Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem segítenek egymásnak...

Miért nem segítenek egymásnak az emberek?

Figyelt kérdés
2009. jún. 4. 10:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
12:37 - Nem figyeltél, mit írtam. Az öcsémnek mindent megadnak, és valószínűleg a feneke alá adnak mindent, velem pedig cselédként bánnak. Nem kell nekem, hogy lakást adjanak, csak ne tekintsenek értéktelen vacaknak. Olvasd el még egyszer, amit írtam. NEM VÁROM EL, HOGY LAKÁST VEGYENEK, csak igazságtalan, ahogy ennyire megkülönböztetnek az öcsémtől, aki ezzel visszaél.
2009. jún. 4. 12:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
12:37 - Még tanulni se hagynak nyugodtan, nem tekintenek talpraesettnek, egy senkinek tekintenek. Többször is kimondták, hogy NEM ÉREK SEMMIT, NEM VAGYOK KÉPES ELÉRNI SEMMIT. Az ő szemükben senki vagyok, és csak arra vagyok jó, hogy belém rúgjanak. Érted? Kicsi koromtól kezdve ebben nőttem fel. Öcsém semmire nem szorul rá, öcsém egy pimasz élősködő lett, amióta agyon van pénzelve, pedig SEMMIT NEM TETT LE AZ ASZTALRA. Nem szorul rá jobban, soha nem dolgozott meg igazán semmiért, nem tudja, mi az a munka. Ő mindent megkap, én semmit. Egy Hamupipőke vagyok a saját családomban.
2009. jún. 4. 12:50
 13/17 anonim ***** válasza:
53%
Sajnos vannak ilyen szülők, ezzel nem tudsz mit csinálni. De ne felejtsd el, hogy az öcséd is a gyerekük. Bármennyire is elszórja a pénzt, egy szülő mindig hisz és remél és az utolsó pillanatig segíteni fogja a fiát, ha úgy érzi, hogy segítségre szorul. Valószínűleg az öcséd erőteljesen rá is játszik erre és kisírja a szülőknél azt, ami kell neki. A szülő pedig ad, mert nem tehet mást. A szülői szeretet feltétlen odaadásról, támogatásról, szeretetről szól. Itt nem a szülők a fő hibásak, hanem valószínűleg az öcséd. És mivel te nem így viselkedsz, úgy gondolhatják, hogy nem szorulsz segítségre vagy nem akarnak segíteni, ezt innen nem tudom megítélni és nem is tisztem (de nem tartom valószínűnek). De itt a fő kérdés, hogy te segítesz e magadon? Teszel e bármit azért, hogy előbbre juss vagy könnyebb hibáztatni a szülőket? Ezt gondold át!
2009. jún. 4. 13:18
 14/17 anonim ***** válasza:
13:18 - DOLGOZOM, főiskola mellett, szerinted?
2009. jún. 4. 14:32
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Mert bizalmatlanok az emberek!

Nem utolsó sorban pedig nem érdekli Őket a másik.

Úgy vannak vele, hogy nekik sem segít senki, akkor Ők miért tennék.

Pedig nem ártana egy kis önzetlenséget tanulniuk, hiszen csak a saját jó érzésünk miatt is fontos lenne érezni azt, hogy "igenis tettem valamit" azért, hogy a világ jobb legyen, ha más nem csak a saját szememmel.

És nem kell érte tartanunk a markunkat, mert az már nem segítség!!!!!!!!!

2009. jún. 4. 15:39
 16/17 anonim ***** válasza:
53%
14:32-es. Nagyon sokan dolgoznak főiskola mellett. Én is, sőt két gyereket is nevelek közben. Ha teszel azért, hogy előbbre juss, akkor menni is fog! Ha nagyon rossz otthon, akkor költözz el! Én is ezt tettem. Elköltöztem egy albérletbe. Két műszakban dolgoztam főiskola mellett, hogy tudjak félretenni. Lediplomáztam, jobb állásom lett és két gyerkőcöm. Semmi sem lehetetlen! Ha ennyire rosszul érzed magad otthon, akkor állj a sarkadra és költözz el! Nem vagy köteles elviselni. De kérlek, ha még van mondandód a számomra, akkor ne itt, hanem privátban intézzük, mert nagyon nem tartozik a kérdéshez. Egyébként a kirohanásaidból ítélve megbántódtál, ha így van, akkor ne haragudj! Nem bántásnak szántam.
2009. jún. 4. 18:12
 17/17 anonim ***** válasza:

18:12 - az bánt, hogy a szüleim ahogy bánnak velem, és amilyen különbséget tesznek, azt senkinek se kívánom, és mégis én vagyok gyanúsítva, hogy esetleg én látom rosszul, segíthetnének, lenne miből, lenne hogyan (ha csendet kérek, felhangosítják a tévét-rádiót), mégse teszik, mert én a szemükben egy senki vagyok, mindig is az voltam, hiába lett nyelvvizsgám érettségire és kitűnő érettségim és évfolyamelsőként végeztem, és 10 éve énekelek egy sikereket érünk el, és mások már említették, hogy bár az ő gyerekük venné így, és ne lazsálná el az életet, és az én szüleim mégse értékelik... Annyiban tartozik a kérdéshez, hogy ők a kérdés szempontjából önzők és fiút akartak, öcsém személyében pedig megkapták, én meg lány lettem, nekik, még ha nem is mondják ki, ez az alapja a nem segítésnek, illetve nem egyformán kezelésnek. És mivel család kategóriába landolt a kérdés, ide tartozik. Annyiban bánt, amit írtál, hogy te is azt gondolod, hogy semmit nem tettem meg, de megtettem, állásról állásra járok, mert csalókba botlok, nincs fix helyem, és így fix pénzem se, hogy fenntartsam önmagamat, míg nincs meg a diplomám. És mindez Budapesten. Kimennék külföldre, hátha, de akkor megint a suli úszik. Egyelőre patthelyzetben vagyok, és minden lehetőséget megragadok, de a sulit nem hagyhatom annyiban, mert már a végén járok.

Na mindegy.

2009. jún. 4. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!