Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért jó az, ha valakinek...

Miért jó az, ha valakinek több keresztneve van?

Figyelt kérdés
A szülők azért adják neki esetleg mindkettőt, mert nem tudnak választani, hogy melyik legyen? De végtére is úgyis csak egy néven fogják szólítani a gyereket, akkor meg mind1 hány neve van, nem? Vagy mik lehetne még az okok? (esetleg még az, hogy 2. névként megkapja az édesapja vagy édesanyja nevét stb).
2012. febr. 11. 13:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát kedves 10-es.

A bérmanév semmilyen hivatalos iraton nem szerepel, az nem hivatalos név. Kivéve persze, ha az illető felveszi másodiknévként, de én pl. a bérmaságban a Sarolta nevet kaptam, mégsem írom a nevem után és nem mutatkozok be úgy, hogy Kis Marika Sarolta. Mert hivatalosan az anyakönyvi hivatalban nem kérvényeztem, hogy ez legyen a második nevem. Ez egyházi dolog, a polgári dolgoknak ehhez semmi köze. Jó nagy hülyeséget írtál... :/ 3 nevet amúgy sem engednek anyakönyveztetni, férfi pedig nem lehet Mária...

2012. febr. 11. 16:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenkinél más az oka, hogy 2 keresztnevet ad a gyerekének, gyerekeinek.

Nálunk a Hugomnak is és nekem is csak egy nevem van. Kár is, mert ki nem állhatom:/ Régies és nem hangzik jól. Én Apu nevét kaptam egyébként és azért nem változtatom meg, mert tisztelem Őt, de maga a név nagyon nem tetszik. A Hugomnak elég ritka neve van, de Ő szereti is.

20/f

2012. febr. 11. 16:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Van, aki felnőttként a második nevét kezdi használni.

Unokatestvérem Zsuzsanna Krisztina.

Mi a családban Zsuzsinak hívjuk, ha emlegetjük, akkor is Zsuzsi, de ő 18 éves kora óta a Krisztit használja, mindenki úgy ismeri a "külvilágban", úgy is írja alá a dolgokat.

Úgyhogy ő Kriszti lett.

A párja is Krisztának hívja.

Nekem furcsa, mert ő már nekem Zsuzsi marad, de ezt a nevet meg ő nem szerette.

Másik ismerősöm Gizella Zsuzsanna, ő már idősebb.

40 körül jött rá, hogy utálja a nevet, hogy "Gizi", hát nem is csoda.

Azóta Zsuzsaként mutatkozik be.

Az új munkahelyén már Zsuzsának hívják.

Ezért van szerintem.

2012. febr. 11. 17:19
 14/16 anonim ***** válasza:

Nekem is két nevem van, jónak tartom, használom is, csak sajnos sok helyen nem veszik figyelembe...megkérdezik, hogy akkor most melyik név? Mondom mind a kettő!

Néha tartok attól, hogy gyerekesnek gondolnak, mert ragaszkodom mindkét nevemhez, de én úgy érzem ez a személyiségemhez tartozik.

Mi is duplanevet tervezünk a gyermekeinknek.

23N

2012. febr. 11. 17:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Mária lehet férfinév. A Hausburgoknál mai napig minden gyerek megkapja. A nemrég született kis herceg is, ha jól tudom, Károly... utána van még pár név, és a végén Mária, ez nem vicc!
2012. febr. 11. 17:54
 16/16 anonim ***** válasza:
Nálunk mindkét gyereknek két neve van. A nagyobbiknak egyben használjuk, mint az pl. az Annamária. Sokan azt hitték, ez így egy név. A fiam az apja után kapta a másodikat. Azt nyomatékosításra használjuk, ha rosszalkodik, vagy emeltebb hangon kellene szólni, akkor egyben hallja a komplett nevét. :-)
2017. aug. 9. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!