Anyának úgy is jár a családi pótlék, hogy ha én nem élek otthon?
pontosabban a húgomról van szó, aki 16 éves és kb havonta egyszer jön haza, akkor is csak hogy anya pénzt adjon neki meg odaadja a havibérleteit, egyébként a pasijánál alszik minden nap.
kérdezném, hogy így anyám jogosan kapja meg a mindenféle támogatást? és ha ezt valaki bejelentené, mi történne? gyámügy vagy valami? elvinnék a hugomat? vagy ez nem olyan súlyos dolog ?
"Anyának úgy is jár a családi pótlék, hogy ha én nem élek otthon?"
A családi pótlék Neked jár. De mivel kiskorú vagy, ő köteles gondoskodni Rólad, illetve a h. Ha nem Rád költi a pénzt, akkor hivatalos úton kell beavatkozni, egyébként meg jár, igen.
Na, elugrott az ablak. Újra.
"Anyának úgy is jár a családi pótlék, hogy ha én nem élek otthon?"
A családi pótlék Neked jár. De mivel kiskorú vagy, ő köteles gondoskodni Rólad, illetve a húgodról. Ha nem Rátok költi a pénzt, akkor hivatalos úton kell beavatkozni, egyébként meg jár, igen.
Nem tudom, mi történne, itt nem a pénzügyeket látom aggályosnak, hanem a kislányról való gondoskodást. Szerintem ez elhanyagolásnak minősül. Nem anyagilag, hanem érzelmileg.
ohh, mikor itthon volt, akkor anyám is és a hugom is nyugtatót szedett, mióta nincs sokat itthon, anyám már nem szedi és sokkal nyugodtabb, kedvesebb velem is, de mikor megjelenik a hugom egyből ki van akadva minden miatt.
érzelmileg ez jobb így mindkettőjüknek, az biztos. viszont az is biztos, hogy ez az egész nem normális..
apukánk külföldön dolgozik. - nem váltak el a szüleink, csak munka miatt vannak külön-
a pasi is a szüleivel lakik, van saját keresete. a pasi anyja szerint a tesom nem zavarja őket, mert miért is zavarná, meg egyébként is mindig segit, mosogat, takarit, süt stb... anyámat meg nem igazán érdekli, mármint törődik vele, de nekem legutoljára azt mondta, hogy nyugodt mert tudja, hogy jó helyen van, és hogy jobb mindenkinek igy, aztán egyszer hátha lenyugszik.
de szerintem ez egyáltalán nem jó igy, ez nem normális :S
16 éves lány mit keres egy idegennel? az anyja helyében nem kellett volna elengedni, mert így csak elkanászodik
meg jól mondta az első hozzászóló, hogy azután kellene csak párkapcsolatot létesíteni, ha már fent tudjuk tartani magunkat, nem a szülőkkel kell eltartatni magunkat
amúgy meg ha jár bármilyen intézménybe, akkor jár a pénz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!