Hogyan győzhetném meg a szüleimet, hogy másképp osszuk be a pénzt?
Nem tudom,hogy hány éves vagy?
Nem rossz dolog,különösen a mostani gazdasági helyzetben,ha valaki nem cak amának él.Vidéken még ma is sok helyen fontosnak tartják,hogy a gyereknek meglegyenek az alapvető háztartási dolgai,mire önállósodik,mert akkor könnyebb a kezdés.Ez igaz is.Azon lehet vitatkozni,hogy ez jó vagy rossz,de a szüleidnek jöguk van a saját keresetüket arra költeni,amire jónak látják.Mint írod,nem éheztek,nem nélkülöztök,gondoskodnak rólatok,tehát nem rossz szülők.
Talán az élettapasztalatuk miatt spórolnak ennyire,de van akinek ez az alaptermészete.Szerintem nem tudod őket erről lebeszélni.
Próbáld meg elérni,hogy havonta kapj valamennyi zsebpénzt,amivel nem kell elszámolnod,akkor vehetsz magadnak gyümölcsöt stb. (A bikini nem létkérdés,csak divat)bár minden tini fontosnak tartja.Beszélgess el velük,kérdezd meg,miért ilyenek,talán egyezségre juttok egymással.
Köszönöm a választ!
18 éves vagyok. Kapok zsebpénzt, 4000 Ft-ot, de abból kellene mindent (ruházkodás, kozmetikai cuccok, egészségügyi dolgok, gyógyszerek, bulizás, utazás, ajándék barátnőknek, keresztfiamnak) finanszíroznom. De ha egy hónapban csak a gyógyszereim több mint 2000 Ft-ba kerülnek, hogyan oldjam meg? És utána jön a veszekedés, meg a gúnyolódás, hogy mennyi pénzt elviszek. Engem sokáig nem zavart, hogy gondoskodni akarnak a jövőmről. De ami most megy, az már túlzás. Persze legyenek meg az alapvető háztartási felszerelések, de már annyi van, hogy mindhármunknak (hárman vagyunk testvérek) bőven sok. A bikinit meg nem divatból kérem, hanem azért, mert másban nem lehet strandolni, és a 4 évvel ezelőtt vett bikinimet finoman fogalmazva is kihíztam, különben felvenném. És múltkor megint szóbahoztam, amikor meg akartak venni egy serpenyőt, mert jól jöhet, hogy inkább adjanak pénzt fürdőruhára, mert a rokonok egy hónapja nyúznak, hogy menjek el velük fürdeni, akkor bevágták a durcit, és nem lett se serpenyő se fürdőruha. De nem tudom, hogy megbeszélni hogyan lehetne velük. Milyen észérvekkel hathatnék rájuk? Próbáltam beszélni velük, de mindig odalyukadunk ki, hogy de hát megkapok mindent. De mondjuk, ha menszesz után egy héttel vesznek tampont, vagy akkor adnak rá pénzt, akkor sokra nem megyek vele. És ezt nem látják be. Komolyan mondom megszállottak. :(
Én a helyedben örülnék, hogy fedél van a fejem felett és megvan minden alap dolog, amire szükségem van. Szerintem a szüleidet te nem nevezheted megszállottnak, nincs jogod hozzá.
Ha külön igényeid vannak, mint buli, ruha, egyéb, miért nem mész el dolgozni? Akár diákmelóra is.. Akkor te magad oszthatnád be a pénzedet.
És hogy megy az iskola?Mert ha jó tanuló vagy,akkor esetleg nincs lehetőség ösztöndíjra,vagy valami ilyensmire?Vagy próbbálj meg munkát vállalni,ha van rá lehetőséged.Ha nincs,akkor meg sztem ezt mondd a szüleidnek:Tudom,hogy ti azért dolgoztok ennyit, meg vesztek meg mindent nekünk,hogy a jövőben az már meg legyen,és ez nagy segítség,de úgy nem élet az élet,ha csak a holnapnak éltek(élünk).Szerintem fontosabb lenne az,hogy élettapasztalatot adjatok át nekünk,mint hogy legyen még egy 6. serpenyő.Amúgy meg,emlékeztek rá,mikor szórakozott együtt a család utoljára?Én már nem....Persze senki nem nélkülözik a családban,és mindenkinek meg van mindene,de a szeretet fogalma nem itt merül ki.Akkor inkább ne vegyetek annyi mindent,de legyünk együtt többször!Amit most veszünk pár év múlva már elavult lesz.És akkor kell megint egy új...úgy érzem,hogy az elkövetkezendő évkre fölösleges lépéseket tenni.
Persze ez csak az én véleményem,amit azért osztottam meg veletek,mert a szüleim vagytok,és tudom,hogy nálatok a szavaim mindíg meghallgatásra találnak.Szerintem ezt a problémát nem lehet a durcizással elintézni,próbáljuk megoldani együtt!
háát ennyi lenne ^^^ egyébként ha vannak benne olyan dolgok (pl.:tudom,hogy nálatok a szavaim mindíg meghallgatásra találnak,stb. az nem baj ha nem igaz,csak mondd ezt) :)
remélem segíteni tuttam neked és megoldódik a problémád
sok szerencsét :)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Félre ne értsen senki. Ruhát kérek igen, de azért, mert meztelenül nem járhatok az utcán. Nem márkás cuccokat kérek, ez egyértelmű. Buli nem extra igény, mert évente ha kétszer megyek el, és akkor sem iszok egyáltalán semmit, mert drága. Kitünő tanuló vagyok, most állok érettségi előtt. Ez az alap, amit elvárnak tőlem a szüleim, de középiskolában nincs is ösztöndíj, vagyis de évente egyszer, de mivel bent vagyok a bizottságban, aki dönt róla, így én nem kapok. Dolgoznék, de akkor ki vigyázna a húgomra, ki mosogatna, teregetne, porszívózna, futkozna a mamának boltba, etetné a kutyát, macskát? Szóval iskola és az itthoni teendők mellé már egy diákmunka nem fér be.
Az utolsó előtti válaszolónak külön köszönöm a választ, nagyon tetszik, amit írtál. Szerintem valami hasonló beszéd lesz a szüleim és én köztem. Köszönöm még egyszer.
Úgy látom hogy ovis társaid közül sokan válaszoltak.
18 éves vagy. Menjél szépen dolgozni, akkor majd megtudod, hogy mit miért tesznek. nehogy már majd, te, aki életedbe max diákmunkáztál majd te mond meg azoknak, akik felnevelnek, hogy mire költsék a saját pénzüket amit saját munkájukkal kerestek. Nagyon buta vagy még, még korodhoz képest is, ezért nem látod át a lényeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!