Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyának úgy is jár a családi...

Anyának úgy is jár a családi pótlék, hogy ha én nem élek otthon?

Figyelt kérdés

pontosabban a húgomról van szó, aki 16 éves és kb havonta egyszer jön haza, akkor is csak hogy anya pénzt adjon neki meg odaadja a havibérleteit, egyébként a pasijánál alszik minden nap.

kérdezném, hogy így anyám jogosan kapja meg a mindenféle támogatást? és ha ezt valaki bejelentené, mi történne? gyámügy vagy valami? elvinnék a hugomat? vagy ez nem olyan súlyos dolog ?

2012. febr. 11. 00:16
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
77%

"Anyának úgy is jár a családi pótlék, hogy ha én nem élek otthon?"

A családi pótlék Neked jár. De mivel kiskorú vagy, ő köteles gondoskodni Rólad, illetve a h. Ha nem Rád költi a pénzt, akkor hivatalos úton kell beavatkozni, egyébként meg jár, igen.

2012. febr. 11. 01:30
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Na, elugrott az ablak. Újra.

"Anyának úgy is jár a családi pótlék, hogy ha én nem élek otthon?"

A családi pótlék Neked jár. De mivel kiskorú vagy, ő köteles gondoskodni Rólad, illetve a húgodról. Ha nem Rátok költi a pénzt, akkor hivatalos úton kell beavatkozni, egyébként meg jár, igen.

Nem tudom, mi történne, itt nem a pénzügyeket látom aggályosnak, hanem a kislányról való gondoskodást. Szerintem ez elhanyagolásnak minősül. Nem anyagilag, hanem érzelmileg.

2012. febr. 11. 01:32
 13/21 A kérdező kommentje:

ohh, mikor itthon volt, akkor anyám is és a hugom is nyugtatót szedett, mióta nincs sokat itthon, anyám már nem szedi és sokkal nyugodtabb, kedvesebb velem is, de mikor megjelenik a hugom egyből ki van akadva minden miatt.

érzelmileg ez jobb így mindkettőjüknek, az biztos. viszont az is biztos, hogy ez az egész nem normális..

2012. febr. 11. 01:41
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia, Nappali tagozatosként jogosan kapja. Beszélnék a helyedben a húgommal, ha lehet fogja be a száját, mert ha kell hazavitetheti anyud a pasijától. Tényleg, ha nem lakik otthon miért anyudat vámolja? Akkor tartsa el a pasija, kár hogy már ilyen korán felnőttnek érzi magát. Később fogja visszasírni azt az időt, amikor még gyerek lehetett volna. Lehet azért nem bírják egymást, mert egymásra hasonlítanak. Apukád nincs veletek?
2012. febr. 11. 01:56
 15/21 anonim ***** válasza:
A családi nem olyan magas összeg, hogy a gyerekre el ne menjen. Nyilván nem azért kell gyereket szülni, hogy családiból éljenek, (bár sokan teszik így), de lássuk be a 12,200 Ft-ból befizeted a gyereknek az ebédet, és jár egy héten 1szer sportolni, el is megy.
2012. febr. 11. 01:59
 16/21 A kérdező kommentje:

apukánk külföldön dolgozik. - nem váltak el a szüleink, csak munka miatt vannak külön-

a pasi is a szüleivel lakik, van saját keresete. a pasi anyja szerint a tesom nem zavarja őket, mert miért is zavarná, meg egyébként is mindig segit, mosogat, takarit, süt stb... anyámat meg nem igazán érdekli, mármint törődik vele, de nekem legutoljára azt mondta, hogy nyugodt mert tudja, hogy jó helyen van, és hogy jobb mindenkinek igy, aztán egyszer hátha lenyugszik.

de szerintem ez egyáltalán nem jó igy, ez nem normális :S

2012. febr. 11. 02:12
 17/21 anonim ***** válasza:

16 éves lány mit keres egy idegennel? az anyja helyében nem kellett volna elengedni, mert így csak elkanászodik

meg jól mondta az első hozzászóló, hogy azután kellene csak párkapcsolatot létesíteni, ha már fent tudjuk tartani magunkat, nem a szülőkkel kell eltartatni magunkat

amúgy meg ha jár bármilyen intézménybe, akkor jár a pénz

2012. febr. 11. 03:29
 18/21 anonim ***** válasza:
Ha nem marad ki a suliból jár a pénz. Egyébként a családit nem a szülő tartásához adják, hanem besegítenek a gyerek eltartásában. A bérlet stb , erre feltudja használni. Nekem inkább az a furcsa, hogy a tesód kiskorú, miért nem veletek lakik.
2012. febr. 11. 06:43
 19/21 A kérdező kommentje:
ezt már leirtam
2012. febr. 13. 22:56
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen írtad, jól látod a helyzetet. Egy kis félre értés van . Úgy hiszem hogy nem helyes hogy a pasijánál lakik, mivel még kiskorú, és számon kérhetik az anyukád, mivel Ő felel érte. A pasijának sem szabadna megengedni, hogy nála lakjon. Ha a tesóddal beszélsz említsd meg neki, hogy jobb ha haza költözik, vagy ha már ennyire engedetlen, ne dicsekedjen legalább az iskolában. Azt is mond meg neki, hogy neked mennyire kellemetlen ez így ahogy van.
2012. febr. 14. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!