Miért jó az, ha valakinek több keresztneve van?
Hát kedves 10-es.
A bérmanév semmilyen hivatalos iraton nem szerepel, az nem hivatalos név. Kivéve persze, ha az illető felveszi másodiknévként, de én pl. a bérmaságban a Sarolta nevet kaptam, mégsem írom a nevem után és nem mutatkozok be úgy, hogy Kis Marika Sarolta. Mert hivatalosan az anyakönyvi hivatalban nem kérvényeztem, hogy ez legyen a második nevem. Ez egyházi dolog, a polgári dolgoknak ehhez semmi köze. Jó nagy hülyeséget írtál... :/ 3 nevet amúgy sem engednek anyakönyveztetni, férfi pedig nem lehet Mária...
Szerintem mindenkinél más az oka, hogy 2 keresztnevet ad a gyerekének, gyerekeinek.
Nálunk a Hugomnak is és nekem is csak egy nevem van. Kár is, mert ki nem állhatom:/ Régies és nem hangzik jól. Én Apu nevét kaptam egyébként és azért nem változtatom meg, mert tisztelem Őt, de maga a név nagyon nem tetszik. A Hugomnak elég ritka neve van, de Ő szereti is.
20/f
Van, aki felnőttként a második nevét kezdi használni.
Unokatestvérem Zsuzsanna Krisztina.
Mi a családban Zsuzsinak hívjuk, ha emlegetjük, akkor is Zsuzsi, de ő 18 éves kora óta a Krisztit használja, mindenki úgy ismeri a "külvilágban", úgy is írja alá a dolgokat.
Úgyhogy ő Kriszti lett.
A párja is Krisztának hívja.
Nekem furcsa, mert ő már nekem Zsuzsi marad, de ezt a nevet meg ő nem szerette.
Másik ismerősöm Gizella Zsuzsanna, ő már idősebb.
40 körül jött rá, hogy utálja a nevet, hogy "Gizi", hát nem is csoda.
Azóta Zsuzsaként mutatkozik be.
Az új munkahelyén már Zsuzsának hívják.
Ezért van szerintem.
Nekem is két nevem van, jónak tartom, használom is, csak sajnos sok helyen nem veszik figyelembe...megkérdezik, hogy akkor most melyik név? Mondom mind a kettő!
Néha tartok attól, hogy gyerekesnek gondolnak, mert ragaszkodom mindkét nevemhez, de én úgy érzem ez a személyiségemhez tartozik.
Mi is duplanevet tervezünk a gyermekeinknek.
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!