemmé, szeretetté, és ez valóban sokkal jobb érzés, mint a nagy lángolás. Nekem megnyugtató, hogy tudom: ő mindig ott van, bármikor számíthatok rá, és jó azt is látni, hogy milyen jól megismertem az évek alatt. Mikor felhív, akkor már a hangján hallom, hogy milyen napja volt, és én ezt pl. nagyon szeretem. :)
Sokan azt mondják, hogy unalmassá válik a megszokás, de ez is csak a kreativitáson múlik. Mi sokat szerepjátékozunk, így néha olyan, mintha egy másik férfival szeretkeznék, ami roppant izgalmas, mégis biztonságos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!