Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti meg tudnátok ezt bocsátani?...

Ti meg tudnátok ezt bocsátani? Indokokat is várok.

Figyelt kérdés

Régóta együtt vagyunk a párommal,hosszú évek óta. Még soha nem okozott nekem csalódást, mindig mindent megtett azért, hogy a kapcsolatunk jó legyen és sosem bántott semmilyen téren.

Tegnap azonban kiderült valami róla, ami egyszerűen elképesztő. Hosszú a story, hogy hogyan derült ki, de végtére ő vallott színt, csak annyi derült ki, h valami nem stimmel.

Amit tett a következő:

Pár évvel ezelőtt nagyon rossz anyagi körülmények közé keveredtünk, hosszú, hogy miért és hogyan, a lényeg, h én nem tudtam róla, mert nem akarta elmondani nekem, hogy óvjon. Mániája, h egy férfi ne terhelje meg a nőt és egyedül akarta megoldani. De nem spóroltunk, mert mivel nem akarta, hogy észrevegyem, én pedig nem tudtam, h nem fér bele a mozi, a meki, stb, nem fogtam vissza magam, jártunk ide-oda.

Addig fajult a dolog, hogy felvett egy személyi kölcsönt, hogy áthidalja a dolgot, de nem sikerült neki, és azzal fenyegették, h levonják az egész fizetését. Mivel lakáshitelünk van, nem tudta volna levonni a bank, illetve alig maradt volna pénzünk..bár szerintem ez is megoldható lett volna ha összehúzzuk a szíjat.

Nem voltam itthon, mert elmentem főiskolára 2 napra, és elment a nagyszüleimhez, akik jó anyagi körülmények között vannak, és elemelt tőlük egy nagyobb összeget. Annyit, amennyi hátralék volt, aznap volt a fizetési határidő. El is ment tőlük, majd visszament negyed óra múlva, bevallotta mit tett, és visszaadta nekik a pénzt. Ők megbocsátottak neki, de megkérték, h nekem ne mondja el. Számomra ez most derült ki.

Soha nem volt semmilyen hasonló ügye, ezt is nagyon szégyenli, de én egyszerűen össze vagyok törve. Teljesen magamba zuhantam, és nem tudom, megbízhatok-e benne ezek után...NAgyon fáj és nagyon tanácstalan vagyok. Ti mit gondoltok? Ez a dolog megbocsátható? Vagy soha nem fogom túltenni magam rajta? Fél év múlva lenne amúgy az esküvőnk....

2012. febr. 21. 08:55
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező: Van most egy fura érzésem. Elmeséltél egy történetet a válaszadók többsége védte a férjedet és azt tanácsolta lendülj túl a történteken,mivel te is hibás vagy.

Most, pár órával később előjössz azzal,hogy a környezetedben eltünt korábban egy nagyobb összeg és ezzel vádoltad a férjed,és csak ma derült ki,hogy hogyan is került vissza a pénz.

Eddig ezt a nagyobb összeget miért nem említetted?

Ha nem akarsz neki megbocsátani nem kell.A te élted a te férjed. Ha mindenképpen csak őt akarod kihozni hibásnak az is a te dolgod. De ne adagolj óránként újabb infókat,amiket eddig is tudtál,ha tényleg segítséget vársz,akkor írd le a teljes igazat! Legalább magadnak ne hazudj,döntened úgyis neked kell! A saját saraddal is nézz szembe és mérlegeld azt is,hogy te hol rontottad el a dolgokat.

2012. febr. 21. 13:36
 22/32 anonim ***** válasza:
Most látom nem is a férjed....
2012. febr. 21. 13:37
 23/32 A kérdező kommentje:
abban a másik összegben azóta gyanakszom rá, mióta tegnap kiderült ez. addig eszembe sem jutott. a teljes igazságot írtam le. csak ezt tettem hozzá, mert el akartam magyarázni, hogy mi a bajom. hogy most hogy megtudtam, lopott, azon gondolkozom azóta, h a akkor most máskor is??? azért adagoltam így, mert ez az újabb adag. nekem is most jött
2012. febr. 21. 13:40
 24/32 A kérdező kommentje:

na, akkor elmagyarázom.

vasárnap tudtam meg, ezt a 3 évvel ezelőtti dolgot. a családom tudta, én nem (mivel ugye érintettek).

sokkot kaptam, alig hittem el.

azóta ki voltam borulva, de a párom nekem vasárnap azt mondta, magától vitte vissza.

a tesóm ma feljött,és ő mondta, h hogy került vissza, mert kikérdeztem. nem tudta én mennyit tudok.

azután írtam a másik felét a storynak.

én nem hazudtam itt, ez a 100%os teljes igazság. max egy kicsit zagyva, mert alig bírok értelmesen, egybefüggően magyarázni most.

2012. febr. 21. 13:43
 25/32 A kérdező kommentje:
és egyáltalán nem biztos, ha másik dologhoz volt köze. csak ezzel is szemléltetni akartam, mi itt az alapvető gond. hogy egyből beugrott az az este, és egyből az jött elő nekem, h lehet azt is ő tette? és akkor ez már mindig így fog menni?
2012. febr. 21. 13:45
 26/32 A kérdező kommentje:
bocs: eset, nem este
2012. febr. 21. 13:46
 27/32 anonim ***** válasza:
84%
Mind a ketten hibásak vagytok. Ő inkább fenntartotta a látszatot, minthogy megoldja a problémát, te pedig homokba dugtad a fejed. Könnyű őt hibáztatni, de ennek a helyzetnek a kialakulásában neked is ugyan annyi részed volt, mint neki és nem hibáztathatod azért, hogy egyedül nem bírta, mert neked így kényelmes.
2012. febr. 21. 13:47
 28/32 anonim ***** válasza:

"egyből az jött elő nekem, h lehet azt is ő tette? és akkor ez már mindig így fog menni?"

Te sosem fogsz bízni benne? 3 évvel ezelőtt történt az eset,azóta elvileg jól éltek,visszafizettétek a tartozásokat,ha jól vettem ki a szavaidból. Azóta adott okot arra,hogy kételkedj benne? Te ahogy írtad leálltál a költekezéssel,átlátod a számlákat,végre érdekel,hogy miből van a cipőd.Vagyis megváltoztál,akkor ő miért ne változhatna? Nincs rajta a nyomás,hogy a nincsből előteremtse neked a dolgokat,hiszen te is ésszerűen élsz már (gondolom).

2012. febr. 21. 18:18
 29/32 anonim ***** válasza:
53%

Végigolvastam a hozzászólásokat is és a kommentjeidet, így teljes a kép.

Nagyon nehéz helyzetben vagy. Értem én, hogy magadat is hibásnak érzed, de a lopás, az sajnos lopás.

Én a helyedben elhalasztanám az esküvőt és meglátnám, hogyan működik a kapcsolatunk, tudok-e benne bízni hosszú távon, illetve a saját családomhoz hogyan állok. Ők tudták az egész sztorit, mégsem mondták el neked. Téged mindenki óvni akar mindenféle helyzettől? Párod, családod? Mert nekem ez úgy tűnik, mintha olyannak tartanának, aki nem mer-tud szembesülni nehéz helyzetekkel. Ezen gondolkodj el.

Amúgy, ahogy írtam, időt adnék magamnak, a páromnak, a családnak. De egyelőre nem házasodnék. Kitartást kívánok!

2012. febr. 23. 11:16
 30/32 A kérdező kommentje:
köszönöm. azért akartak óvni, mert akkoriban nagyon rossz passzban voltam. fősulit csináltam olyan munka mellett, ami nem egy embert, hanem kettőt igényelt. ideges voltam, sokat szenvedtem, nem akarták ezt is rám akasztani. egyébként mindig én cipelem a családi terheket. teljes képet nem láthattok, de szörnyen nehéz családi helyzetem volt világ életemben. mindig mindenen túl tudtam tenni magam. szóval nem vagyok egy gyenge ember. egyszerűen ők nem tartották akkora ügynek, megbocsátották neki. és úgy hitték, szakítanék vele, ha kiderülne, így inkább nem mondták el. esküvőt nem lehet elhalasztani, egyrészt le van fixálva, másrészt ez bonyolult, de más okok miatt is meg kell akkor tartani, ha lesz. ha nem lesz meg lemondom. ha fél év nekem nem elég arra, h hozzá akarjak menni, akkor semennyi idő sem.... így érzem. elég nagy sebességgel rágom át a témát. 4 nap telt el és sokminden törént, sok beszélgetésen vagyok túl, vár is még rám 3 családtag. velük is kell. nem haragszom a páromra, és elgondolkodtam azon is, hogy ha most szakítanék vele, akkor mi lenne....de nem akarok, mert ennek ellenére szeretem. valószínű visszamennék hozzá. mert ezen a dolgon kívül soha semmit nem tett, amivel kiérdemelné, hogy szakítsak vele. egy esélyt meg mindenki megérdemel. részemről annyi a dolgom, hogy döntsem el: meg tudok benne bízni, avagy nem. de ez nem fog menni 4 nap alatt.de úgy gondolom, 2-3 hónap elég hozzá. reméljük...
2012. febr. 23. 11:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!