Egyedül temetésre menni. Ti elmennétek?
Mondjuk -5-10 fokban baromira nem élmény gyalogolni 2 kilométert. Kérdező, ha szeretted, kérdezd meg az ottani rokonokat, hogy tudnának-e segíteni a fuvarozásban oda-vissza az állomásra, mert kocsival az tényleg csak 5 perc.
Amúgy az utosónak üzenném, egy temetés önmagában is megrázó, tök EGYEDÜL hazavonatozni azután szerintem senkinek nem kellemes...
Nem a nagyapámról van szó, hanem az ő testvéréről. Írtam is...
Taxi nem hiszem hogy van falun.
Meg amúgy volt régebben 1 kérdésem (talán olvastátok is). Akinek a temetése lesz most, az ő lánya a nyáron házasodott meg. És ott is egyedül voltam és végig lenézőek voltak velem, úgy viselkedtek velem mintha egy megtűrt senki lettem volna, csúnyán beszéltek velem stb.
És mivel egyedül mentem oda is, most is így lesz ettől félek. És ne mondja nekem senki hogy mindenki egyedül megy temetésre, mert ez nem igaz! Mindenki családostul szokott menni, vagy férjjel, rokonnal stb.
Jó, nem az a nagy kaland hogy napi 2 km-t gyalogol valaki, mert én is annyit gyaloglom itthonról a buszállomásra mikor suliba megyek és jövök haza. De megint más ha valaki egy temetésre megy. Ugye illő felöltözni szépen, szövetkabát, szép csizma, nézzek is ki valahogy. Utazom a vonaton X órát, aztán gyaloglom egy csomót, és akkor még álljak min 1 órát a temetőben + megint vissza séta, megint vonatozás.
Na de köszönöm az értelmes válaszokat, azokét akik megértik hogy mit akarok elmagyarázni...
Már ne is haragudj, de a rokonaid hozzáállásával van probléma, amikor te még mindig azon nyavalyogsz, hogy KÉNYELMETLEN elmenned egy rokon temetésére, akit ráadásul szerettél és ő is szeretett, mert sokat kell gyalogolni és állni és szépen kell felöltözni. A temetés és az esküvő nem ugyanaz, sőt mondhatni ellentétes dolog, az emberek teljesen mások esküvőn és temetésen. Tényleg 21 éves vagy? Mert az a benyomásom, hogy kb 15. Ha senki nem lenne, aki elmenjen a nagyapám húgának a temetésére, egy hét megfázás mellett is bevállalnám. Egyrészt illem, másrészt kötelesség, harmadrészt lelkiismeret, negyedrészt FELNŐTT vagy. Nem egy navalygós kamasz, akinek derogál sétálni meg állni. Habár most már kezdem azt hinni, hogy a nagyapád húga inkább nem akarná, hogy elbúcsúzz tőle, ha tudná, hogy ezt gondolod a temetésével kapcsolatban. Hihetetlen. Talán én vagyok túl konzervatív vagy túl családcentrikus vagy túl öreg mentálisan, de most csalódtam az emberiségben.
19/L
Én nem gondolkoznék a helyedben. Szeretted? Jóban voltatok?
Add meg neki utoljára a tiszteletet, és menj el a temetésére!
Basszus!
Egy hónapja halt meg nagymamám és az unokahúga lánya Angliából eljött, hogy elbúcsúzhasson tőle! Az milyen szütyi lehetett, de megtette!
Ne haragudj,de szerintem ilyen kérdést nem lett volna szabad még ki írnod sem!Mivel család tagodról van szó!
Én 35 éves vagyok 250 km utaztam 6 hónapos kis mamaként!
Erre szokták az mondani,ha lustaság fájna ordítanál!
Minden családban van ilyen és lesz,de tedd fel magadnak a kérdést majd a nagy betűs életben is majd be bújsz egy sarokba,ha nem úgy néznek rád vagy szólnak hozzád?
Pedig biztos fogsz még nagyobb pofonokat is kapni az életől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!