Mi kell a megbocsátáshoz és hogy újra tudjak bízni?
Figyelt kérdés
Párom megcsalt már több mint fél éve. Van egy kislányunk. Minden ellenére kibékültünk, szeretem is, meg a kislány miatt is. De azóta nem hiszem egy áldott szavát sem, nem hiszek el semmit amit mond vagy csinál. Szerintem megbánta, szeret minket, de hogy lehetnék ebben biztos? Én nem akarom mégegyszer azt a fájdalmat átélni, de közben lehet ezzel a "fallal" megint csak belekergetem valamibe?2009. jún. 5. 13:46
1/10 anonim válasza:
Az a kérdés, hogy miért csalt meg? Ha ennek okát nem tudjátok és nem tudtok változtatni rajta akkor meg fog csalni máskor is.
2/10 anonim válasza:
Egyetértek az elsővel. Ha leültök és megtudjátok beszélni őszintén, hogy mi vezetette a megcsaláshoz és közösen tudtok rajta változtatni (KÖZÖSEN, tehát nem csak te vagy csak Ő) akkor talán nyugodtabb leszel és "kivédhetsz" egy ujabb félrelépést.
3/10 anonim válasza:
Hogyan is volt az a régi mondás? Minden kapcsolat egy aranyfonal. Mely ha egyszer megszakad, össze lehet ugyan kötni de a csomó megmarad.
4/10 anonim válasza:
Nagyon jól látod a helyzeteteket. A megbocsátáshoz és bizalomhoz szerintem döntés kell. Nem tudsz egy embert sem teljes kontroll alatt tartani.
A Te döntésed, hogy hiszel neki ezután is vagy nem.
Ha eldöntötted, hogy megbocsátasz, akkor hinned kell neki. A feldolgozáshoz külső segítség is jó lehet.
Egyszerűen mondd magadnak, hogy bízom benne, és elhiszem, amit mondd. Ez sokkal hasznosabb, mint a bizalmatlanság.
Sok erőt a fal lebontásához!
5/10 A kérdező kommentje:
Azelőtt nem rég szültem, fura volt állandóan itthon, kicsit kikészített, meg az anyaság új érzése, és hát ezek miatt sokat veszekedtünk, ha meg nem veszekedtünk akkor Ő kint a nappaliban és bent a szobában, lényeg hogy semmit nem foglalkoztunk egymással. Tudom hogy ez az oka, elmondta, megbeszéltük, egy darabig minden oké volt, bár inkább 1 2 hónapig barátok voltunk nem élettársak. Aztán visszaállt a kapcsolat és kezdődött a bizalmatlanság és nem tudom elfojtani.
2009. jún. 5. 13:55
6/10 anonim válasza:
Beszéljétek meg és minden rendben lesz. Szép hosszú boldog kapcsolatot kívánok. A bizalomhoz pedig csak idő kell, csak türelem.
7/10 anonim válasza:
A kommentedből úgy tűnik, hogy önmagadat hibáztatod, hogy így alakult. De gondolom a férjedet senki sem kényszerítette arra, hogy félrelépjen! Ő miért nem kezdeményezte, hogy tegyetek rendet az életetekbe. Ha most, csak Te akarsz rendet tenni, hogy tudj benne bízni, nem fog sikerülni. Ha mindketten akarjátok, oké, úgy van esély, de egyedül kettőtök életét nem tudod megoldani. Ha újból megcsal, nem azért fogja megtenni, mert Te nem bíztál benne.
8/10 anonim válasza:
Én azt mondom neked, bízzál magadban. Bízzál abban, hogy te vagy a legjobb, nálad jobbat nem talál. Ha emészted magadat, meg őt a bizalmatlansággal, keserű lesz alégkör, állandó félelem, gyanakvás, szimatolás, kinek kell az ilyesmi? Ha megszállják az agyadat ezek a gondolatok, kergesd el! A múlt nem számít! Legyél felszabadult, bízzál magadban, az életben a szeretetben, a többi jön magától. Fel a fejjel!
9/10 A kérdező kommentje:
Az utolsó választ igen jónak találom, és én is így látnám helyesnek hogy ezt kéne tenni, csak valahogy nem megy.
2009. jún. 8. 11:40
10/10 anonim válasza:
Én hasonló cipőben járok. Nekem sokat jelentett az,hogy őszinte volt. Különbség annyi köztünk,hogy a párom nem él velünk fél éve. Én most úgy nézek rá mintha most ismerkednénk és semmi nem érdekel a múltból amit elmond elmond amit nem nem. Nekem ez segített és én most nagyon jól vagyok. A másik ha folyton ezen rágódsz akkor sem tudsz rajta változtatni. Mindenesetre beszélgess vele miért tette amit tett. Ha ez kiderül tudsz változtatni. Ez az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!