Van vitátok a párotokkal a dohányzás körül, mert te nem dohányzol ő meg igen?
Nálunk egyenlőre nem vitatéma, mert nem veszekszem miatta, de zavar.
Én életemben egy szálra rá nem gyújtottam, anyám két dobozzal szívott el naponta, és bárhol füstöl a mai napig, nem néz se istent se embert. Képes a vasárnapi ebéd közben a másik képébe fújni. Úgyhogy útálom a cigit. A párommal mikor összekerültünk, ezt elmondtam. Ő költözött hozzám, nem nagyon volt más választása, mint elfogadni, hogy cigarettázás kizárólag a házon kívül, az erkélyen, valamint koszos-büdös hamust, csikket szétdobálva az udvaron látni sem akarok. Az autó összebagózott kárpitját sem vagyok hajlandó szagolni. A többi az ő dolga, ha szétfüstöli a tüdejét majd szuszog, ahol tud.
Hát dohányzik a drágám, bár kulturált körülmények közt, cigi után meg elrág egy rágót, addig nem közeledik hozzám, így aztán nem nagyon érzem rajta.
Az ára? Hát az zavar. Főleg az zavar benne, hogy az ő szenvedélyére ha van, ha nincs zseton itthon akkor is kell havi 10-15e Ft. És hiába példálózok, hogy drága, legalább csökkentse már, nem nagyon veszem észre a csökkenést. Olcsóbb cigi? Szóba sem jöhet.
Én meg osszam a pénzt. Baba mellett dolgozom, családi házat, autót tartunk fenn. Ha azt a havi 10e Ft-ot lakás-előtakarékosságiba tennénk, akkor az örökölt kis romos házam helyett 4-5 év múlva egy jó környéken tudnánk házat venni.
Dehát....
szóval nem vagyok boldog ettől a bagó dologtól.
Szia Kerdezo!
Az en ferjem is dohanyzott amikor megismerkedtunk.Majd egy ido utan abbahagyta,mondvan,h ha en nem dohanyzom akkor o sem.Es rajott,h mennyivel tobb penz marad a zsebeben.Masfel evig birta cigaretta nelkul ,aztan 1xcsak azt vettem eszre,h megint fustol.Persze kiakadtam.Szerinte 1 nem dohanyos nem erti mi az hogy "felidegesitettek a munkahelyen es rakellett gyujtanom".Vagy,h annyira kivanom,vagy kinaltak es nem akartam megserteni,vagy mindenki cigizett korulottem es nem birtam megallni estb.Kifogas az van boven...:-)Sokszor csak mosolyogtam,h most kinek hazudik,nekem vagy maganak.Hadakoztam 1 ideig,de el kellett fogadnom,h az aki mindig is dohanyos volt nem tudja veglegesen letenni ha O nem akarja.Ezt neki kell eldontenie es erot vennie magan.Talan ugy sikerulne leszoknia.De ameddig O nem akarja,addig mi pattoghatunk reggeltol estig,akkor sem teszi le.A ferjem is neha par honapig dohanyzik,kozben nyavajog,h nem adok neki annyi puszit,mint szoktam.Erre en csak annyit szoktam mondani,h nem szeretem ha az orran is a dohanyfustot kell ereznem.Sajna ez kevesebb puszival jar.Ekkor leteszi par honapig vagy ameddig birja,azutan kezdodik elolrol.Most jelenleg nem dohanyzik korszakban vagyunk,mert kulfolgon elunk es itt 1 doboz cigi( Hala Istennek)8 euro korul van es azert ezt az arat meg a ferjem is sokalja 1 dobozert.
En soha nem cigiztem(33 vagyok)nem is fogok,pedig a csaladom: anyukam,2 tesom,1 sogornom is cigiznek.De a hazban soha.Azt a ferjem sem turi el.Ennek azert orulok.El lehet kepzelni amikor valami kajalas van nalunk,h amikor mindenki jol lakik,kivonulnak bagozni a teraszra.Minden feloraban kiurul a haz.Sot rajuk szoktam szolni,h amikor elnyomjak a cigit akkor meg par percet varjanak,mert az utolso slukknak is kint kell maradnia:-)))
Es rajottem arra is Kedves Kerdezo,h amikor raplikaztam a cigi miatt,akkor 100%,h vett maganak.most meg neha elfogadja ha kinaljak,amit en nem szeretek,mert nekem kuncsorgasnak hat.Ezert en mondom neki,h inkabb vegyen maganak,ne kuncsorogjon.AAA ennyi penzert?O bizony nem vesz.Ki erti ezt?
Kedves Kérdező!
Az a véleményem, hogy egy nem-dohányzó NE kezdjen dohányos emberrel. Sok harcot és keserűséget megspórolsz, nem beszélve a kidobott pénzről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!