Szuloket gyerekeik szokas koszonteni Valentin Napon?
Valaki köszönti valaki nem, de ez a szerelmesek napja.
Ha nem írod ki ezt a kérdést akkor el is felejtem, hogy ma ez van. Ez alkalomból, holnap a drága kis szerelmemnek főzök valami nem hétköznapit és le van tudva a nagy nap.
Wikipedia, emberek.
Saint Valentine's Day, often simply Valentine's Day, is a holiday observed on February 14 honoring one or more early Christian martyrs named Valentinus. It was first established by Pope Gelasius I in 496 AD, and was later deleted from the General Roman Calendar of saints in 1969 by Pope Paul VI.
Valentinus nevű keresztény mártír(oka)t ünnepeltek ezen a napon, legelőször időszámításunk után 496-ban ünnepelték, amikor az amerikaiak még javában britek voltak.
Ja, es meg valami:
496-ban az indianok voltak az amerikaiak.
Majd' egy evezreddel kesobb pedig a spanyolok voltak az elso hoditok.
De azert koszonjuk, hogy irtal. :)
Erről lehet vitázni oldalakon át, totálisan értelmetlen.
Családja válogatja. Mindenki máshogy ünnepel, mindenki más ünnepet fogad el, mindenki más napot tart ünnepnek, és más ünnepet néz hülyeségnek.
Mi adunk, férjemmel egymásnak, gyermekünknek, szüleimnek, húgomnak, és szüleimék és húgom is nekünk és egymásnak. Mert mi így szeretjük. De aki nem, az lehet, hogy egyáltalán nem is tartja meg ezt az ünnepet, és persze jóól lepontoz itt mindenkit, aki meg merészeli tartani. Ő bajuk, nekik egy hétköznappal több van, nekünk egy ünneppel több. Én így fogom fel, de lehet máshogy is, nem vagyunk egyformák :)
Nálam már itt a kis ajándékzacsi mellettem amit kisfiammal készítettünk össze a férjemnek a kedvenc édességeivel, és a Papáéknak is veszünk valami apróságot majd, este megyünk hozzájuk egy szép estét tartani :) Akinek ez nyűg, az nem csinál ilyeneket. Erre nincs általános recept :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!